Wedstrijdverslagen

Chapeau voor assistent-scheidsrechter Piet Vos!

Het leek er in de blessuretijd van de 1e helft op dat de derby De Ster – GSV´28 vroegtijdig beslist zou worden. De stand was inmiddels 2-0 voor de thuisclub. Bart Linders sloop door het centrum van de defensie. Oog in oog met keeper Roger Hermens schoot Bart de bal echter hoog in het vangnet en mocht GSV´28 nog altijd blijven hopen.

In de eerste 20 minuten gebeurde er eigenlijk niets noemenswaardig. GSV wachtte af en De Ster kon door onnauwkeurige passing niet voldoende druk zetten. Eerst in de 20e minuut werd een voorzichtige poging van GSV door de oprukkende verdediger Meursders niet onder controle gekregen en weg was de mogelijkheid. Hierna kwam de sterkste periode van de thuisclub. In goed 10 minuten tijd zette De Ster de wedstrijd naar haar hand. Eerst in de 23e minuut scoorde Davy Hodselmans uit een corner de 1-0. Tien minuten later kreeg De Ster een vrije trap 20 meter voor het doel van keeper Hermens. Barney van der Heide schoot de bal, welke niet onhoudbaar leek, vlak langs de paal in doel 2-0. De Ster bleef voor rust de meest gevaarlijke ploeg met de hiervoor gememoreerde mogelijkheid op de 3-0. De tweede helft begon met een 20 minuten vertraging door een blessure van scheidsrechter Ploegsma. Net toen de nood het hoogst was en een staking aanstaande was betrad voetballiefhebber en scheidsrechter Leo Bergholz het complex. De verwelkoming bestond hieruit:

“ Kom Leo omtrekken en fluiten”. Leo trok reservekleren aan van Ploegsma, liep 2 minuten warm en redde de derby van een vroegtijdig einde.

De tweede helft was echt matig. De Ster liet haar tegenstander komen met de bedoeling via de snelle spitsen gevaar te kunnen stichten. Maar daar kwam weinig van terecht. GSV kwam goed combinerend tot aan het strafschopgebied maar daar hield het op . De uitstekende De Sterdefensie liet bijna niets toe. En kwam er een balletje door dan stond doelman Bocken als een veldheer in zijn doel. Na dat Hassan Benabdelouahab een volley over het doel van GSV zag verdwijnen werd de regie overgenomen door de bezoekers. In de 60e minuut tikte doelman Bocken nog een inzet via de paal uit zijn doel maar 5 minuten later was het Erik Bruls die uit de rebound de bal keihard in het doel joeg. Onder zwaar protest voor vermeend buitenspel van De Ster verdedigers raadpleegde scheidsrechter Bergholz, die de situtatie niet goed kon waarnemen, de assistent-scheidsrechter van De Ster. En zie het bijna onmogelijke gebeurde. Doodeerlijk vertelde de Steinder grensrechter Piet Vos: “Scheids ik heb niet gevlagd”. Chapeau Piet, dergelijke sportiviteit komt nog maar zelden voor.

Na de 2-1 ging GSV eindelijk alles op de aanval gooien. En nu bleek hoe sterk de verdediging van De Ster stond. Maar ook het manco aan stootkracht bij GSV. GSV werd dreigend door het midden en over de vleugels maar de Steinder verdediging gaf geen krimp. Wat de bezoekers ook probeerde, echte kansen kwamen er niet. Op basis van de eerste helft mag de overwinning voor de thuisclub verdiend genoemd worden.

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.