Hoewel De Ster 1 dinsdag nog een poule wedstrijd moet afwerken staat al vast dat eerste en tweede elftal zich plaatsen voor de volgende ronde. ESGEE bezocht de twee recente bekerwedstrijden waarvan akte

De Ster al geplaatst voor volgende bekerronde! VV Sittard – De Ster   2-6

Amper drie dagen na de voetbalthriller in Barendrecht moest ons team weer de arena in.

Nu waren de Kroaje uit Sittard de tegenstander. De accu opladen na de nu al legendarische wedstrijd in Holland kon wel eens moeilijk worden. Een ding was zeker niet aanwezig: het Vlaamse geluid van hoofdtrainer Czornyj. Hij mocht samen met Hoessein de wonden likken van Barendrecht.

Ondanks de vermoeidheid nam De Ster het initiatief. Maar de concentratie was zo als verwacht bij De Ster niet opperbest , getuige de twee terugspeelballen die Sittard voor rust in de wedstrijd hielden. Eentje in de 12e minuut wist de jonge en talentvolle doelman Robin Heijnen ten koste van een penalty onschadelijk te maken. Met een knappe reflex bokste hij de pingel uit zijn doel. Knap was ook het superieur vangen van hoge voorzetten. Robin is gegroeid dat is zeker. In de 16e minuut was Randy het moe en bediende Ikram op maat 0-1. Even later was het de zichtbaar vermoeide Barney die de 0-2 liet aantekenen. So far so good ! Maar weer werd een (onnodige)terugspeelbal onderschept door de tegenstander en nu moest Robin het antwoord schuldig blijven 1-2 Het restant in de 1e helft kenmerkte zich door het missen van een half dozijn kansen aan Sterzijde en de mooie gelijkmaker van Sittard in de 40e minuut. De scheids brak direct hierna de wedstrijd af door het noodweer wat losbrak, ondanks dat Ger Coumans de menigte had verteld dat op de buienradar niets was waar te nemen.

Na de hervatting, Davy Hodselmans kwam in het veld voor Paolo en Wesley Thomson voor Bartje, ging De Ster vrolijk verder met kansen missen, zodanig zelfs dat Sittard even terugkwam in de wedstrijd. Maar nadat Randy uit een penaltie, Ikram werd neergelegd in het strafschopgebied, onhoudbaar de 2-3 binnen kogelde was de weerstand gebroken. Stoute Hassan (hij was weer eens te laat) kwam in het veld en op subliem aangeven van Stan scoorde hij de 2-4. Barney en Stan zorgde in de slotfase voor een afgetekende 2-6 score.

Door het knappe gelijke spel van Urmondia tegen Centrum Boys is De Ster nu al geplaatst voor de volgende bekerronde. Komt goed uit want de selectie is best toe aan een beetje rust.

De Ster 2 zonder puntverlies door naar 2e bekerronde!

Na de 2-0 overwinning op Haslou en de 0-2 bij Bunde had het elftal van trainer Rudy Crutzen vanmiddag genoeg aan een gelijkspel. RVU 2 was te gast op ´t Hetjen. Het leek een mooie confrontatie. Maar schijn bedriegt. RVU na twee nederlagen uitgeschakeld wilde er door hun defensief gedrag geen leuke wedstrijd van maken en De Ster wou eigenlijk in een te laag tempo freewheelend door de wedstrijd wandelen. Slachtoffer waren de toeschouwers.

Het begin was goed. Al na 5 minuten scoorde Paul Claessen de 1-0. Reden te meer voor De Ster om het rustig aan te doen. In een te laag tempo dicteerde de thuisclub de wedstrijd. Maar na een half uur wedstrijd strafte RVU de lakse houding van de thuisclub af. Iedere tegenaanval, er dat waren er 3 voor rust, waren levensgevaarlijk. De goal kwam dan ook niet onverwachts. Na de rust een oppermachtig De Ster. Maar het ontbrak aan overleg en in teamverband voetballen. De gasten die op hun laatste benen liepen werden alsnog door een fraaie goal van Jair Kock en een inschuiver van Zobair in de laatste 5 minuten getracteerd op een verdiende 3-1 nederlaag. Het resultaat is prima, maar a.s. zondag zal er toch tegen Spcl. Susteren uit een andere vaatje moeten worden getapt.

De Ster 3 wist haar eerste puntje in de beker binnen te halen dankzij een knap gelijkspel bij GSV´28 2. Ut driede speelde goed en met veeel inzet. Het goede spel is voor Trainer en weightwatcher Habets reden om vrijdag te trakteren op halskoteletten en worstjes

De veteranen bleven dit seizoen nog zonder puntverlies. Nu werd RKDFC met 7-3 aan de zegekar gebonden. 3x Maal Stef Conjour, en 2x Rob van der Linden en Misha Dreessen zorgde voor de Steinder productie. Volgens Sterman Jan was Willem Thewissen de absolute uitblinker in Merkelbeek