Vanmiddag moest ons eerste elftal op bezoek bij rode vlag drager Simpelveld. Op papier zou dit niet al te veel problemen moeten opleveren. Grootste gevaar daarbij is dat onze spelers de tegenstander zouden onderschatten. Dat bleek niet het geval te zijn. Feitelijk was de wedstrijd na een 20 minuten spelen al beslist. In de achtste minuut opende Giel Piereij de score na goed voorbereidend werk van Boyd Stoffels. Nadat Guillermo Lange in de tiende minuut nog een grote kans liet liggen, was het Jeroen van Meijel die in de zeventiende minuut de 0-2 liet aantekenen. Na de 0-3 in de twintigste minuut door Bob Dukers nam de Ster duidelijk gas terug.

Tekenend voor de zwakte van onze tegenstander deze middag was dat Ruud Schouman pas in de een en dertigste minuut voor de eerste keer in actie moest komen om een slap schot van de spits van Simpelveld te stoppen. De rust brak dan ook aan met deze ruime 0-3 voorsprong. Na de rust ging de Ster rustig door met scoren. Achtereenvolgens Davy Hodselmans, Randy Wanten, Mike Haberland en nogmaals Giel Piereij voerden de score op tot 0-7. Een makkelijke middag waarop weer 3 punten aan het totaal werden toegevoegd. Helaas wist Limburgia thuis met 1-0 van GSV’28 te winnen, zodat het gat met de koploper 6 punten blijft. Maar ons team staat nu wel alleen op de tweede plaats.

Voordat het eerste team naar Simpelveld afreisde leverde Ster 2 een uiterst knappe prestatie door koploper Boekel Sport op 0-0 te houden. Een zeer verdiend punt voor dit team dat het de laatste weken moeilijk heeft. Met heel hard werken en prima geconcentreerd voetbal liet ons tweede elftal zien dat met deze instelling van alle spelers en de bevlogen staf er heel veel mogelijk is. Deze wedstrijd moet voor ons tweede elftal duidelijk de ommekeer zijn, waarbij de mindere periode voorafgaand aan deze wedstrijd wordt afgesloten. Komende week goed en fel trainen, waarbij mogelijk de geblesseerde Cyril en Steve weer kunnen aansluiten, en dan met dezelfde instelling als vandaag een goed resultaat zien te behalen in de uitwedstrijd bij Groene Ster de nummer twee van de ranglijst.

hallenmasters left banner