In het vriendschappelijk oefenduel dat zondag 22 januari op het programma stond bracht de toekomstig trainer van De Ster, Jean Maas, de nu nog zijn 1e klasser van Sport Club Susteren in stelling tegen De Ster 1.
In de eerste helft werd het voordeel van de verblindende zon bij de tegenstander niet benut. De eerste 45 minuten werden strategisch afgewerkt waarbij het voor beide ploegen er soms op leek dat de winterstop nog in de benen zat.

Het ging wel vooruit maar niet snel genoeg. Susteren wist telkens net te snel tussen de passes in te stappen waardoor de Ster hun aanvallen vroegtijdig afgebroken zag worden. Echt spannend werd het niet, daarvoor moesten we op de tweede helft wachten.

170122 De Ster SCSusteren 1

De Ster durfde steeds meer uit de verdedigende comfortzone te komen en wist af en toe kansen te creëren. Het net werd echter steeds niet gehaald. Susteren wist ook zijn kansen niet in treffers om te zetten. Mooie acties waren er voldoende en uit een struikelblok van verwarring wist Guido Rutten de Ster halverwege de tweede helft op voorsprong te zetten.

170122 De Ster SCSusteren Guido Rutten

De Ster voelde zich hierdoor duidelijk gesterkt en maakte het spel wat feller, wat ze gelukkig na de gelijkmaker door SC Susteren vast bleven houden.

De door SC Susteren gewisselde keeper maakte op De Ster geen indruk want uit een mooie aanval kon Marko Jevric dichtbij en vrij voorin komen en scoorde de eindstand 2-1.

170122 De Ster SCSusteren Marko Jevric

Genoeg gezien, de jongens zijn er weer klaar voor!

grote clubactie steundester banner links

activiteitenoverzicht

Geen evenementen