Onder een stralend zonnetje gaf scheidsrechter Huys de beide ploegen om stipt half drie het startsignaal.
Runner up De Ster probeerde aan het doelsaldo te werken, Simpelveld probeerde te verrassen of in elk geval de schade te beperken. Het eerste lukte getuige de 8-1 score die bijna twee uur later op het scorebord stond, de doelstelling van Simpelveld hield slechts 7 minuten stand.

Op dat moment bracht Timo Haberland met een bekeken pass Randy Wanten in stelling en dat betekende de openingstreffer 1-0. Negen minuten later was het Jeroen van Meijel die Bob Dukers in stelling bracht, Bob, weer één van de absolute uitblinkers, verloor eerst de bal heroverde hem weer en schoot onhoudbaar binnen. Toen Boyd Stoffels drie minuten later Giel Pierey bediende was het pleit beslecht 3-0.

In het verloop van de 1e helft grossierde De Ster in het missen van onmogelijke kansen. En vlak voor rust was het zelfs Danny Schiffelers die koppend een concentratiefout in de verdediging afstrafte.

Even leek het er op in de tweede helft dat Simpelveld meer wou maar van zodra De Ster het tempo verhoogde was het toch verdedigen geblazen. Verdedigend en in de opbouw ging Davy Hodselmans een belangrijke rol spelen waardoor de druk op het Simpelvelddoel weer toe nam.  De 4-1 die Boyd Stoffels op aangeven van Bob Dukers scoorde was de genadeklap, temeer omdat Bob zelf op aangeven van Jeroen van Meijel één minuut later de 5-1 scoorde. In de 78e minuut was het Brian Debie die de uit positie gebrachte doelman Lars Heuten met een puntertje verraste 6-1. Het slotakkoord was eerst voor Boyd Stoffels die 2 minuten met de bal ronddoolde in het strafschopgebied en tenslotte hem maar aan Giel Pierey gaf die dol is op dit soort presentjes. Het mooiste moment was misschien de 8-1. Giel Pierey stelde de steeds in dienst van het elftal jakkerende Timo Haberland in staat het eindresultaat op 8-1 te brengen.

A.s. zondag komt Sportclub ’25 op bezoek, een uitermate belangrijke wedstrijd voor de tweede periode. Wint De Ster dan kan men de tweede periode bijna niet meer mislopen.