Komende zondag wordt het zeer spannend in onze eigen Ster arena. Zowel voor Ster 1 als Ster 2 staat er veel op het spel. Maar dat geldt ook voor onze tegenstanders. Ster 1 moet het komende zondag opnemen tegen Eijsden. Altijd een moeilijke tegenstander om van te winnen, vaak beslissen details over winst of verlies. De wedstrijd van komende zondag staat bol van de spanning. Immers bij winst en mogelijk ook bij een gelijkspel zal ons eerste elftal op de derde plaats in de competitie eindigen en krijgen wij in de vorm van de nacompetitie nog een prachtig vervolg op deze toch weer zeer succesvolle competitie.

Maar mocht Eijsden erin slagen om er met de winst vandoor te gaan, dan winnen zij zeer waarschijnlijk ook de derde periode en mogen zij, en niet de Ster deelnemen aan deze nacompetitie die als inzet heeft mogelijke promotie naar de 1e klasse. Kortom het kan er zondag sportief stevig aan toe gaan. Het is te hopen dat de Ster komende zondag voltallig kan aantreden. Want zonder anderen tekort te doen kunnen speler als Guido Rutten, Roel Heffels en Thijs Nieuwland in dit soort wedstrijden toch spelers zijn die het verschil maken. Of zij ook in de basis staan is natuurlijk de beslissing van onze succesvolle trainer Ronny Czornyj voor wie het bereiken van de nacompetitie ook een mooi kers op de taart zou zijn. Ook voor hem een prachtige afsluiting van bijna 7 zeer succesvolle jaren bij de Ster.

Maar niet alleen voor de Ster 1 is zondagmiddag belangrijk. Want door het kampioenschap van Budel 2 mag de Ster 2 deelnemen aan de nacompetitie op grond van het behaalde resultaat in de eerste periode. Inzet van deze nacompetitiewedstrijden is promotie naar de reserve hoofdklasse, de afdeling waar uit ons tweede elftal vorig seizoen ondanks een sterke eindsprint moest degraderen. Ons tweede team heeft het de afgelopen weken niet gemakkelijk gehad mede doordat men vaak spelers moest afstaan aan het eerste team, om daar blessures en schorsingen op te vangen. De resultaten vielen de afgelopen weken dan ook tegen, maar door komende zondagmiddag een topprestatie neer te zetten kan de nare smaak van de afgelopen weken worden weggespoeld. Makkelijk wordt dat zeker niet want de tegenstander van vanmiddag is Oss’20, een gerenommeerde Brabantse vereniging die zeker twee keer zo groot is als de Ster. Maar wie het verhaaltje van Klein Duimpje en de Reus kent weet dat een op het oog ongelijke strijd soms een heel verrassende afloop kan hebben. Het zou zeker voor de scheidende trainer Rudy Crutzen een prachtig cadeau zijn als de spelers van het tweede team ervoor zorgen dat het tweeluik tegen Oss’20 tot het einde toe spannend blijft. Daarvoor zou een overwinning in thuis wedstrijd van komende zondagmiddag een mooie start kunnen zijn. Kortom spelers van de Ster 2: Alles uit de kast deze zondagmiddag, 100 % winnaars mentaliteit tonen en knokken voor een optimaal resultaat. Zorg ervoor dat de uitwedstrijd geen formaliteit wordt !

Anton