In een wedstrijd waarin de scheidsrechter een hoofdrol wilde vervullen versloeg het jeugdige team van trainer Ruud Crutzen het veel sterker geachte elftal van Sportclub Susteren met 2-0.

Het jeugdig De Sterteam met 1 speler van 23 en de rest jonger voerde het eerste halfuur precies de opdracht van de coach uit. Pressie zette over het gehele veld en vlot combinerend werden de gasten van meet af aan in de verdediging gedrukt. Ondanks een aantal mogelijkheden bleef de stand op 0-0 steken.

In dat 1e halfuur verbruikte De Ster veel energie en het verwonderde niemand dat langzaam Susteren ook in het spel voor kwam. En juist toen men dacht dat de gasten het spel onder controle begonnen te krijgen sloegen de geel/zwarten toe. Een verrukkelijke pass van uitblinker Ricardo Lucassen belandde bij Youri Voesten. En een mogelijkheid voor Youri mondt vaak uit in een doelpunt, zo ook in de 38e minuut. Even nog verdediger uitkappen en balletje in de lange hoek 1-0. Zeer terecht. De Ster bleef dicteren, doch in de 45e minuut werd een hard ingeschoten bal op de doellijn gekeerd door Mahad. De Susterdenaren claimde hands en de scheidsrechter ging met de bezoekers mee. Penalty en een rode kaart voor Mahad. Met een geweldige reflex ranselde Robin Heijnen de pingel uit het doel en kon men gaan rusten met een zeer verdiende 1-0 stand.

Het zou nog een hete drie kwartier worden tegen één van de betere ploegen in deze klasse. Maar direct vanaf de aftrap bleef De Ster brutaal spelen en dat resulteerde in de 3e minuut na rust in een prima mogelijkheid die echter door fraai keeperswerk werd voorkomen.

Maar de pech kon niet op. In de 10e minuut kwam een bal tegen een arm van een van De Sterverdedigers en wederom was er geen beweging van de hand naar de bal. Maar nochtans gaf de zwak leidende scheids zijn 2e penalty. En zie – de geschiedenis herhaalde zich- Robin maakte dezelfde katachtige beweging en stopte zijn tweede elfmeter. Vanaf dit moment voelde het elftal zich zo sterk dat men voelde dat ze met 10 man de 1-0 over de bühne zouden brengen. En ja hoor zonder nog een kans weg te geven maakte Paul Claessen in de 89e minuut na fraai voorbereidend werk van Marko Jevric, het karwei af nadat hij even van te voren nog oog in oog met de keeper faalde 2-0.

Een geweldige rentree voor Ruud Crutzen en zijn mannen in de eerste klasse.

Het derde elftal kon het in Herten tegen de plaatselijke SHH niet bolwerken en verloor met 3-0. Het vrouwen team ging in meers ten onder met 2-1 tegen slekker boys / girls .