Komende zondag middag staan er voor Ster 1 en voor Ster 2 belangrijke wedstrijden op het programma. Ons eerste elftal draait prima, en wil de achtervolging op koploper Limburgia zo lang mogelijk blijven volhouden. Daarvoor is een overwinning op Scharn uit Maastricht noodzakelijk. Het tweede elftal mag de lastige uitwedstrijd spelen tegen Groene Ster 2, waarbij een goed resultaat meer dan welkom is om daarmee wat afstand te nemen van de degradatieplaatsen.

De tegenstander van ons eerste elftal van zondagmiddag is waarschijnlijk de meest onberekenbare tegenstander in de tweede klasse. Zo begon men de competitie met 3 nederlagen op rij tegen Limburgia, Caesar en Heer, maar herstelde daarna op een knappe manier met 4 overwinningen. Tussendoor werd alleen de uitwedstrijd tegen LHC nog verloren. Het is dus een tegenstander die beslist niet onderschat mag worden. Vorig jaar werd de thuiswedstrijd nipt met 2-1 door de Ster gewonnen, maar in Maastricht moest toen genoegen genomen worden met een 1-1 gelijkspel. Scharn heeft tot heden 16 tegendoelpunten moeten toestaan, en de verdediging lijkt dan ook het zwakste deel van deze jonge ploeg. De Ster is samen met Heer met 27 treffers voor de meest scorende ploeg in de tweede klasse G, dus daar moeten voor onze jongens kansen liggen. Ondanks dat het weer wat minder wordt zou het heel prettig zijn als weer veel supporters de weg naar ’t Hetjen weten te vinden om de ploeg aan te moedigen. Jean Maas en zijn mannen verdienen de steun van veel supporters op weg naar ……. wie weet nog wel iets heel moois aan het einde van deze nog lange en waarschijnlijk spannende competitie.

Het tweede elftal gaat na het uitstekende gelijke spel tegen koploper Boekel Sport van afgelopen zondag op bezoek bij Groene Ster 2. Een tegenstander van formaat dat na Boekel Sport de tweede plaats op ranglijst inneemt. Thuis speelde Groene ster enige weken geleden met 1-1 gelijk tegen Boekel Sport, waarmee het lijkt alsof tussen beide topploegen in deze afdeling weinig krachtsverschil bestaat. De Ster 2 zal dus alle zeilen moeten bijzetten om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Maar met de gedrevenheid en de instelling van afgelopen zondag van alle spelers moet het zeker mogelijk zijn om het Groene Ster heel moeilijk te maken. Een gelijkspel zou voor onze jongens knap zijn, maar wie weet zit er nog meer in het vat.

hallenmasters left banner