Zondag 30 september mag verwacht worden dat ons eerste elftal op scherp staat om de ongelukkige en onnodige 2-1 nederlaag van afgelopen zondag tegen sportclub ’25 recht te zetten. Maar dat zal niet gemakkelijk worden omdat één van de topteams in de tweede klasse G een bezoek brengt aan de Ster arena. Heer is dit jaar terug in de tweede klasse en heeft direct in de eerste thuis wedstrijd van het seizoen tegen Eijsden via een 4-1 zege laten weten dat men ook dit jaar mee wil doen om de prijzen. Met Danny Schreurs in de gelederen heeft men een spits van uitzonderlijke klasse, die afgelopen zondag tegen Eijsden 3 keer wist te scoren.

Maar Heer is beslist niet alleen Danny Schreurs. Heer staat bekend als een erg goed voetballende ploeg met een sterk middenveld en een hechte verdediging. De Ster zal dan ook alle zeilen moeten bijzetten om vanmiddag de drie punten in Stein te houden. Wat in het voordeel van de Ster spreekt is dat men tegen een goed voetballende ploeg zoals Heer altijd veel beter voor de dag komt dan tegen een meer fysieke ploeg zoals Sportclub ’25. Zonder de foutjes die afgelopen zondag werden gemaakt en met het beter benutten van de kansen hebben de Steinse supporters alle vertrouwen in een goede afloop. Dus inwoners van Stein en trouwe Ster leden, kom zondagmiddag naar ’t Hetjen en ondersteun uw vereniging op weg naar de eerste competitie zege van dit jaar.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Ster 1 komt Ster 2 in actie in de eigen Ster arena. Om 11.30 wordt er afgetrapt tegen Scharn 2. Scharn 2 is de competitie begonnen met een 2-1 thuisnederlaag tegen Meerssen 2, wat zeker geen schande is omdat Meerssen 2 vorige jaar nog in de zeer sterke reserve hoofdklasse speelde. Ster 2 liet de afgelopen zondag twee gezichten zien. Al vroeg in de uit wedstrijd kwam de ploeg op achterstand tegen Schaesberg 2, om zich vervolgens knap terug te knokken naar een 3-2 voorsprong. Helaas moest deze wedstrijd vanwege een ernstige blessure van een speler van Schaesberg 10 minuten voor tijd worden gestaakt. Vandaag is het dan ook zaak voor ons tweede elftal om de drie punten in Stein te houden en zo de eerste echte zege van dit seizoen veilig te stellen. Met volledige inzet moet het team van Jean Janssen hier in kunnen slagen. En dat zou betekenen dat met de bijna 3 punten van de wedstrijd tegen Schaesberg in het achterhoofd dit team een vliegende start van de competitie kan gaan beleven. Ook hier zijn supporters meer dan welkom.

Na beide wedstrijden breekt in de kantine natuurlijk nog de derde helft aan, waarbij rustig kan worden nagekaart over wat beide teams deze middag hebben laten zien. De derde helft in het Ster clubhuis is altijd erg gezellig, maar het oude spreekwoord is nog steeds van toepassing; “hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. Mis het dus niet.

de ster 2018 heer

hallenmasters left banner