Zaterdagmiddag was weer een middag waar menig toeschouwer nog lang zal over napraten. Het was een galavoorstelling van totaalvoetbal onder bezielende leiding van de coaches Leon en Frans. Het begon al voor de wedstrijd toen de vedetten een voor een het sportpark betraden waarbij opviel dat Mat Cremers een vooroorlogse pet ophad die hij uit de catacomben van fort Sint Pieter had uitgegraven, of het was de pet van de Maastrichtse Pieke Dassen die deze pet had gebruikt bij de voorstellingen van zijn poppentheater.

Ook Marc Lacroix kwam met een smile het sportpark binnen want zijn Fortuna had de eerste overwinning sinds jaren binnen. Hij sprak alleen nog maar over ons/mijn fortuna. Dan waren er ook nog drie spelers die de vrijdagavond hadden gebruikt om de technische en tactische plannen te bespreken waarmee de veteranen van Schimmert konden worden verslagen. (zie foto van hun bespreking).

vetafb1

De coaches hadden de volgende opstelling uit hun hoge hoed getoverd: In het doel de boomlange Peter Paes die de van een jetlag herstellende Renee Hillen deed verbleken. Normale mensen hebben een dag nodig om van een jetlag te herstellen, maar Renee heeft daar bijna een week voor nodig. Vervolgens bestond de achterhoede uit de flamboyante Mat Cremers, de razend snelle Danny Vorstermans, de fortunaman Marc Lacroix en de op mooi blauwe schoenen spelende Gerard Martens. Volgens Gerard is deze kleur de laatste trend in de voetbalwereld en alle toppers voetballen op gekleurde schoenen. Het middenveld bestond uit Rob Schulpen, liet eindelijk eens zien waarom hij zo goed betaald word, Mischa Dreessen die ondanks een temperatuur van bijna 20 graden een liefke en een stuk of drie stubkes aan had, en Stefan Janssen die zeer temperamentvol aan het duel begon. Voor in hadden de coaches gekozen voor Mathijs Caanen, die in navolging van Gerard, rode schoenen aanhad en op deze schoenen een wervelende show liet zien, Jackie Linders die denkelijk, aan zijn kleur te zien binnenkort Sinterklaas moet begeleiden en de van vele ongemakken herstelde Robert Lucassen.

Op de bank moest de niet geheel fitte Ties Otten, de met een overgewicht kampende Paul Janssen en de alleskunner Eddy Ubbink plaats nemen. Voor Roger Daemen was de bank te klein en deze moest dus in de kantine verblijven. Ook Ron Marchal herstellend van een eikel die tegen zijn kuit was gevallen kon Roger vergezellen. Gelukkig hadden Stef Conjour, Will Leurs, Frank Kellens, Willem Thewissen, Jack Dassen, Piele en Rob van der Linden zich afgemeld zodat er eindelijk eens leuk gevoetbald kon worden.

vetafb2

Foto: Rob Schulpen deelt de lakens uit; Mathijs Caanen bewondert scheids Haagmans, Jack Linders doet een trucje met de bal en Robert Lucassen stelt de muur van Schimmert op. Het publiek was al in de kantine.

De wedstrijd begon met oogstrelend voetbal van onze vedetten waarbij de bal in hoog tempo werd rondgespeeld. De mannen van Schimmert die nog geen wedstrijd hadden verloren werden overrompeld op het middenveld, ook hun voorwaartsen werden in een wurggreep gehouden door onze ijzersterke verdediging en de achterhoede van Schimmert werd overlopen door schitterende acties van Robert en Mathijs waarbij de slimste en bruinste voetballer van het hele veld, Jack Linders, enkele sublieme goals liet aantekenen. Zelfs de supporters van Schimmert applaudisseerden bij enkele acties van de Veteranen van De Ster. De rust werd dan ook ingegaan met een verdiende voorsprong. Tijdens de rust werd een moegestreden Mathijs Caanen vervangen door Eddy Ubbink. Mat Cremers die het hoge tempo niet meer kon volgen werd vervangen door Paul Janssen en Ties Otten bleef nog even ernaast voor eventuele noodgevallen.

Ook in de tweede helft lieten de Ster veteranen het balletje goed rond gaan en dit resulteerde in een schitterende kopbal goal van Robert Lucassen (hij kan het toch nog). Nadat Jack Linders ook nog een doelpuntje in het net prikte werd hij beloond met een publiekswissel waarbij Ties Otten de positie van Jack Linders in de punt van de aanval overnam. Helaas werd er door onze goalie een klein foutje gemaakt waarbij de tegenstander ook een doelpunt kon scoren. Ook Stefan Janssen kon zijn temperament niet beheersen en liet zich even gaan tegen een extremist die bij Schimmert was ingehuurd om onze voetballers bewust op de voeten te gaan staan, maar onze scheidsrechter Mat Haagmans die voor de tigste keer was teruggekeerd op het veld loste dit adequaat op. Na het laatste fluitsignaal was de overwinning een feit en kon er in de altijd gezellige kantine een feestje losbarsten.

S (teinse) Gerrard alias G.M.

hallenmasters left banner