Aan het eind van het lopende seizoen zal weer de gouden schoen worden uitgereikt aan de algeheel topscorer van alle seniorenteams. Vorig seizoen ging die prijs naar Bo Knoops met het bizarre aantal van 45 goals. Daarmee kaapte ze de felbegeerde bokaal weg voor de neus van Stef Conjour, die namens de veteranen tot het zeer respectabele aantal van 25 doelpunten kwam.

Net zoals voorgaande jaren tellen enkel de in competitieverband gescoorde doelpunten mee. In deze eerste seizoensupdate wordt duidelijk dat dit de veteranen een voorsprong geeft, omdat zij inmiddels 5 wedstrijden hebben gespeeld, terwijl de andere teams pas 2 of 3 wedstrijden hebben gespeeld. In de komende koudere maanden, waarin de stramme veteranen-spieren voetbal niet meer toelaten, zullen de overige topscorers ongetwijfeld nog een succesvolle inhaalrace kunnen plaatsen.

De ranglijst wordt vooralsnog dan ook aangevoerd door een tweetal veteranen. Rob Schulpen scoorde tot nog toe 8 doelpunten en vaste waarde in deze lijst Stef Conjour scoorde er al 6. Zij wordendicht op de huid gezeten door Steve Krijgsman (namens De Ster 2) en Rene Gooren (namens De Ster 3 en 5) die beiden al 5x het netje lieten bollen.

Daarnaast is het altijd leuk om een aantal familie-twisten te volgen. Zo scoorden zoon Marko en papa Jenki Jevric allebei eenmaal tot op heden. In de strijd tussen de broertjes Benabdellouahab is het vooralsnog Hoessein die het beste op schot is. Al had dat deels te maken met een afgelopen weekend gesaboteerde wekker van broer Hassan. Rene Gooren is vooralsnog zijn vriendin Samantha Vanhouwe de baas.

Over het algemeen mag geconstateerd worden dat alle ploegen al vroeg in het seizoen goed op schot zijn. In totaal wisten al 34 verschillende spelers en speelsters het netje te vinden. En dan te bedenken dat notoire topschutters als Mick Creemers, Samantha Vanhouwe, en met name Will Leurs het vizier nog niet op scherp hebben staan.

Wij wensen alle topscorers veel succes toe bij hun doelpuntenjacht. Laten we hopen dat er bij de volgende tussenstand een aflossing aan kop van de ranglijst heeft plaatsgehad, want de huidige lijstaanvoerder past absoluut niet in het rijtje van grote winnaars van deze felbegeerde award.

Succes!

Roger Daemen

Robert Lucassen

Vet.