Het wordt eentonig maar ook de vierde thuiswedstrijd van De Ster was weer voor de supporters genieten geblazen. Ondanks het feit dat er zondag in de derby tegen Caesar 8 spelers aantraden die 21 jaar of jonger waren, speelde men met een volwassenheid die elftallen kenmerken die normaliter al jaren in de zelfde optelling spelen. De grote architect van dit alles heet Jean Maas en zijn staf. Jean raakt nooit, of althans zelden, in paniek en deze eigenschap kwam De Ster goed van pas toen scheidsrechter de Goeij vijf minuten voor rust voor een lichte overtreding op Tom Peters centrumverdediger Timo Haberland de rode kaart gaf.

web tribune4 11 18Tot dan had De Ster Caesar volledig in haar macht en dat resulteerde in een zeer verdiende 2-0 voorsprong. Eerst was het in de 16e minuut Guillermo Lange die in een lange rush zijn tegenstander compleet er uit liep, een afgemeten voorzet gaf op Giel Pierey die doelman Vriezelaar vervolgens kansloos liet. In de 33e minuut kreeg Caesar haar eerste mogelijkheid maar Meijers talmde te lang. In de tegenaanval lanceerde Mike Haberland Giel Pierey, de man met een dubbel stel longen, die ongenadig hard de bal tegen de onderkant lat beukte. Bij ontstentenis van de VAR kwam Caesar ditmaal met de schrik vrij. Maar even later gaf Guillermo zijn tweede assist en nu op Boyd Stoffels die zulke presentjes op waarde weet te schatten 2-0.

Caesar snakte naar rust om orde op zaken te kunnen stellen en De Ster wilde even rustig uitvoetballen. Tot het hierboven aangehaalde moment in de 43e minuut toen De Ster met 10 man kwam te staan en dank zij trainer Jean Maas geen ogenblik in paniek kwam. Eerst even Bob Dukers terug halen van het middenveld naar de verdediging om de rust te halen. Na de rust bleek dat de Ster mankracht ontbeerde op het middenveld. Maar geen paniek . Een andere 19 jarige, Stan Loog, kwam het verdedigingscentrum versterken en Bob Dukers nam zijn plaats op het middenveld weer in. Klusje geklaard. Vanaf dat moment nam De Ster de regie weer over. Caesar stelde daar alleen maar lange ballen op de spitsen tegenover waaruit maar zelden gevaar dreigde. Sterker nog rechtervleugelverdediger Randy Wanten, een van de uitblinkers, liet keer op keer de Caesarspitsen achter zich aan rennen, terwijl doelman Schuman, Hodselmans, Dukers, Pierey en Stoffels zich beperkte door professioneel de wedstrijd over de streep te trekken.

Daarmee volgende het eerste team van de Ster het goede voorbeeld dat eerder op deze middag werd gegeven door onze JO13-2 jeugd, dat Caesar in een spannende wedstrijd met 1-0 wist te verslaan.

Al met al een uitstekende middag voor de Ster waarbij in de derde helft nog eens rustig werd nagepraat over de goede dingen die deze middag op ons complex te zien waren.

Klik hier voor meer sfeer foto's van de middag.

web panorama4 11 18

hallenmasters left banner