Van de laatste 12 wedstrijden won De Ster 11 maal. Dat zou genoeg moeten zijn om de toppositie te bekleden in de 2e klasse G. Maar de werkelijkheid is dat De Ster tegen een 6 punten achterstand aanhikt op het dit jaar ongenaakbare BSV LImburgia.
Na de midweekse 0-3 zege bij Geuselt Sport en de 4-1 zege op Heksenberg vandaag bracht De Ster de 9 punten achterstand weliswaar terug tot 6 punten maar meer zat er niet in want ook gisteren won Limburgia afgetekend bij runner up Heer.

Maar moedeloos worden de Steindenaren er niet van want bij aanvang van het seizoen waren veel supporters ongerust over de fysieke en mentale weerbaarheid van het jonge elftal.

En het leek er ook op bij de eerste bekerconfrontatie in en tegen Venhorst en de eerste competitiewedstrijd tegen Sportclub’25, die overigens onverdiend werd verloren, dat inderdaad de weerbaarheid van de groep de grootste zorgfactor zou worden.

Maar trainer Jean Maas speelde het klaar om op basis van de aanwezige kwaliteiten, techniek en snelheid, een elftal klaar te stomen waarop, buiten Limburgia, iedere tegenstander zich stuk beet. Voeg daarbij dat spelers als Bob Dukers, Timo Haberland en aanvoerder Davy Hodselmans voor het nodige fysiek zorgen en de opmars van De Ster is grotendeels verklaard.

De keerzijde van de medaille is dat bijna iedere tegenstander haar bus parkeert in hun strafschopgebied. En dat dat ten koste gaat van leuk aantrekkelijk voetbal. Ook tegen Heksenberg was dat het geval. En Heksenberg deed dat zeker het eerste halfuur prima. De Ster viel aan en Heksenberg counterde. En als Ruud Schuman in het De Ster doel niet zijn kwaliteiten had getoond had het zomaar 0-1 kunnen staan. De Ster was onnauwkeurig in de opbouw waardoor iedere poging al vroeg op niets uitliep. Tekenend was dat het eerste schot op de Heksenbergveste eerst in de 31e minuut viel te noteren.

Maar in de 38e minuut was het toch raak. Boyd Stoffels legde vanaf 30 meter de bal afgemeten op het hoofd van “turbo” Bob Dukers die daar wel raad mee wist. 1-0.

Drie minuten later, Heksenberg was nog niet bekomen van de schrik, was het Jeroen van Meijel die Guillermo Lange in stelling bracht. De jongeling verschalkte de hele defensie door de bal in de lange hoek te prikken 2-0.

Na de rust verviel De Ster weer in onnauwkeurig samenspel en was het niet geheel onverwachts dat Robin Faassen de aansluittreffer voor de bezoekers scoorde 2-1. Even later moest doelman Schuman met een safe de 2-2 voorkomen.

De Ster pakte hierna de draad weer op maar het was of te gejaagd of in de eindpassing niet zuiver genoeg. Toen De Ster 10 minuten voor tijd tegen een rode kaart op liep leek het nog spannend te worden. Maar niets was minder waar.

Heksenberg wilde wat meer naar voren voetballen en dat werd hun fataal. Eerst nam Brian Debie een diepe pass geweldig aan en schoot onberispelijk de 3-1 binnen, even later gevolgd na een actie op links van Boyd Stoffels die Giel Pierey in stelling bracht die de bal graniethard in het Heksenberg doel joeg en zo de eindstand op 4-1 bepaalde.

DE KOMENDE WEDSTRIJD SPEELT DE STER OP ZATERDAG 18.00 UUR IN EN TEGEN CAESAR! SUPPORTERS ER WORDT WEER OP U GEREKEND !