Aan het eind van het lopende seizoen zal weer de gouden schoen worden uitgereikt aan de algeheel topscorer van alle seniorenteams. Vorig seizoen ging die prijs naar Bo Knoops met het bizarre aantal van 45 goals. Daarmee kaapte ze de felbegeerde bokaal weg voor de neus van Stef Conjour, die namens de veteranen tot het zeer respectabele aantal van 25 doelpunten kwam.

Net zoals voorgaande jaren tellen enkel de in competitieverband gescoorde doelpunten mee. In deze tweede seizoensupdate krijgen we een beter overzicht van de kanshebbers. Immers, een kijkje op de ranglijsten leert ons dat alle teams ongeveer even veel competitiewedstrijden gespeeld hebben.

De ranglijst wordt vooralsnog aangevoerd door De Ster 3-speler/coach Rene Gooren en veteraan Rob Schulpen. Beiden kwamen in dit jonge seizoen al tot 10 doelpunten. Zij worden op de hielen gezeten door de twee topfavorieten Stef Conjour (8) en Bo Knoops (6). Tussen deze kanshebbers in heeft De Ster 4-nieuweling Rachid Bourja zich genesteld met 7 doelpunten. Zijn broertje Abby doet het ook al prima met 5 gescoorde goals.

Verder valt op dat de lang verwachte transfer van Jenki Jevric van Caesar naar De Ster zijn vruchten al heeft afgeworpen. Jenki staat inmiddels op 5 doelpunten en blijft daarmee zijn zoon Marko voor in het klassement. Bij De Ster 2 is Steve Krijgsman, net als vorig seizoen, vooralsnog de topscorer met 5 goals. Voor De Ster 3 komen de doelpunten, naast Rene Gooren, tot nu toe vooral van Serge Grobbee en Marco Verhoeven.

Bij De Ster 1 zijn de goals mooi verdeeld over een aantal spelers. Maarten Neuhaus en Guido Rutten zijn tot nu toe, in competitieverband, het meest succesvol met ieder 3 goals. Aan de staart van het klassement ziet u dat ook good old Will Leurs op 68-jarige leeftijd alweer zijn doelpuntje heeft meegepikt. Net als vorig seizoen voert Will ook nu weer het klassement aan waar statistici zich de vingers bij aflikken, namelijk dat van meeste doelpunten per gelopen meters.

Wij wensen alle topscorers veel succes toe bij hun doelpuntenjacht. Tot nog toe belooft het dit seizoen een spannende race te worden.

Succes!

Rob Sjulpe