Een heerlijk najaarszonnetje, een prima grasmat, ingrediënten die het beste deden verwachten. Maar de neutrale toeschouwer kwam bedrogen uit. Haelen kwam zwaar verdedigend uit de startblokken en De Ster wist geen raad met de defensieve speelwijze van de thuisclub. Vooral het baltempo van De Ster was veel te laag om de hechte defensie van Haelen in de problemen te brengen. Gevolg een wedstrijd die 90 minuten lang niet erg opwindend was. Voor rust was De Ster nog toonaangevend en dat betaalde zich in de 41e minuut uit. Bob Dukers werd in het strafschopgebied neergelegd en arbiter Ploegsma wees gedecideerd naar de stip. Giel Pierey schoot onberispelijk in 0-1.

Na de rust drong Haelen meer aan maar echt gevaarlijk werd het niet. Doelman Schuman was een te grote sta in de weg voor de hoge ballen die Haelen in het strafschopgebied pompte.

In blessuretijd maakte Boyd Stoffels aan alle onzekerheid een einde. Hij omspeelde Haelen doelman Cuijpers en tekende de 0-2 aan.

De Ster hield ook nog een paar nare dingen aan de wedstrijd over. Timo Haberland viel zwaar geblesseerd uit en de sterk invallende Dani Boutsen liep tegen een rode kaart aan.

Zaterdagavond ontvangt De Ster het sterke GSV’28. Er zal dan uit een ander vaatje getapt moeten worden om de drie punten in eigen huis te houden.

Sef Geuskens

hallenmasters left banner