Zowel voor ons eerste als ons tweede team is het heel belangrijk dat er komende zondag punten gepakt worden. Beide teams hebben het mede door een flink aantal blessures op dit moment moeilijk, en kunnen dus de steun van veel supporters goed gebruiken om dure punten binnen te halen. Zondag 10 december is Eijsden de tegenstander die Ster 1 een bezoek brengt in de Ster arena.

Eijsden zal dan een getergd De Ster aantreffen dat iets goed te maken heeft na de verdiende 0-3 nederlaag van de afgelopen week tegen Limburgia. De Ster heeft het vrijwel alle seizoenen dat beide clubs elkaar treffen in de tweede klasse moeilijk gehad tegen Eijsden. Alleen vorig jaar was daar een uitzondering op. Toen werd de uitwedstrijd zwaar geflatteerd met 0-5 gewonnen door De Ster, terwijl Eijsden in de eerste helft van dat duel eigenlijk de betere ploeg was. Thuis werd met 4-1 gewonnen, maar dat was wel in een fase van de competitie dat er voor Eijsden niets meer op het spel stond. Eijsden scoort dit seizoen vrij gemakkelijk, maar krijgt ook veel doelpunten tegen. Hun scorend vermogen is na het vertrek van topscoorder Wessel Franssen naar Groene Ster best opvallend. Eijsden is verder een fysiek sterke ploeg, maar ook een ploeg die meestal lekker wil voetballen. En daar liggen misschien mogelijkheden voor de thuisploeg. Een overwinning is in deze fase van de competitie voor De Ster is zeer welkom. Maar dat geldt ook voor Eijsden. Kortom het kan een spannend en leuk potje voetbal worden. Dus supporters mis deze wedstrijd niet !!

Voordat het eerste elftal op de mat komt ontvangt het tweede team DVO 2. Afgelopen week werd een verdienstelijk 2-2 gelijkspel behaald tegen Laar 2. Verdienstelijk omdat zeker ons tweede elftal veel last heeft van alle blessures waardoor een beroep moet worden gedaan op onze A-jeugd. Eén van de steunpilaren van het tweede elftal, Steve Krijgsman, heeft het afgelopen weekend de wedstrijd niet uit kunnen spelen en het is dan ook zeer de vraag of hij zondag aan de wedstrijd tegen DVO kan beginnen. Wat bij het tweede wel fijn is om te zien is dat de spelers onder leiding van trainer Jean Janssen een hecht team zijn gaan vormen. Ook nu de resultaten wat minder zijn dan bij het begin van de competitie. Misschien kan de team spirit komende zondag de doorslag geven.