Zondag 9 december 2018. Zou De Ster in het kielzog blijven van BSV Limburgia ? Dat was wat De Ster supporter zich afvroeg toen scheidsrechter Lahaije om twee uur de ploegen aan het werk zette. LHC is immers één van de betere ploegen in de 2e klasse G.
Het antwoord kwam snel. De ploeg van trainer Sid Plum joeg vanaf het eerste fluitsignaal De Ster op. En het was 45 minuten lang de baas in alle linies. Het was alleen maar tegen houden voor de thuisclub, iedere afvallende bal en bijna ieder duel was voor de bezoekers. De 0-1 in de 10e minuut, een rake kopbal van Kennie Faassen, was het logisch gevolg.

sen 91218 web 3luik

Diegene die dacht dat De Ster uit een ander vaatje zou gaan tappen kwam bedrogen uit. Slechts 2 slappe ballen op het doel van Rob Kerris waren de enige wapenfeiten van De Ster. Nadat LHC nog een open kans miste in de 40 minuut was het Dwayne van Wetering die fraai de 0-2 scoorde. Trainer Jean Maas bracht wat wijzigingen aan in het team die achteraf de beslissende factor waren. Danny Boutsen kwam op de rechterverdedigingspositie en Randy Wanten schoof een positie op. Toen LHC verzuimde om in de 51e minuut de 3-0 te scoren kwam de ommekeer. Sjoerd van Mulken en Randy Wanten groeiden uit tot de beslissende factor. Niet alleen scoorde Randy Wanten

in minuut 54 de 1-2 maar gaf hij ook in de 80e minuut de assist op Steffan Laumen die koppende de gelijkmaker scoorde 2-2. Nog mooier was het geweest als de scheidsrechter de onreglementair gestopte Wanten had beloond met een pingel. Het regende plotsklaps kansen voor De Ster en precies in de 90e minuut was het Davy Hodselmans die koppend De Ster alsnog de zege bezorgde.

Ongeloof bij de bezoekers die na een formidabele 1e helft toch nog het onderspit dolven. Een proficiat aan De Ster die van heel ver moesten komen en in de laatste 20 minuten alsnog beloond werden.

sen 91218 web pano

voetbalweek2019 banner