Vanmiddag moest ons eerste elftal aantreden tegen Eijsden. Deze ploeg had vorige week twee dure punten laten liggen tegen hekkensluiter Simpelveld, en zou dat ongetwijfeld vandaag tegen De Ster recht willen zetten. De Ster was dus gewaarschuwd, en begon vanaf de aftrap direct fel aan de wedstrijd wat al na ongeveer 15 seconden resulteerde in de bijna openingstreffer. Maar zoals de Ster supporter ongetwijfeld weet: bijna doelpunten die tellen niet mee.

De Ster was in de beginfase duidelijk de betere ploeg, maar moest heel erg opletten bij de tegenstoten van Eijsden. Na ongeveer 20 minuten spelen was het Eijsden dat uit één van die tegenstoten de score opende. De razendsnelle Daan Konings ontsnapte aan de Ster verdediging en schoot de bal perfect in de kruising langs de misschien iets te ver voor zijn doel staande doelman Ruud Schuman. Na deze onverwachte voorsprong voor de gastheren uit Eijsden werd de wedstrijd zo mogelijk nog eenzijdiger. Een aanvallend De Ster en een zwaar verdedigend Eijsden, dat op alle mogelijk manieren probeerden om onze jongens uit hun spel te halen. Daarbij was de door de regen glad geworden grasmat ook niet bepaald in het voordeel van de aanvallers van De Ster. De rust brak dus aan met een 1-0 voorsprong voor de Eijsdenaren. Na de rust veranderde aan het spelbeeld niet veel, al werden de uitvallen van Eijsden steeds minder dreigend. De harde wind die zij de eerste helft in de rug hadden, was nu bondgenoot geworden van De Ster. Door het fysiek harde spel liep Eijsden tegen een flink aantal gele kaarten op.

Na ongeveer 20 minuten spelen in de tweede helft kreeg een speler van Eijsden na een onschuldige botsing met een Ster speler zijn tweede gele kaart en moest dus het veld met rood verlaten. Tegen de 10 man van Eijsden zag je De Ster nog een keer extra aanzetten op zoek naar de meer dan verdiende gelijkmaker en misschien daarna nog wel naar de winst. Trainer Jean Maas had in de rust Dani Boutsen ingebracht die als rechtsback ging fungeren, waardoor Randy Wanten met zijn snelheid een extra impuls kon geven aan De Ster aanval. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist De Ster dan eindelijk te scoren. Het was Boyd Stoffels die met een bekeken schot de doelman van Eijsden kansloos liet. Direct na deze gelijkmaker kwam Eijsdenaar Remi Ahn goed weg, toen de scheidsrechter niet zag dat hij een speler van De Ster natrapte. Hier was rood waarschijnlijk meer op zijn plaats geweest, dan bij de ongelukkige botsing eerder in de wedstrijd. Om de druk op de defensie van Eijsden nog verder op te voeren werd door trainer Jean Maas Steffan Laumen ingebracht. Maar toen de 90 minuten op het scorebord stonden, begon vrijwel iedere Ster supporter te vrezen dat De Ster deze middag de 3 punten niet zou meenemen naar Stein. Gelukkig dacht Steffan daar heel anders over. Uit de hoge bal die in het strafschopgebied van Eijsden werd gepompt, wist hij koppend de winst voor De Ster toch nog over de streep te trekken. Een enorme vreugde uitbarsting bij de gehele Ster aanhang was het gevolg. Niet alleen de 11 veldspelers, maar ook alle reserves vierden even uitbundig feest aan de andere zijde van het veld. Maar de wedstrijd was nog niet teneinde. Gelukkig kwam de overwinning van De Ster in de laatste 3 minuten niet meer in gevaar. Het Ster team moest vandaag heel diep gaan wat resulteerde in een terechte beloning aan het einde van deze meer spannende dan goede wedstrijd.

hallenmasters left banner