Voor ons eerste elftal staan er donderdagavond en komende zondag belangrijke wedstrijden op de agenda. Om te beginnen wordt er donderdagavond om 20.00 uur gespeeld voor de 1/8 finales van de beker tegen SVME uit Eijsden. Dat is een oude bekende waartegen een aantal jaren geleden nog werd gespeeld voor de competitie. SVME speelt nu in de 4e klasse, een niveau dat niet bij deze vereniging past. In die 4e klasse doet men het goed met op dit moment een derde plaats op de ranglijst. Maar dat wel met 3 wedstrijden minder gespeeld dan de koploper. Worden die achterstallige wedstrijden gewonnen, dan staat SVME dik op kop en zit een kampioenschap er misschien wel in voor onze tegenstander in deze bekerronde. Duidelijk is dan ook dat de Ster deze tegenstander zeker niet mag onderschatten.

Een overwinning moet voor de Ster mogelijk zijn, maar makkelijk zal het zeker niet worden. Mocht de Ster verder gaan in de beker, dan wacht in de kwart finale een uitwedstrijd tegen de winnaar van RKSV Minor – Wittenhorst. Deze beide ploegen horen tot de toppers in de eerste klasse. Voor de Ster kan het een hoogtepunt worden als met één van deze ploegen kan worden gestreden om een plaats in de halve finale van het bekertoernooi. Maar eerst winnen van SVME. Supporters van de Ster: het team rekent op jullie. Als twaalfde man kunnen jullie het verschil maken. Dus kom allemaal donderdagavond naar het Ster complex en help ons de volgende ronde te bereiken.

Dan door naar de zondag want dan komt kampioenskandidaat nummer 1 Veritas op bezoek in de Ster arena. Samen met Limburgia is de tegenstander van zondag middag de best voetballende ploeg van onze afdeling. Met een sterk middenveld en een gevaarlijke voorhoede kan Veritas de meeste tegenstanders haar wil opleggen. De zwakte zit in de verdediging, en daar liggen dan ook de kansen voor De Ster. De uitwedstrijd tegen Veritas werd door de Ster onnodig met 3-2 verloren. Na een ruststand van 0-2, waarbij Guido Rutten en Maarten Neuhaus voor de Ster scoorden, werd de wedstrijd door slecht verdedigen en concentratie gebrek bij de Ster door Veritas met 3 doelpunten in de 10 minuten na de rust volledig op de kop gezet. Hierna ontstond een gelijk opgaande wedstrijd met zeker ook kansen voor de Ster. Zondag heeft de Ster een goede kans om de vervelende nasmaak van de nederlaag in Neeritter weg te spoelen. Dat kan als de Ster vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter er vol voor gaat, de concentratie van de eerste tot de laatste minuut weet vast te houden, en iedereen bereid is om voor elkaar te werken. Als dan ook nog veel trouwe supporters het team komen ondersteunen, zit een overwinning er zeker in.

Niet alleen voor de Ster 1 staan er belangrijke wedstrijden op het programma. Ook voor de Ster 2 is de wedstrijd van komende zondag uit bij Schaesberg 2 belangrijk. Immers de Ster 2 is de laatste weken goed in vorm en na wat mindere resultaten worden de laatste weken de punten weer netjes binnen gehaald. Helaas werd de wedstrijd van afgelopen zondag tegen koploper FC Hoensbroek afgelast, zodat tegen een zeer sterke tegenstander niet duidelijk kon worden gemaakt waar dit team nu precies toe in staat is. Feit is wel dat de Ster 2 een echt team is, waarbij ook de nodige A-spelers het prima doen. Wat te denken van de keeper van de A-jeugd, die bij het tweede onder de lat staat alsof hij nooit anders gewend is geweest ? Maar ook spelers als Joep Nacken of Steve Krijgsman die laten zien dat ze het team op sleeptouw kunnen nemen op de moeilijke momenten. Met deze teamgeest voorop moet het mogelijk zijn om bij Schaesberg weer 3 punten toe te voegen aan het totaal van de tot nu toe behaalde 22 punten. Verder betekent dit dat de aansluiting bij de sub top, die wordt gevormd door Venlose Boys en Someren behouden blijft, wat een prima prestatie van dit vaak jeugdige team is.

hallenmasters left banner