Met 4-1 verliezen en toch geen echt slecht gevoel overhouden aan de wedstrijd in Kerkrade tegen Chevremont. Degene die kampioen wil spelen in 2G zal langs Chevremont moeten dat bleek vanmiddag wel. Een sterk technisch elftal dat overdonderend startte tegen De Ster.

Paal en lat redde De Ster voor een vroege tegentreffer. Maar toen Hoessein in de 17e minuut vergat rücksichtsloss op te ruimen profiteerde Brian Stevens en tekende de 1-0 aan.

Vreemde genoeg ging van af dat moment De Ster gedurfder spelen en ontpopte Hassan zich als een plaag voor de Chevremontdefensie. In de 29e minuut was hij de verdediging te snel af en legde hij de bal panklaar op Kevin Nowacki die de gelijkmaker aantekende. Even later een zelfde situatie maar nu was de grensrechter van Chevremont er als de kippen bij om de 1-2 van Hassan af te vlaggen. Voor rust schoot Tim Blatter nog een vrije trap op de lat, terwijl aan de overkant Hassan weer was doorgebroken maar nu helaas hoog overschoot.

Na rust startte Chevremont weer sterk. Hoessein ging in de 57e minuut het duel aan met Blatter die zich slim liet vallen. De scheidsrechter op het middenveld geposteerd ging in op de protesten van thuisclub en gaf elfmeter die Blatter onberispelijk benutte. Na dit doelpunt liet De Ster eindelijk haar schroom zakken en dwong Chevremont terug. Maar nu bleek ook het euvel. Te weinig stootkracht en ook toen trainer Czornyj de licht geblesseerde Barney v.d. Heide en Ikram Moumni inbracht kwam daar geen verbetering in. De Ster nam steeds meer risico en in de 88e minuut wist Chevremont uit buitenspelpositie via Tim Blatter de 3-1 aan te tekenen en in blessuretijd strooide diezelfde speler extra zout in de wonden door ook nog de 4-1 te scoren. Uithuilen en opnieuw beginnen is het motto .

De Ster 2 verloor zeer onverdiend van DVO 2. Vrijdag jl was er volgens trainer Crutzen te weinig beleving op de training en precies hetzelfde zag hij terug in de 1e helft in Sittard. Voeg daar bij dat de ca 80 jarige scheidsrechter, die de wedstrijd niet kon belopen, een penalty uit de hoed toverde en met gele kaarten strooiend zijn eigen onkunde stond te bewijzen en de 2-0 ruststand is grotendeels verklaard. Na de rust kwam er een ander elftal te voorschijn. Men speelde DVO vierkant van de mat en men schiep zich kans op kans maar alleen Ricardo Lucassen wist het doel te treffen waardoor geheel onnodig de 1e nederlaag werd geleden.

Het derde verloor met 2-4 van Urmondia 2. Door een eigendoelpunt kwam De Ster voor rust aan de leiding door een doelpunt van Roel Dassen, maar nog voor de pauze wist Urmond de achterstand om te buigen naar 1-2. Na de rust wist Bjorn v.d. Bergh de gelijkmaker te scoren maar het slotaccoord was voor Urmond 2-4.

De Ster 4 hield de eer hoog. Met 4-1 werd er gewonnen van Caesar. Verdere gegevens over deze wedstrijd ontbreken er nog maar boze tongen beweren dat het vierde de kantine tot aan de macaroni van studio sport heeft open gehouden.

De veteranen speelden in een sjiek nieuw tenue een
mooie pot tegen het sterke Catsop. De uitverkoren sponsors zijn het Zwitserse
IT bedrijf Erha smart solutions en het Steinse media concern DJ Will Leurs.
Catsop is een ploeg die met ongeveer 4 of 5 echte veteranen speelt (50+)
waaronder laatste man good old Robbie Haenen. Dat aangevuld met 30-ers die ook
nog eens op redelijk niveau gespeeld hebben maakt het een mooi geheel. Toch
kwam de beter voetballende Steinse glorie op 1-0 toen Frank de Kel Robbie van
der Linden bediende. Een verdedigend foutje betekende vlak voor rust echter de
1-1. In de tweede helft sneed Danny Theunissen door de Steinse verdediging en
maakte de 1-2. De Ster hield het beste van het spel maar wist mooie kansen niet
om te zetten in doelpunten. Will Leurs miste een kopkans, Jack Dassen knalde
van een meter of 8 recht de lucht in,Piele kopte een bal weg voor de stalen
linker van De Kel, Stef Conjour werkte zich te barsten maar had het geluk niet
aan zijn zijde, Roger Damen bleef zijn vrienden aanmoedigen maar dat alles
mocht niet baten. De eerste verliespot .......maar kom op: het samen leuk
hebben in de laatste voetbaljaren is mas importante!