De Ster speelt woensdag tegen topklasser Barendrecht om de landelijke KNVB beker. Tussendoor moet ook het reguliere bekertoernooi worden afgewerkt. Ondanks het gemis van een vijftal vaste krachten werd Urmondia zaterdag verpulverd met een 10-klapper. De Ster 2 boekte een dag later een zakelijke overwinning op Haslou 2.

Monsterzege bekerwedstrijd De Ster 1! Barendrecht here we come!

Zaterdagavond vond op ´t Hetjen de eerste bekerwedstrijd plaats tegen buur Urmondia. Met liefst 10-0 wonnen de geel/zwarten in een eenzijdige partij voetbal. De Ster 2 won met 2-0 tegen de ander buur Haslou.

Het team van de godenzonen redde het niet tegen Spaubeek 2 (5-1). Waarschijnlijk hebben de zonen zich de afgelopen tijd met andere dingen bezig gehouden dan voorbereiding op het seizoen. De dames tenslotte konden het ook niet bolwerken tegen Armada en verloren met 3-1.

Nog maar net bekomen van de zege op VV Zutendaal met de wereldgoal van Hassan trad zaterdagavond De Ster aan tegen Urmondia. Vanaf minuut 1 trok Urmondia een muur op in haar eigen verdediging en hield zo een klein half uur stand. Maar in de 25e minuut was het eindelijk raak. Na een vloeiende combinatie gaf Wesley Thomson het beslissende tikje voor de 1-0. Een half uur later stond de teller op 7-0 om te eindigen na 90 minuten voetbal op 10-0. De doelpuntenmakers waren Bart Linders 4x, Wesley Thomson 2x, en Randy Wanten, Guido Cals en Davy Hodselmans ieder 1x.

A.s. woensdag vindt de uitwedstrijd om de Amstel Cup plaats in Barendrecht tegen de plaatselijke VV Barendrecht. De winnaar mag in september FC Groningen thuis ontvangen. Trainer Czornyj was zaterdag te gast in Barendrecht om de tegenstander te scouten in hun 1e competitiewedstrijd tegen de amateurs van AJAX. Er zijn mogelijkheden aldus de gedreven coach! Het wordt sowieso een Engels weekend met a.s. zaterdag de bekerwedstrijd in en tegen Sittard.

Het tweede elftal o.l.v. de nieuwe coach Rudy Crutzen weet wat winnen is. In de voorbereiding werd Schinveld 1 (4-1) en FC Hoensbroek (1-0) verslagen, terwijl alle wedstrijden op het Maaskanttreffen in winst werden omgezet. Tegen Urmondia was Ruud coach vanwege de hiervoor gememoreerde trip van de hoofdcoach naar Barendrecht. Afgelopen zondag speelde men tegen Haslou 2 hun 1e bekerwedstrijd. Na wederom een prachtig doelpunt van Hassan en een pingel van de net 10 uur van vacantie teruggekomen Ikram Moumni leidde De Ster tegen de fysiek sterke tegenstander met rust met 2-0. Na rust was er weinig meer te genieten. De Ster hoefde niet zo nodig en Haslou was in aanvallend opzicht ongevaarlijk. Donderdag a.s. speelt De Ster 2 in Bunde haar tweede bekerwedstrijd.

Donderdagavond speelt De Ster 3 thuis haar tweede bekerwedstrijd tegen Schimmert 2. Tijd om de nederlaag tegen Spaubeek 2 uit te wissen.