Wedstrijdverslagen

Vandaag zagen we De Ster 1 en 2 beiden de volle mep pakken. Bij de lagere elftallen twee afgelastingen, twee nederlagen en één hele dikke overwinning. En dan was er op vrijdagavond ook nog een groots feest in de kantine. Weer genoeg stof om te schrijven dus deze week. ENNNNN…. tromgeroffel… sinds deze week ook een contactpersoon bij de Dames van De Ster/Havantia. Robin Martens gaat u vanaf deze week op de hoogte houden van alle sappige ins en outs bij de dames. Alleen deze week al stuurde Robin 8 (!) foto’s door. Klasse Robin!

En laten we deze week dan ook maar beginnen bij onze dames. Tot nu toe speelde men drie wedstrijden dit seizoen. Alle drie resulteerden ze helaas in een kleine nederlaag. Zowel DBSV, als Geertruidse Boys als Heer waren net iets te sterk. De twee tot nu toe gescoorde doelpunten kwamen op naam van Jill Vallinga en Clannad Koumans.

Ondanks de nederlagen mochten de dames deze week op de dinsdagtraining maar liefst 19 speelsters verwelkomen. Dat tekent de echte teamspirit. Deze mijlpaal werd door Robin maar meteen vastgelegd op de foto:

151004foto1

Valt het u trouwens ook op dat vrijwel alle dames spelen op zwarte voetbalschoenen? Om “Roger d’n Daom” te citeren: “Dat al die haufzachte aezele bie de heren seniorenteams dao maar ens ’n veurbeeld aan numme! Gerard Martens en Ron Marschall bie de veterane veurop.”

Overigens bleek de reden van de grote trainingsopkomst bij de dames niet zo zeer te liggen in het willen verbeteren van de voetbalkwaliteiten… Nee, de reden was dat men alvast een voorschot nam op de door henzelf op vrijdagavond te organiseren R&B Angels Red Cup Party. Op dinsdagavond even flink gas geven om zoveel mogelijk calorieën te verbranden, zodat die calorieën op vrijdagavond weer konden worden aangevuld.

Dat feest werd overigens een daverend succes. Alle seniorenteams waren goed vertegenwoordigd en de foto’s stroomden binnen bij de schrijver van dit stuk.

151004foto2

Klasse georganiseerd, dames! Dat de andere seniorenteams hier maar een voorbeeld aan mogen nemen.

Overigens speelden de dames geen wedstrijd vandaag, aangezien de tegenstander niet genoeg mensen op de been kon brengen.

Dan maar eens kijken hoe onze lagere seniorenteams het ervan af brachten. De Ster 5 moest aantreden tegen het nog ongeslagen Obbicht 2. De voortekenen leken nog zo goed vooraf, want zelfs Ceriel Snellings was aanwezig. Desondanks gingen de beeste van 5 ten onder met 2-4. De doelpunten waren afkomstig van Mike Schippers en Thijs Kemp.

De Ster 4 kende een fantastische voorbereiding op de wedstrijd van vandaag. Coach Nordhausen had zijn spelers opgedragen om “ut zoepe dit weekend te beware tot nao de wedsjtried van zondig”. Patrick nam deze instructie serieus en was dan ook zowel op vrijdag in de kantine, als op zaterdag bij Tilly van de Bekker op pad om te controleren of zijn spelers van het bier afbleven.

151004foto3

Op vrijdag constateerde Patrick nog tevreden dat zijn mannen goed hadden geluisterd en zich niet te buiten gingen aan de juupkes. En ook op zaterdagavond kon hij enkel Kenny en Noud met een pint in de hand betrappen op de Ibiza party bij Tilly, waarbij Kenny op de foto zijn coach gerust probeerde te stellen dat er morgen 3 punten meer naar Stein zouden gaan:

151004foto4

 In de praktijk viel dat helaas tegen. De zoepnaze van 4 speelden een ijzersterke eerste helft en kwam na 25 minuten op voorsprong. Na 25 minuten kwam de assist van Stef Conjour en was er de doeltreffende afronding van Pascal Conjour. In de tweede helft had Geulsche Boys het meeste balbezit. Echt gevaarlijk werden ze echter maar twee keer. Helaas werd wel beide keren doeltreffend afgerond, waardoor De Ster 4 met 2-1 het schip in ging.

De derde helft daarentegen werd weer glansrijk gewonnen. Eerst in Geulle, maar al snel in de eigen kantine:

151004foto5

Op deze foto zien we overigens geheel links de vriend van Miss Stein, Diana van Kan. Op de vraag of Felix inmiddels al overschrijving heeft gekregen van Voerendaal 4 naar De Ster 4 antwoordde Kenny Lemmens gevat:

151004foto6

Kon De Ster 3 dan wel voor een overwinning zorgen vandaag? De ziekenboeg was de laatste weken langzaam leeggestroomd dus coach Mark Habets was vol vertrouwen. Helaas kregen de godenzonen niet de kans om te laten zien dat dit vertrouwen gerechtvaardigd was. Tegenstander Geleen Zuid had namelijk besloten haar team terug te trekken uit de competitie. Dat is al het tweede team dat zich dit seizoen terugtrekt uit deze competitie. Ralph Doek, enerzijds balend van weer een vrij weekend, kon er toch ook de humor van inzien: “Hey coach, door die terugktrekking van Gelaen, hubbe veer os dees waek al veilig gesjpeeld.” En assistent-coach Rene Gooren vulde nog aan: “Ich ben de eesjte coach dae zich mit 0 punte wit veilig te sjpele.”

Voordat we overgaan op De Ster 1 en 2, eerst nog even de veteranen. Die redden op zaterdagavond de eer voor de lagere elftallen en deden dat ook nog eens in stijl. Bij afwezigheid van coaches Leon en Frans, namen Roger d’n Daom en Willem Thewissen de coaching op zich. Eerstgenoemde had een opstelling op papier gezet en vervolgens Willem het kleedlokaal ingestuurd om de opstelling te onthullen. Roger bleek met een geweldige tactische vondst, een nog niet eerder vertoond systeem uit de hoge hoed getoverd te hebben: 1-4-4-3. Op de vraag van diverse spelers of tegenstander Adveo akkoord was dat wij met 12 spelers gingen starten, pauzeerde Willem even om vervolgens tegen Robbie van der Linden te zeggen: “Robbie, dan sjpeels doe de 2e helft.” Waarop Robbie antwoordde: “Lekker dan. Dan zet ich mich auch in de kantien de eesjte helf.”

De veteranen konden vandaag weer over hun voorwaartsen beschikken. Alleen pinch-hitter Will Leurs ontbrak nog. Maar dat gemis werd ruimschoots opgevangen door Robert Lucassen, Stef Conjour en Jacky Linders die elk driemaal scoorden. De mooiste treffer kwam echter op naam van Mischa Dreessen die een voorzet vanaf 15 meter ineens op de pantoffel nam en de kruising injoeg. De teller bleef daarmee steken op 0-10.

Overigens waren er ook naast het veld voldoende hoogtepunten te noteren bij de veteranen. Of het nu ging om de nieuwe liefde van Math Caanen, de schoenen en het giletje van Eddy Ubbink of Gerard Martens in Ibiza-style bij Tilly na de wedstrijd:

151004foto7

Dan over naar het serieuzere werk van deze week. Het nog puntloze De Ster 2 moest thuis aantreden tegen Volharding 2. Die ploeg had tot nu toe ook nog maar drie punten verzameld. Een uitgelezen kans voor onze talenten dus om van de laatste plek af te komen.

In de eerste helft leek het echter alweer verkeerd af te lopen. Volharding was veel sterker in de duels en kwam nog voor rust op een 0-2 voorsprong. In de rust kwam er echter een geweldige peptalk van coach Crutzen en probeerde ook hoofdtrainer Czornyj de spelers moed in te praten. Het credo: er was nog niets verloren, maar dan moest er wel uit een ander vaatje getapt gaan worden.

De Ster 2 kwam daarop ijzersterk uit de startblokken. Men zette Volharding vast en leek terug in de wedstrijd te komen. Die hoop vervloog echter bijna toen de bal op de stip ging en Volharding de kans kreeg om verder uit te lopen. Keeper Bastiaan toonde zich echter een echte penalty-killer en stopte de pingel. Hierop kantelde de wedstrijd voor goed in Steins voordeel. En na een schitterende pass van Bart Linders, was het Steve Krijgsman die de aansluitingstreffer scoorde. Vervolgens had ook de invalbeurt van Frank Haenraths, die voor wat meer “sturm und drang” zorgde voorin, een positief effect.

Frank stond ook aan de basis van de gelijkmaker. Zijn pass bereikte Marko Jevric die beheerst de 2-2 aantekende. Vervolgens zette Luc Spaans een aanval op. De bal kwam via Marko bij Frank, die een strakke lage voorzet gaf, die door Luc werd binnengeglijd. Een prachtig doelpunt.

In het vervolg van de wedstrijd kwam de voorsprong niet meer echt in gevaar. Sterker nog: er kwamen kansen om de score verder op te voeren. Een goede actie van Steve leverde zelfs een strafschop op. Die werd nog gemist, maar al snel was er weer een goede aanval waarbij Luc Spaans het doeltreffende eindstation was. Luc bepaalde de eindstand op 4-2 in het voordeel van De Ster 2, dat daarmee de onderste twee plaatsen verliet.

Vermeldenswaardig is nog dat de pas 15-jarige Sjoerd van Mulken vandaag zijn competitie-debuut maakte voor De Ster 2 en een puike wedstrijd speelde. Proficiat Sjoerd!

Dan nog even een rectificatie van een fout in het verslag van vorige week. Daarin werd vermeld dat Jari Knoops het eerste doelpunt in de Ster-historie scoorde voor een team dat uitkomt in de hoofdklasse. Dit bleek een misvatting. Met dank aan Dennie Vorstermans en Ralph Doek kan deze fout worden rechtgezet. Zij maakten beiden deel uit van De Ster 2 dat in het jaar 1999-2000 promotie naar de hoofdklasse bewerkstelligde. De meeste spelers van het huidige De Ster 2 zaten toen nog in de luiers en debutant van vandaag Sjoerd van Mulken werd nota bene geboren op speeldag 13 van het betreffende seizoen.

151004foto8

Zo, dan kunnen we nu naar de wedstrijd van De Ster 1. Dat trad vandaag aan tegen SV Langeberg, de ploeg die vorig seizoen knap kampioen werd in de 3e klasse. Voor de wedstrijd kregen onze jongens alweer een teleurstelling te verwerken, want voor de 2e keer dit seizoen kwam niet de mama maar de papa van het spelertje van de week het kleedlokaal in. Het wordt hoog tijd dat Jan de Weijer terugkomt van vakantie om dit te gaan regelen.

Ondanks deze tegenslag, startte De Ster sterk aan de wedstrijd. Langeberg trok zich terug en het was van meet af aan duidelijk dat de gasten gekomen waren voor één punt. En dat is hun goed recht natuurlijk. En met voormalige De Ster-plaaggeest Michael de Jong (ex Vaesrade en ex Minor) in de gelederen, kon men op de counter natuurlijk best af en toe een plaagstoot plaatsen.

De Ster heerstte en speelde een zeer sterke eerste helft. En gelukkig werden de kansen vandaag ook benut. Eerst was het een lange pass van Tim die door Barney met het hoofd werd verlengd en door Thijs met buitenkant rechts werd binnengeknald in de rechterbovenhoek. Een prachtig doelpunt en de verdiende 1-0 voor de geel-zwarten.

De Ster ging door en via een mooie combinatie was het opnieuw Thijs die in scoringspositie kwam. Thijs bleef ijskoud en rondde beheerst af: 2-0.

Daarmee was de scoringsdrift nog niet voorbij. Wederom een goede combinatie aan de rechterkant bracht de bal bij Hassan. Die speelde de bal ver voor zich uit waardoor de bal achter leek te rollen. Hassan schakelde echter de hoogste versnelling in, legde de bal voor waarna Barney de bal met een prachtige kopstoot tegen de netten kopte voor de 3-0.

Met die score werd de rust bereikte. En eerlijk gezegd kwam Langeberg er daarmee nog genadig van af. De tweede helft was iets minder aantrekkelijk, maar dat is ook logisch gezien de tussenstand. Toch werd er nog een doelpunt bijgeprikt. De hoekschop kwam van Thijs en de rake kopbal kwam van, wie anders dan, Davy: 4-0. Voor Davy alweer zijn 4e doelpunt in 5 wedstrijden. Niet slecht voor een verdediger.

De Ster geloofde het wel in het vervolg van de wedstrijd en Langeberg was onmachtig om nog iets aan de score te veranderen en dus werd er afgefloten met een 4-0 eindstand.

Door de nederlaag van koploper LHC tegen Schaesberg, is de stand aan kop van de 2e klasse G erg spannend. LHC voert de ranglijst aan met 12 uit 5, De Ster en Geusselt Sport volgen op 1 punt en Schaesberg en Venlose Boys volgen op 2 punten. Volgende week mag De Ster op bezoek bij Schaesberg. Stein kan zich dus al vroeg in het seizoen opmaken voor een heusse topper. Mannen, veel succes en neem de punten mee terug naar Stein!

Rob Sjulpe

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.