Het was al snel duidelijk, Scharn op bezoek bij De Ster, kwam voor één puntje. Vanaf minuut 1 stalde men de bus in hun eigen strafschopgebied. De Ster viel furieus aan en dat resulteerde in de 8e minuut in een mogelijkheid voor Jeroen van Meyel die even aan de aandacht was ontsnapt maar hij strandde op doelman Jongen van Scharn. Even later kreeg Boyd Stoffels een schietkans maar zijn schot trof ook geen doel. Daarna ontspon zich het duel in een alsmaar aanvallend De Ster en een op de counter loerend Scharn. Vooralsnog bleef de Scharn defensie de baas over de De Ster voorwaartsen met als gevolg een 0-0 ruststand.

Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Scharn. Doelman Ruud Schuman van De Ster kon een schot ternauwernood keren, de terugspringende bal kwam voor de voeten van Guillermo Kroon die echter in buitenspelpositie scoorde.

Hierna nam de thuisclub het commando definitief over. Eerst schoot Timo Haberland nog een bal over en even later wrong Jeroen van Meyel zich door de defensie maar de attente Jongen behoedde Scharn voor een achterstand. Inmiddels kwam Dani Boutsen de geblesseerde Sjoerd van Mulken vervangen en moest Mike Haberland plaatsmaken voor Brian Debie. En eindelijk, in de 74e minuut, kwam een prachtige assist over 25 meter van Boyd Stoffels, bij de linkervleugel aanvaller Guillermo Lange die de bal perfect aannam en vervolgens de Scharn goalie kansloos liet 1-0. Vervolgens kreeg een minuut later Scharn een vrije trap, de bal belandde in een kluts en werd tweemaal vanaf 3 meter hard op doel geschoten maar evenzovele malen redde Ruud Schuman fraai en behoedde De Ster voor de gelijkmaker. De Ster hield hierna het initiatief, kreeg nog kansen dat resulteerde in een doorgebroken Guillermo Lange die werd neergelegd in het strafschopgebied maar de scheids wuifde alle protesten van de thuisclubaanhang weg. Scharn werd nog een keer gevaarlijk maar de bal ging voorlangs. Het was echter Randy Wanten die in de 90e minuut doelman Jongen kansloos liet en de eindstand bepaalde op een dikverdiende 2-0.

hallenmasters left banner