Niet dat ze liepen te slapen, want de pit was er. Maar ze moeten er weer even van bewust worden dat je strijd moet leveren om te overwinnen en dat je geen enkele wedstrijd meer cadeau krijgt. Zeker omdat de top om elkaar heen kruipt is het bij elke wedstrijd winst of verlies stuivertje verwisselen. Doorstromen vanaf plek twee naar de kampioenstitel is na vandaag weer een stuk verder weg voor De Ster1.

Dit had niemand verwacht. De Ster een ploeg met de betere papieren én die in de eerste helft de kansen had, waar een 2-0 voorsprong op de borden had moeten staan werd vlak afgesloten met 0-0. Marko Jevric en Thijs Nieuwland kwamen te kort om te scoren. LHC speelde de eerste helft als stormram zonder duidelijk beleid waarbij De Ster technisch probeerde te spelen met een mooie opbouw vanuit de achterhoede. Dat paste totaal niet tegenover elkaar. De Ster kwam mede daardoor maar moeizaam van de eigen helft los.

de ster1 kans markoKans Marko.

de ster1 kans thijsKans Thijs.

Zonder score aan de thee.

In de tweede helft ging het al vrij vroeg mis. Na 9 minuten kon LHC op vrij eenvoudige wijze de openingstreffer maken en De Ster op een gevoelige 0-1 achterstand plaatsen. Wat volgde was een wedstrijd die met vlagen door frustraties bij beide ploegen overheerst werd. Mede door het rustig maar kordaat optreden van scheidsrechter Peters bleef het aantal gele kaarten beperkt. De Ster leverde strijd maar moest het in de vele duels bijna altijd ontgelden. LHC leek steeds een stapje voor te zijn. Ronny benutte al zijn wissels: Timo, Hassan en Guillermo, maar ook zij mochten het verschil niet meer maken. Na 75 minuten wist LHC door een geheel vrije spits de 0-2 op het scorebord te zetten wat tevens de eindstand was.

Gelukkig heeft De ster wel weer voor de nodige sfeerbeelden gezorgd. Bijvoorbeeld het slagveld van Bob.

de ster1 slagveldbob1
Bob en de letterlijke manier van "uitschakelen".

de ster1 slagveldbob2Bob en zijn manier van "net niet de juiste bal raken".

Hein

hallenmasters left banner