Als je zo ver op weg bent in de tweede competitiehelft en je zet de nummers 1 en 2 tegenover elkaar op het veld dan verwacht je een kampioenswedstrijd. Het werd in elk geval een strijd waar bijna alles in zat wat er maximaal in een wedstrijd kan gebeuren. Zware blessure, gele en rode kaarten en… uiteindelijk ook doelpunten.

de ster 190317 foto1

Het was aan de drukte goed te zien dat er in deze wedstrijd wat te halen viel. Maar ook de voltallig uitgerukte pers, L1, LOS, AG is een teken dat het om iets gaat.
De eerste helft ging behoorlijk fel van start, al kwamen die krachtmetingen vooral uit de hoek van De Ster. Het leverde het eerste kwartier een aantal mooie doelpogingen op.

de ster 190317 foto2

Maar daarna leek het erop dat FC Hoensbroek het vooral op een gelijk spel uit wilde laten komen. Hun houding kwam nogal afwachtend over. Over en weer werd het bij vlagen een beetje spannend voor de doelen, maar de meeste tijd kwamen de teams niet dichtbij genoeg om een serieus schot op doel te maken.

Guido Rutten moest het in een luchtduel ontgelden en met een hoofdwond naar de kant. Hij werd vervangen door Hassan die daardoor met een minimale warming-up zijn rentree maakte bij het 1e. De rust werd met 0-0 uitgezeten.

de ster 190317 foto3

In de tweede helft was het weer De Ster die zijn aanvallend vermogen liet zien. Hassan maakte binnen tien minuten al bijna aanspraak op de eerste treffer, maar het mocht niet zo zijn.

Na nog geen 15 minuten maakte de keeper van FC Hoensbroek een compleet overbodige overtreding op Thijs Nieuwland en kon met Rood op zak het veld verlaten. FC Hoensbroek bracht zijn reserve keeper van het tweede in stelling.

De Ster zocht de randjes en daarmee vaak de gevaarlijkste situaties op.

Na zo'n twintig minuten ontaarde een aanval in enige chaos voor het doel van FC Hoensbroek waarbij het leek dat Marko Jevric de bal over de lijn bracht. De scheidsrechter keurde het doelpunt niet af en na wat protest werd de wedstrijd hervat. De Ster leide met 1-0.

de ster 190317 foto4

de ster 190317 foto5

Na iets meer dan 20 minuten moest Ronny een pijnlijke wissel maken, Hassan kon door een oude blessure niet meer verder en Bob mocht erin.

Het vervolg van de wedstrijd betond uit stevige aanvallen door De Ster die gretig gebruik maakte van een man meer in het veld. Bob en Thijs moesten hun stuntwerk wel ieder met een gele kaart bekopen. Maar goed, mooi voetbal mag wat kosten.

Uiteindelijk bepaalde Thijs Nieuwland de eindstand en zette De Ster op 2-0 voorsprong. Vanaf dat moment had FC Hoensbroek niets meer te verliezen en zette alles op alles om te kunnen scoren. Dit bracht voor hun echter niets meer dan een tot op de laatste minuut een spannende wedstrijd voor de bezoekers.

Grote kans dat in deze wedstrijd de kampioen bepaald werd, maar we moeten nog een heel eind.

Proficiat en succes mannen!

Hein