Zwak De Ster verliest van gehavend Eysden 0-1 of 1-0!

De Ster 2 blijft pannen van het dak spelen en blijft ongeslagen!

Misschien wilde Eysden wel dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden. Zonder hun twee topscorers Wout Schepers en Wessel Franken moesten zij de strijd aanbinden tegen De Ster. De belijning op het veld was amper zichtbaar en de scheids wou terecht zo niet starten. Dus moest het witte wagentje om 14.35 u van stal worden gehaald. Een geluk had Eysden wel, men hoefde vanwege het Tentfestein niet naar Stein.

Trainer Czorney had zijn manschappen er op gewezen dat door het ontbreken van hun doelpuntenmachines hier wat te halen viel en De Ster manschappen begrepen dat. Het eerste halfuur was het eenrichtingsverkeer richting het Eysdendoel. Tegen het halfuur was het Randy Wanten die voor de zoveelste keer een rush ondernam kwam vrij voor doel maar zijn gevreesde rechter ontbrak. Vanuit de dug-out was te horen dat Mario Bocken nog geen bal had gehad.

Één minuut later was alles anders. Over rechts kwam Eysden voor de eerste keer door, de pass naar binnen kwam bij de in ruim buitenspelpositie staande Eysden spits Dennis Elie die van 1 meter afstand geen moeite had Mario Bocken te passeren.

Eysden verwachtte nu een nog feller aanvallend De Ster. Maar niets was minder waar. De slordigheden hoopten zich op en zo wat iedere aanvalspoging sneuvelde in een vroeg stadium.

En iedereen die voetbal speelt of kijkt weet dat er wedstrijden zijn waarbij een elftal zelf niet gelooft en er ook niet voor vecht om een goed resultaat af te dwingen. De enige die er tot het einde in geloofde waren de vele meegereisde Stersupporters en de ingevallen Hoessein die deed wat er vandaag gedaan moest worden vechten. Maar de supporters hadden vandaag rustig na een halfuur naar het Tentfestein kunnen gaan, ze hadden niets meer gemist. Een zware taak voor traIner Czornyj die de manschappen klaar moet stomen voor de wedstrijd op de Geitenberg in Kerkrade a.s. zondag.

De Ster 2 trad aan tegen Meerssen 2. Met verzorgd en fanatiek voetbal zette het de bezoekers direct onder druk. In de 10e minuut resulteerde dat in de 1-0 echter dit vond geen genade in de ogen van de warrig fluitende scheidsrechter Hoogtanders. Direct hierna maakte de tot dan toe in deze competitie zeer sterk keepende Robin Heijnen zijn eerste foutje en dat betekende direct de 0-1.

Nog feller trok De Ster van leer en dat resulteerde in de 21e minuut in een fraai kopbalgoal van Frankie Haenraets 1-1, tevens de ruststand. De Ster begon in de tweede waar het was opgehouden met aanvallen. Dat resulteerde in de 55e minuut in de 2-1 doordat Luc Spaans in de rebound scoorde. Meerssen werd feller en scoorde onder protest van de grensrechter de 2-2 in de 65e minuut. Wat beide ploegen nog ondernamen hier bleef het bij. Langzaam maar zeker trekt het 2e elftal veel supporters naar ´t Hetjen en terecht.

Het derde heeft nog aanpassingsproblemen na de promotie. Ook het zware “tentwerk” van vrijdagavond speelde de godenzonen op. Gisteren was men gelijkwaardig aan Linne 2. Maar de gastheren scoorde voor rust 2 maal en zo liepen de godenzonen achter de feiten aan. Na rust scoorde Mark Caubo nog tegen maar dat was net niet voldoende om de 2-1 nederlaag af te wenden.

Het vierde heeft zijn draai nog niet gevonden. In Ulestraten verloor het team van Patrick Nordhausen met 3-0. Het vijfde verloor wat ongelukkig van Vaesrade, ondanks 2 doelpunten van Mike Schippers die schijnbaar een gooi gaat doen voor de gouden schoen. De Dames verloren met 3 - 2 bij DBSV. Verder gegevens ontbreken nog.

Het weekend begon anders goed. Na vrijdags een sneufje Schintaler te hebben opgesnoven stond zaterdag de wedstrijd van B1 tegen RKASV op het programma. De mannen van trainer Terwingen tonen progressie getuige de 5-0 zege. Een hardwerkend gedreven elftal met een behoorlijke discipline. Een compliment waard aan trainer Terwingen.

De veteranen tenslotte speelden zaterdagvandaag tegen het Belgische Polonia. Een goed Team uit Maasmechelen dat gemiddeld 10 tot 15 jaar jonger is dan de voormalige glorie van De Ster. Dat maakt natuurlijk wel onvermoede krachten los. De steinse gladiatoren vochten voor hun punten. Polonia kreeg een enkele kans in de eerste helft. De ster kreeg er een stuk of 6, 7! Vlak voor rust lukte het pingelwonder Conjour Stef om de 1-0 aan te tekenen. Na de rust, met spelverdeler Misha Dreessen in de gelederen was het Steinse kostje snel gekocht. Hij liet Stef Conjour de eer om Frank de Kel te bedienen welke 2-0 aantekende. Even later was het Misha (de man van Nancy) persoonlijk die wederom Stef Conjour liet scoren 3-0! Fantastisch keeperswerk van Ken Marshal die het voetbal van de Kostjens kant heeft betekende onze 0! De bijna 80 jarige en bijna 60 jarig gehuwde scheids Hub Kellens floot foutloos. De trotse leider Frenske Janssen ging blij en tevreden naar huis. Het kwalitatief hoogstaande spelersmateriaal volgde vele vele uren later ......!