Komende zondag zal De Ster moeten afrekenen met een tegenstander die de laatste seizoenen in de thuiswedstrijden van De Ster vaak met de 3 punten aan de haal ging. Vorig seizoen werd De Ster in de eigen arena met 0-2 te kijk gezet door een veel feller en fysiek sterk LHC. Ook het jaar daarvoor werd de thuiswedstrijd tegen LHC verloren. Dit jaar laat LHC weer zien dat men tot de betere ploegen in de 2e klasse G behoort.

Zo werd de uitwedstrijd tegen Limburgia maar nipt met 2-1 onverdiend verloren, en werd de uitwedstrijd tegen GSV’28 keurig met 0-0 gelijkgespeeld. Vooral in uitwedstrijden doet LHC het erg goed. Men houdt de ruimtes achterin klein, geeft weinig weg, laat de tegenstander het spel maken en slaat verrassend via de counter toe. De Ster zal dan ook zeer goed moeten opletten om niet voor het derde jaar op rij in de “LHC-val” te lopen. Gelukkig heeft De Ster laten zien dat het tegen een stugge tegenstander als Scharn of een fysiek hard spelende tegenstander als Eijsden tot winst kan komen. Ook komende zondagmiddag rekent het team van trainer Jean Maas erop dat u het elftal stevig komt aanmoedigen in hun poging om de volgende overwinning binnen te halen. En natuurlijk bent u na afloop van de wedstrijd meer dan welkom voor de derde helft in onze gezellige kantine.

Ons tweede elftal speelt zondag de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen DVO 2. Een wedstrijd waarin er maar één doel voorop moet staan en dat is halen van 3 punten. Na een knap 0-0 gelijkspel thuis tegen Boekel Sport 2 werden de wedstrijden tegen Groene Ster 2 en afgelopen zondag tegen Susteren 2 beide met 2-1 verloren. Door deze resultaten staat ons tweede elftal nu op de voorlaatste plaats in de reserve 1e klasse. Gelukkig is wel te zien dat de instelling van de meeste spelers van dit team de laatste wedstrijden aanzienlijk is verbeterd. In de laatste wedstrijden blijkt dat men wel de wil heeft om te winnen, maar dat vooral het maken van doelpunten dit team zeer moeilijk af gaat. DVO 2 heeft de laatste jaren laten zien dat het een fysiek sterke ploeg is, die knokt voor elke meter. Daar zal De Ster 2 dus vanmiddag tegen op moeten boksen. Niet makkelijk, maar zeker ook niet onmogelijk. Laten wij hopen dat met name de voorhoede spelers van De Ster 2 vanmiddag wel het vizier op scherp hebben staan.

hallenmasters left banner