De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/2017 is met glans afgesloten. Met een klinkende 4-1 overwinning op VV Eijsden werd er een kroon gezet op het werk van velen. Dat VV Eijsden zich niet gewonnen wilde geven bleek uit hun tomeloze inzet tot in de laatste minuut. Het was een wedstrijdmiddag waar de emoties alle kanten op vlogen. Het begon ermee dat alle moeders vrij entree hadden en daarmee na het ontbijt op bed en de moederdaglunch een heerlijk middagje voetbal konden kijken. Het was ook de middag van de nacompetitie en het afscheid van een aantal iconen.
Onder aan het artikel vind je een link naar meer foto's van deze middag.

170514 pano feest

Er werd strijd geleverd in de Ster arena en daardoor een kampioenswedstijd gespeeld. Net 12 minuten spelend verscheen de eerste gele kaart. Thijs Nieuwland, net weer in het veld na zijn schorsing, mocht deze in ontvangst nemen. Net een minuut later werd diezelfde Thijs een halve meter buiten de 16 meter gevloerd. De daarop volgende vrije trap werd benut en verzilverd door Ricardo Lucassen (1-0). De Ster kwam daarmee behoorlijk op dreef want net 4 minuten later wist Giel Piereij uit een mooie aanval de tweede treffer te maken (2-0).

Na 24 minuten kwam een mokerslag voor De Ster. Nadat er gefloten werd voor buitenspel schopje Thijs Nieuwland de bal door en daar was de scheidsrechter niet van gediend. Tweede maal bal natrappen door Thijs deze wedstrijd. Maar ook tweede maal geel voor hem en dus rood en dus man minder. De Ster moest nu één uur speeltijd met 10 man zien vol te houden.

Dat dit zou gaan lukken bewees Ricardo Lucassen in de dertigste minuut met zijn tweede doelpunt deze wedstrijd (3-0). En met een paar zeer mooie reddingen wist Geoffrey Jacobs het doel van de Ster leeg te houden.

Na de rust werd de Ster ruim op eigen helft gehouden, VV Eijsden was zeer aanvallend gaan spelen en wilde alles op alles zetten om de nacompetitie van de Ster nog niet op zeker te zetten. Na 7 minuten wist Eijsden te scoren (3-1). Maar dit zette de Ster op scherp. Ze wisten vele malen uit te breken, maar daar werd verder niet uit gescoord. Ook Eijsden wist het voor het doel van de Ster het soms knap gevaarlijk te maken. Maar VV Eijsden wist niet meer echt gevaarlijk te worden en in de 94ste minuut was het Ricardo Lucassen nogmaals die met een hattrick de eindscore op 4-1 wist te zetten.

En met het eindsignaal kwam tevens een einde aan de reguliere competitie seizoen 16/17 en is ook het eindpunt bij de Ster in zicht van enkele iconen die de Ster weer op zijn lijst mag schrijven. Een paar spelers verruilen De Ster voor een andere club.

Met zeer grote dankbaarheid voor hun sportieve inzet, werk en onvoorwaardelijke betrokkenheid bij de club in de afgelopen jaren;

170514 afscheid GC

Aanvoerder Guido Cals;

Stopt met zijn voetbal carrière. Hij zegt niet te gaan afbouwen bij een of andere club en voor de veteranen vind hij het nog te vroeg. We zijn hem nog niet kwijt bij de Ster, belooft hij.
 170514 afscheid Piet Vos

Grensrechter Piet Vos;

Hij blijft verbonden aan het 1e maar wil het rustiger aan gaan doen en geeft daarom graag het 'vlaggetje' over aan zijn opvolger.

170514 afscheid ronny

Hoofdtrainer Ronny Czornyj;

Zoals al eerder gemeld stopt hij na meer dan 6 jaar zijn trainerschap bij De Ster om zijn carrière voort te zetten in Weert. Toch zegt hij nooit meer van Ster los te komen omdat deze club zijn familie is geworden.

Klik voor meer FOTO's van deze middag

Hein