Wedstrijdverslagen

Op De Ster 5 na hebben dit weekend weer alle seniorenteams een wedstrijd gespeeld. Er valt dus weer voldoende na te praten over de prestaties op het veld en het randgebeuren. Te beginnen met de veteranen op zaterdagmiddag. Die speelden een thuiswedstrijd tegen het altijd sterke OVCS. De wedstrijd startte al om 16.00u, zodat na de wedstrijd onder het genot van een juupke en een bitterhapje, naar Nederland-Kazachstan gekeken kon worden.

De vets verschenen zwaar gehavend aan de aftrap. Weliswaar was er slechts één blessuregeval, maar dat was wel meteen Steins enige 50-plusser met een sixpack: sterkhouder Willem Thewissen. Maar ook de aanwezigen waren niet allemaal even fit. Denny Vorstermans bijvoorbeeld werd nog omringd door alcohol-walmen, na zijn bezoek aan de 40+ party in de Mondial op vrijdagavond. En Stef Conjour klaagde steen en been omdat hij op zaterdag al om half 7 uit bed moest. Of dat vanwege de vroeg wakkere jongste zoon Rep was, danwel vanwege een verre uitwedstrijd van de bij Fortuna voetballende zoons Cisco en Sem, of vanwege een scherpe bui van eega Resi, werd de andere veteranen niet duidelijk.

In het kleedlokaal voor de wedstrijd waren de nodige hoogstaande gesprekken op te tekenen tussen 50-plussers Math Caanen, Mat Creemers en Ron Marschall. Gesprekken die je eerder zou verwachten in het kleedlokaal van de A-jeugd.

Mat: “Caan, waor dien maedje veurige waek komme kieke, heurde ich?”

Math: “Jao klop.”

Ron: “Daorom sjpeeldese waarsjienlijk wie ’n krantj. Waore zeker de zenuwe.”

Math: “Ach sjei toch oet, doe.”

Ron: “Doe kens dich auch baeter un profiel aanmake op Tinder, dat wirk baeter.”

Math: “Tinder? Wat is dat dan?”

Ron: “Dao sjtaon allemaol vriej vrouwluuj op mit ’n profielfoto.”

Mat: “En die kense dan lèkke… of liken.”

Math: “En dat heisj Tinder?”

Mat: “Jao Tinder. Neit Grindr, he. Dao kense dich maar baeter neet in vergisse.“

Op het veld werd vervolgens eerst geposeerd voor de nieuwe elftalfoto, genomen door huisfotograaf Hein Meijer.

selectie1

Onder leiding van een uitstekend fluitende Math Haagmans werd er vervolgens afgetrapt op het gras van veld 2, omdat de A jeugd nog op het kunstgras speelde. De vets kwamen goed uit de startblokken en heerstte de eerste helft. De enige die het netje wist te vinden, was (hoe kan het ook anders) Stef Conjour die de keeper verschalkte met een machtige boogbal.

Na de rust verdubbelde Robert Lucassen met een magistrale effect-bal de score. En met Gerard Martens (wederom man of the match) in de achterhoede, weet je dan dat de overwinning binnen is. Uiteindelijk werd echter, op bevel van kantinebaas Jo van Funs, aan de gasten toegestaan om ook nog tweemaal te scoren. “Dat ken ich neit gebroeke, dat die luuj mit ’n nederlaag op zak geliek nao de wedsjtried waer op Zitterd aan gaon”, aldus de sluwe Jo.

Dan door naar het serieuzere werk op zondag. De Ster 5 had vandaag geen programma. Maar dat gemis werd ruimschoots gecompenseerd door het optreden van de zoepnaze van De Ster 4. Die moesten aantreden tegen Caesar 6. De warming up kon, dankzij sponsoren Café ’t Kempke, P&S Wheels en C.I.B., afgewerkt worden in de nieuwe trainingspakken:

selectie2

Die gulle geste van de sponsoren inspireerde De Ster 4 duidelijk tot een grootse prestatie. Want de zoepnaze speelden hun sterkste wedstrijd van het seizoen. De eerste helft was zelfs van een uitzonderlijk hoog niveau. Kenny Lemmers daarover: “Zelfs bie de luuj langs de kantj deig ’t gein pien aan de auge en dat wilt bie os heel get zegke.”

Caesar liep continu achter de feiten aan en het balletje ging goed rond bij De Ster 4. Voor rust leidde een goede assist van Johnny tot de openingsgoal van Noud. Dat doelpunt vergrootte de ergernis bij de spelers van Caesar, die zich toch al lieten kennen door continu tegen scheidsrechter Haagmans te zeuren. In de rust was Math verstandig en riep beide aanvoerders bij zich om te vragen het gezeur te stoppen. Helaas had dat geen effect. Want na opnieuw 30 minuten onophoudelijke zeurpartijen en zelfs dreigementen aan het adres van Math, besloot deze de wedstrijd te staken. Daarop sloeg de vlam helemaal in de pan en wilden enkele Caesar spelers hem zelfs fysiek aanpakken. Gelukkig reageerden onze eigen jongens verstandig, ontzetten Math en susten het fysieke en verbale geweld.

Conclusie: een mooie wedstrijd van onze eigen jongens met een terechte overwinning. En met Stan Ortmans als grote uitblinker. Maar helaas ook met schandalig gedrag van tegenstander Caesar 6. Het is te hopen dat zowel de KNVB als Caesar zelf hiertegen optreden.

Volgende week mag De Ster 4 proberen om tegen Urmondia 4 een goed vervolg te geven aan deze overwinning. Dat zal dan moeten zonder militair Kenny Lemmens, die zijn afwezigheid bij 4 op hilarische wijze verwoordde (met een verwijzing naar het munitie –tekort bij zijn werkgever): “Volgende waek informeert Patje dich euver de wedsjtried van ut veerde. Ich mot effe twee waeke pang pang gaon roupe.”

De Ster 3 moest aantreden tegen koploper Urmondia 2, dat nog al haar wedstrijden gewonnen had. Onze jongens moesten op eigen veld helaas ook het onderspit delven: 1-5. Over de wedstrijd zelf valt niets interessants te vermelden. Dus dan maar een beschrijving van een korte ontmoeting tussen speler/coach Mark Habets en captain Ralph “Gladiator” Doek op vrijdagavond. Ralph lag op de massagetafel bij Wesly en Mark liep met zoon River, die net getraind had langs de massageruimte.

River: “Hie ruuk ’t lekker pap. Wat is dat?”

Mark: “Dat is de massage-olie van Wesly.”

River: “Heerlijk ruuk dat.”

Mark: “Hie, kiek maar. D’r ligke zelfs twee man tegeliek op de taofel bie Wes.”

River: “Ech?”

Mark: “Och nae, ich vergis mich. Ut is allein Ralph maar.”

River: “Paaaap, Ralph is helemaol neit flink. Hae is gans normaal!”

Dan de dames. Die mochten vandaag op bezoek bij VV Sittard. En waar Robin Martens vorige week nog had toegezegd voor de input te zorgen, liet ze deze week meteen verstek gaan. Daarvoor werd ze dan ook direct op de vingers getikt:

selectie3

Maar, eerlijk is eerlijk, Robin zorgde ervoor dat er toch nog input kwam voor dit verslag en gaf meteen een klap onder de gordel terug op de app:

selectie4

De input voor dit verslag kwam uiteindelijk van de voetballende DJ Marwa. En die input was zo volledig dat ze maar gewoon helemaal overgenomen moet worden:

Vandaag was het weer zover… Matchday! Ondanks de vorige nederlagen hadden we er vandaag alle vertrouwen in. We waren ons mentaal en fysiek (de dansjes in de kleedkamer) aan het voorbereiden op de wedstrijd met ‘Broederliefde’ door de speakers. Voor de warming up kregen we de opstelling te horen van coach Danny en gingen we gelijk naar buiten.

Eerst hadden we een fotoshoot gepland staan met onze topfotograaf Hein Meijer. Truitjes strak naar achteren, ruggen recht en de Million Dollar Smile op de gezichten. (de foto is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar verschijnt snel op de website).

Zo, de warming up zat er op. We gingen kort naar binnen voor de laatste peptalk en gingen als beesten het veld op. De wedstrijd was begonnen. De dames zetten goed druk en het spel liep gelijk op. Het leek erop dat beide ploegen even sterk waren. Maar helaas kregen we een paar minuten voor rust een goal tegen. Deze kwam eerst tegen de lat en daarna knalde de speelster van Sittard hem erin.

In het begin van de tweede helft waren wij sterker. Veel balbezit en het balletje werd goed rond gespeeld en we hadden veel kansen. Helaas kregen we een kwartier later weer een goal tegen via een kopbal. En in de 65e minuut werd het zelfs 3-0 voor Sittard. Daarna werd er flink gewisseld. Bauke ging rechtsback staan, Kelly C (debuut dames 1) linksback, Inge centrale verdediger en Marwa in de spits. Het spel werd hervat en De Ster dames waren eigenlijk alleen maar aan het verdedigen en hadden weinig kansen voorin. Er werden echter ook geen kansen meer weggegeven.

Helaas hebben we de punten vandaag weer verspeeld. Maar we gaan weer keihard aan de slag op de training, dus Danny…. Gooi maar wat extra conditie trainingen op het programma!”

Kijk, dat zijn de betere teksten Marwa. Na een nederlaag gewoon vragen om extra conditie trainingen. Ik kan me niet herinneren dat ik dat in 30 jaar zelf voetballen ooit uit de mond van een mannelijke medespeler heb gehoord. Klasse dames!

De Ster 2 ging vandaag op bezoek bij Bekkerveld 2 in Heerlen. Na de overwinning van vorige week gingen onze beloften op zoek naar een goed vervolg. Het mocht echter niet zo zijn… In een gelijkopgaande wedstrijd, waarin beide ploegen kansen kregen, moest De Ster 2 uiteindelijk het onderspit delven. Voor rust kwam Bekkerveld 2 op voorsprong via een mooie aanval die via beide palen erin werd gekopt. De Ster scoorde de gelijkmaker via een fraai indraaiende vrije trap van Joep Nacken die door Twan van de Woude met zijn achterwerk werd binnengewerkt. Met die stand mochten beide teams gaan rusten.

Vlak na de rust bracht Bastiaan in eerste instantie nog op bijzonder fraaie wijze redding op een schot van Bekkerveld, maar de rebound werd alsnog attent ingeschoten door een Bekkerveld-speler. In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen nog kansen, maar werd er niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd helaas in een 2-1 nederlaag eindigde. Maar opnieuw is duidelijk geworden dat onze beloften ook in deze reserve hoofdklasse nog de nodige punten zullen gaan pakken.

Na de wedstrijd was het plan voor een groot aantal spelers om naar Landgraaf door te reizen om de wedstrijd van De Ster 1 te bekijken. Eerst moest er echter nog wat gegeten worden. Dus werd afgesproken om gezamenlijk bij Kentucky Fried Chicken te eten.

selectie5

Toen onze mannen bijna klaar waren met eten, belde Luc Spaans met de vraag of de andere al klaar waren met eten en al vertrokken waren…. Uhhh, nee Luc, we zijn er nog. Vervolgens meldde Luc dat hij de anderen echter niet zag en dat hij zojuist besteld had. Wat bleek? Luc, die op de middelbare school niet zo sterk was in topografie, was naar de KFC in Sittard gereden terwijl de anderen zich in (het toch enigszins korter bij Landgraaf gelegen) Heerlen tegoed deden aan hun lunch. Kan gebeuren Luc.

Tot slot dan de wedstrijd van De Ster 1. Een regelrechte topper in 2G tegen Schaesberg. Beide ploegen bivakkeren in de top van het klassement, achter koploper LHC. Zou ons vlaggenschip haar ongeslagen status kunnen behouden? Schaesberg had zich de afgelopen jaren immers als een ware angstgegner ontpopt. Echter… dit seizoen zijn onze mannen als een raket uit de startblokken geschoten en is het zelfvertrouwen terecht sky-high.

Vol goede moed toog men dus naar Landgraaf. In het kleedlokaal voor de wedstrijd was er nog de nodig hilariteit. Randy Wanten hierover: “Wie veer os aan ’t omkleije waore, kwaom eine typische ‘tjappie oet Landjgraaf’ nao binne en dao vroog nao Kevin Nowacki. De trainer, humorloos zo es hae is op de wedsjtrieddaag, sjtuurde dae tjappie resoluut weg. Toen de bespraeking veurbie waor, leep dae kael nog ummer op de gangk rondj. Ein paar sjpelers van os repe toen veur de lol: “Nowacki, kom uit die douche, je hoeft je niet te verstoppen.” Vervolges kump dae sumpele oet Landjgraaf waer ’t lokaal in, maar wie jederein begoosj te lache sjnapte hae dat ‘r veur de gek woort gehaute.”

Overigens bleken er in Landgraaf meer mensen er niet van op de hoogte te zijn dat Kevin Nowacki niet meer bij De Ster speelt. Zie hier het wedstrijdblaadje in de Landgraafse kantine, waarop welgeteld 7 namen van al gestopte/vertrokken spelers aangetroffen werden:

selectie6

Verder was nog vermeldenswaardig dat boetepot-penningmeester Randy Wanten scherp was vóór de wedstrijd en zo nog 5 euro opbrengst wist te realiseren, toen hij de in hoge nood verkerende Barney pissend in de douches aantrof.

Dan naar de wedstrijd zelf. Beide ploegen begonnen enigszins afwachtend aan het duel. De Ster kwam echter steeds beter in de wedstrijd. Het was in die fase echter nog voornamelijk bikkelen op het middenveld en het onschadelijk maken van de lange ballen van Schaesberg op het fysiek sterke spitsenduo Latten-Maessen. Na een minuut of 20 kwam er een prima dieptepass van Davy op Guido Cals die goed in de ruimte was gedoken. Guido verscheen voor de keeper, die hem onhandig tegen de vloer werkte. Penalty voor De Ster. Een kolfje naar de hand van de jongste speler op het veld, Ricardo. Die heeft ijswater door de aderen lopen en bracht De Ster op 0-1 voorsprong.

Na een dik half uur spelen raakte centrumverdediger Tim helaas geblesseerd aan zijn hamstring. Zijn uitvallen betekende dat er achterin geschoven moest worden. Paolo ging van de rechtsback-plaats naar het centrum, Roel ging van linksback naar rechtsback en Stan moest zonder warming up invallen als linksback. Door die wisselingen was de rust weg uit het spel van de geel-zwarten, maar gelukkig kon de voorsprong behouden worden tot het rustsignaal.

De tweede helft begon slecht voor De Ster. Eén minuut na rust belandde een droge knal van Schaesberg al in het netje en stond de 1-1 op de borden. Schaesberg had het betere van het spel en dat bleef de hele 2e helft ook het geval. Het spel golfde weliswaar op en neer en ook De Ster kreeg kansen, maar de beste kansen waren toch voor de gastheren. Na een overdreven rode kaart voor Ikram, werd de druk op de verdediging nog wat groter, maar die bleef toch overeind. Met bloed, zweet en tranen werd het punt over de streep getrokken.

Na afloop was er langs de lijn vooral opwinding om de niet bijster sterk leidende scheidsrechter Peeters en de werkelijk vreselijk valsspelende grensrechter van Schaesberg. Jacky Dassen, Ster-man in hart en nieren, baalde hier zelfs zo erg van dat hij tot in het kleedlokaal te horen was toen hij de leidsman zijn zegje ging doen. Deze actie van de altijd welbespraakte Jack was zeker te prijzen. Hij nam het gewoon op voor zijn kompaan, Peter Janssen, die als elftalleider eveneens was weggestuurd door de leidsman, toen hij hem had toegebeten dat hij “nog te sjlech is om op ’n aerpeleveldj te sjtaon.”

Conclusie: een knap punt tegen het altijd lastige Schaesberg, dat waarschijnlijk met LHC, Geusselt Sport en De Ster gaat strijden om de titel dit seizoen. Hopelijk herstelt Tim snel van zijn blessure, want op dat gebied heeft Tim al genoeg pech gehad voor de komende 7 voetbal-levens.

Het was weer een roerend weekendje met helaas veel te veel gedoe over scheidsrechters en grensrechters. Maar gelukkig ook een weekend waarin we, dankzij Luc Spaans geleerd hebben dat ook Sittard sinds kort beschikt over een Kentucky Fried Chicken. Op naar komend weekend!

Rob Sjulpe

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.