En weer waren er ruim 400 man publiek die de topper in de tweede klasse G niet wilde missen. En terecht. Beide ploegen gingen tot het uiterste, zonder, op een enkele uitzondering na, de grenzen van het toelaatbare te overtreden. Het begin was duidelijk voor BSV Limburgia dat De Ster over het gehele veld op joeg en fysiek de meerdere bleek. Dat resulteerde in de 17e minuut in een levensgrote mogelijkheid die echter geen doelpunt opleverde.

RKSV De Ster goed gevulde tribune

De Ster nog niet bekomen van de schrik kreeg direct hierna een snelle counter om de oren en had geluk dat uiteindelijk het doelpunt uit een buitenspelsituatie ontstond. Langzaam maar zeker ontworstelde De Ster zich aan de druk en op het halfuur moest doelman Randy van Haren handelend optreden bij schoten van Giel Pierey, Bob Dukers en Jeroen van Meyel. De situatie leek zich ten gunste van De Ster te draaien toen in de 36e minuut Giel Pierey op rechts ontsnapte en hard en laag voorzette. Jeroen van Meyel liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de 1-0 binnen.

RKSV De Ster 181021goel

De Ster wilde nu doordrukken, maar een moment van onoplettendheid stelde de totaal vrijstaande Olav Mazier in staat de 1-1 aan te tekenen. Even later kreeg Mazier nog een mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar de rust ging in met een terechte 1-1 stand.

Na de rust verloor De Ster de slag op het middenveld met name door toedoen van de Brunssumse vleugelverdediger Tini. Niet alleen hield hij Giel Pierey grote delen van de wedstrijd onder controle maar hij excelleerde vooral offensief waardoor de Brunssummers een meerderheid op het middenveld kregen. In de 48e minuut ontstond eenzelfde situatie als bij de gelijkmaker. Een vlijmscherpe counter, de sluwe Mazier ontsnapte weer aan de aandacht met de 1-2 als gevolg.

De Ster probeerde het spel te verplaatsen maar liep vervolgens tegen een counterend Limburgia op. Mazier miste nog een levensgrote kans en een omhaal even later werd een prooi van doelman Schuman. Hierna ging De Ster meer va banque spelen en werd Limburgia teruggedrongen, zeker nadat Remco Theunissen tegen een rode kaart opliep. Vanaf dat moment was het nog alleen maar tegenhouden voor de bezoekers. Bob Dukers kreeg nog een levensgrote mogelijkheid op de gelijkmaker maar strandde op doelman van Haren. Verder kwam De Ster niet meer. Het einde kwam met een niet onverdiende zege voor de koploper die vanmiddag in Imad Tini en Olav Mazier twee beslissers in hun midden hadden. Voeg daarbij het fysieke overwicht van de bezoekers tegen de jeugdige thuisclub en de overwinning is grotendeels verklaard.

RKSV De Ster 181021pano

hallenmasters left banner