En dat was met een gezonde uitslag winnen van hekkensluiter RVU. Na iets meer dan 90 minuten stond er een mooie 6-1 op het scorebord, maar daar was heel wat aan voorafgegaan. Dat de Ster het niet voor niets zou krijgen van een bijna degraderend RVU mocht duidelijk zijn. RVU wil zo in de slotfase duidelijk strijdend ten onder gaan. En dat leverde juist een mooie wedstrijd op waarbij het RVU sierde dat ze tot op de laatste minuut zeer aanvallend bleven spelen. Ze wisten dat ook bij verlies toch elk doelpunt dat ze zouden maken een gevoelige tik voor de Ster zou zijn.

Lees verder, ook voor de mooie fotoreeks.

ster rvu 170423 1De Ster had slechts 10 minuten nodig om de openingsscore te mogen toe eigenen. Stan Goossens wist zijn vrije positie te benutten en de eerste bal in het net te leggen. In de 17e minuut benutte Ricardo Lucassen een strafschop die werd verkregen doordat Timo Haberland in het 16 meter gebied tegen de grond werd gewerkt. 2-0.

ster rvu 170423 3

Nog geen 7 minuten later liet de Ster zich toch even verrassen en kon RVU hun eerste en enige doelpunt maken (2-1). De Ster realiseerde zich meteen dat dit gevoelige tikjes zijn waarmee ze zorgvuldig om moeten gaan en het maakte dat ze alerter in de wedstrijd bleven. De Ster had vervolgens slechts 3 minuten nodig om RVU te laten zien wie de baas was. De keeper liet zich naar buiten lokken, de verdediging was te laat en een assist van Thijs Nieuwland werd door Hassan Benabdelouahab benut en hij zette de stand na 35 minuten alweer op 3-1.

De eerste gele kaart. Een uitglijder van Thijs Nieuwland in het 16 meter gebied werd door de scheidsrechter als schwalbe beoordeeld waardoor Thijs met geel de rust in kon.

ster rvu 170423 6

Na de rust werd het spel er niet rustiger op. Het duwen, trekken en de frustraties werden zelfs bij beide partijen steeds heviger. Ook bij de Ster terwijl ze toch al op een comfortabele voorsprong stonden. Maar het aanvallend vermogen en het doorzettingsvermogen van RVU hield de Ster flink bezig. Net 5 minuten in de tweede helft kreeg de Ster zijn volgende kans maar het schot van Thijs Nieuwland belande vol op de lat. Weer 9 minuten verder kreeg de Ster een strafshop tegen door een ongelukkige hands. Echter wist keeper Geoffrey Jacobs deze perfect te stoppen.

Na een kleine 20 minuten in de tweede helft kreeg RVU geel door een overtreding op Hassan en daarmee waren de strafschoppen en gele kaarten voor beide ploegen weer gelijk. Dat kon je echter niet zeggen over de uitslag, want de Ster denderde door. Na een zo'n 25 minuten schoof Thijs Nieuwland weer een perfecte bal door naar Hassan die hem keurig in het net schoot. Dat was de 4-1. Slechts 5 minuten later wilde Thijs het zelf doen en kon bij een compleet vrij doel de bal over de lijn rollen.

ster rvu 170423 8ster rvu 170423 10Toen kwam de domper waar niemand blij mee zal zijn. Thijs Nieuwland kreeg binnen enkele minuten na zijn doelpunt, in de 75ste minuut, zijn tweede geel en daarmee rood vanwege het irriteren van de scheidsrechter. Hierdoor zal hij deze competitie waarschijnlijk niet meer spelen. Hij zal in elk geval de komende drie zeer belangrijke wedstrijden moeten missen.

Uiteindelijk wist invaller Mike Haberland het feestje weer op gang te brengen door in blesuretijd de 6-1 op zijn naam te zetten.

ster rvu 170423 11

Het elftal speelde vandaag onder leiding van assistent hoofdtrainer Rudy Crutzen.

Hein

ster rvu 170423 2