Wedstrijdverslagen

In een heroische wedstrijd tegen de semi-profs van Barendrecht kon de Ster lange tijd hopen op een enorme bekerstunt. Zelfs een rode kaart na 30 minuten en een discutabele pingel vlak na rust kregen czornyj's army niet op de knieen. Na de gelijkmakende oerknal van Guido Cals in de kruising (20 meter) leek een sensatie nabij. De 2 -1 in de verlenging kon echter niet meer worden omgebogen door de tien moegestreden steindenaren. De morele winnaar heeft verloren maar verdient een enorm applaus. FC Groningen mag blij zijn met de uitslag.....

Barendrecht VV- De Ster 2-1 na verlenging!

Toen onder begeleiding van de scheids, de twee neutrale assistenten en de vierde man de spelers rond de klok van 8 uur het veld betraden hing er een nerveuze spanning bij de rond 800 toeschouwers op het prachtige sportcomplex van de VV Barendrecht. Nog nooit had Barendrecht de 2e ronde van de KNVB beker bereikt. Nog nooit was De Ster doorgedrongen tot de KNVB beker. Nog nooit was de prijs zo aantrekkelijk. Een aantrekkelijke premie en een thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

De loting had wat aantrekkelijker kunnen zijn, want uit tegen een topklasser levert niet bij voorbaat winst op. Wat zich voor de ogen van de toeschouwers afspeelde was een bekerthriller van de hoogste orde. Alle dramatiek werden vervat in 120 minuten voetbal . Goed voetbal, slecht voetbal, een underdog die niet alleen moest opboksen tegen een drie klasse hoger spelende zaterdag topklasser, maar ook nog de uppercuts van de scheids moest incasseren.

De wedstrijd begon met een overdonderend offensief van de Zuid-Hollanders. Maar van af het eerste ogenblik bleek dat coach Czornyj bij de scouting van de tegenstander niet had liggen slapen. De poppetjes stonden op de juiste plaats.

De druk was groot maar geen enkel moment bezweek de verdediging. Na het eerste halfuur wist De Ster zich langzaam aan de druk te onttrekken en ontspon zich een aantrekkelijk duel. Tot de dramatische 35e minuut. In een duel om de bal kreeg Hoessein vlak bij de middellijn een overtreding tegen. Niets aan de hand maar na enig aarzelen trok de scheids plotseling rood en kon Hoessein inrukken. Nota bene bij de 1e overtreding überhaupt in de wedstrijd. Wesley v.d. Sluys werd teruggehaald naar de verdedigende stellingen. Daar waar menige opponent de ongelijke strijd zou opgeven beten de 10 overgebleven Limburgers zich vast in hun tegenstander. De verdediging met doelman Bocken en vlnr Wesley v.d. Sluys, Davy Hodzelmans, Paolo di Lernia en Randy Wanten pareerde alle aanvallen van Barendrecht. Maar vijf minuten voor rust sloeg de vlam in de pan. Op dezelfde m2 grond waar Hoessein de rode kaart ontving werd Barney van der Heide getorpedeerd. Alles en iedereen verwachtte nu de rode kaart aan de andere kant. Tot ontzetting van alles wat Limburgs sprak en dacht toonde de arbiter geel. De Ster was hierdoor de laatste 5 minuten voor de rust even de weg kwijt maar doelman Mario Bocken bracht overal redding. Vlak voor rust brak Wesley v.d. Sluys door de Barendrecht linies werd omver getrokken maar ook hier trok de scheidsrechter geen consequenties, sterker nog hij liet gewoon door voetballen.

Na de rust had De Ster nieuwe moed geput uit het feit dat men ook een kwartier lang met 10 man de tegenstander van score afgehouden had. Maar de eerste tien minuten waren echt voor Barendrecht. Onder leiding van hun absolute uitblinker Jongman bestookte de Hollanders de verdedigingsveste van De Ster. Maar nog Mario Bocken, nog de verdediging wilde wijken. Tot een onschuldig moment in de 61e minuut. Op de rand van het strafschopgebied werd een sliding De Ster fataal. De onpartijdige zag er een penalty in toen de Barendrechtaanvaller graag struikelde over het op de grond liggend been van De Ster verdediger. Jeffrey Aarts van de gastheren nam het presentje graag aan en kogelde de bal onhoudbaar langs doelman Bocken. Einde, over en uit zo klonk het in het Steinse supportersvak. Maar met zijn tienen rechtte de geel/zwarten opnieuw hun ruggen en het onverwachte gebeurde. Amper tien minuten later ontving Guido Cals op 25 meter van het doel de bal. Keek, ademde diep en schoot de bal als een raket onderkant lat in de kruising. 1-1.

Even waren de technisch erg begaafde Barendrechters verbouwereerd maar even later gooide zij alle remmen . Barney v.d. Heide moest alsnog geblesseerd uitvallen en Stan Goossens die inmiddels 15 km loopwerk er op had zitten moest ook vervangen worden. Marko Jevric en Ikram Moumni kwamen in het veld. Ikram Moumni ontpopte zich in het laatste gedeelte van de officiële speeltijd tot een plaag voor de Barendrechters. Na 6 minuten! extra speeltijd kwam het einde van de officiële speeltijd. In de verlenging deed De Ster het enige juiste de aanvallen pareren en speldenprikken uitdelen. Door het wegvallen van Barney v.d. Heide en Stan Goossens vielen twee kopsterke mensen weg bij De Ster. En in de 7e minuut van de verlenging werd dat De Ster noodlottig. Uit de enigste dekkingsfout in de hele wedstrijd kopte Daniel Esajas Barendrecht naar de 2-1. In de tweede helft van de verlenging trachtte De Ster o.l.v. Davy Hodzelmans de bakens nog een keer te verzetten. Maar vooral de middenvelders Rob Schulpen en Guido Cals zaten al een heel tijdje in het rood en konden na 2 uur ploeteren niet meer een vuist maken. Niet vreemd met 10 man spelen zijn de middenvelders altijd de klos.

Een geweldig voetbalavondje liep om kwart voor elf teneinde. De meegereisde supporters beloonde De Sterspelers met een ovationeel applaus .

Proficiat aan Barendrecht een prima elftal, en een prima gastheer.

Met de woorden van een paar Barendrechtbestuurders “ Wij hadden de scheidsrechter deze keer echt mee. Jammer dat er een verliezer moest zijn”. zette de karavaan zich in beweging richting zuiden.

 rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.