Zaterdagavond 24 graden, als concurrent Oranje tegen Die Mannschaft op TV, maar toch togen een 450 personen, waaronder veel jeugdspelers, naar ’t Hetjen in Stein om de subtopper en derby tussen De Ster en GSV lijfelijk mee te maken. De keuze was terecht. In een boeiende partij voetbal won uiteindelijk De Ster terecht met 3-1.  Maar dat zag er in de aanvang niet naar uit. De bezoekers startte overdonderend. Marco Thoma, Dean Essers, Jordi Janssen, Tim Booten en Steef Nijsten zetten zoveel druk op De Ster defensie dat ongelukken niet konden uitblijven.

Door Sef Geuskens
Tussen de 6e en 12e minuut  mistte de GSV voorwaartsen drie kansen op een rij of stond goalie Ruud Schuman in de weg.  Als ja als de bezoekers toen wat beter met de mogelijkheden waren omgesprongen was de avond waarschijnlijk niet zo florissant voor de gastheren verlopen. Toch nam GSV nog  in de 17e minuut, zeer verdiend op dat moment, de leiding. Jordi Janssen ontdeed zich van zijn directe belager en gaf  hard en laag voor waar Tim Booten de bal in het doel schoof.

Hierna ontspon de wedstrijd zich in een boeiend gevecht. Nu was het De Ster dat in de 18e en 19e minuut twee kansen liet liggen. Bob Dukers, die zich weer ontpopte als de terriër op het middenveld, en de onbetwiste uitblinker Boyd Stoffels namen langzaam bezit van het middenveld.  In de 22e minuut was het Boyd die zich in een druk strafschopgebied ontdeed van twee verdedigers en de uitstekende doelman Janssen kansloos liet 1-1. Nu was GSV weer even van slag en dat resulteerde in 23e en 26e minuut in een tweetal kansen voor De Ster. Beide ploegen bleven op de aanval spelen en zo was er even later weer een dot van een kans voor GSV. Het spel bleef de verdere eerste helft op en neer golven.

Na de thee bleek de Steinder verdediging zich beter te hebben ingesteld op de GSV aanvallen, terwijl Boyd Stoffels uitgroeide tot een ware plaag voor de gasten, en het gruwelijk vele werk van Bob Dukers zijn vruchten begon af te werpen.  Tot aan de 53e minuut was Giel Piereij goed opgeborgen bij de GSV achterhoede. Maar op dat moment kreeg hij even de ruimte omspeelde een tweetal verdedigers en bracht zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Vanaf dat moment leek GSV de tol te betalen voor het zeer hoge aanvangstempo. De Ster verdediging, waar inmiddels Timo Haberland geblesseerd was vervangen door Steffan Laumen,  kreeg steeds meer grip op het spel en toen de net ingevallen Eric Bruls in de 75e minuut tegen een rode kaart op liep was het pleit eigenlijk beslecht. Maar niet eerder dan dat Boyd Stoffels – man of the match -  zijn wedstrijd, na uitstekend voorbereidend werk van Byran  Debie, bekroonde met een schitterend doelpunt in de 84e minuut 3-1.

Facit: beide ploegen gaven 90 minuten lang aan dat ze terecht tot de top van 2G mogen worden gerekend.

Door deze zege komt De Ster waarschijnlijk op een tweede plaats op de ranglijst terecht. En laat nu a.s. zondag de wedstrijd tegen koploper BSV Limburgia in Stein op het programma staan.

Een wedstrijd waarvan de ploeg van trainer Jean Maas hoopt en verwacht dat er weer grote getalen trouwe Steinse supporters het team komen aanmoedigen. Vooral op de eigen jeugd en hun ouders wordt gerekend !!

hallenmasters left banner