Wedstrijdverslagen

Onze hoofdmacht mocht gisteren op bezoek bij VV Eijsden. Beide ploegen hadden na 3 wedstrijden 7 punten verzameld. Voor De Ster dus de eerste krachtmeting met een tegenstander van formaat. Pak daarbij dat men de laatste twee seizoenen telkens met lege handen terugkwam uit Eijsden, en het was duidelijk dat de borst natgemaakt kon worden.

Voor één harcore De Ster-supporter in het bijzonder is deze wedstrijd overigens altijd een bijzondere. Peter Smeets, bij wie het geel-zwarte bloed door de aderen stroomt, is namelijk al een hele tijd in Eijsden woonachtig. En, een echte gentleman als hij is, had Peter gisteren zijn mede-leden van supportersgroep Midline Side uitgenodigd voor een zelf bereidde lunch. Dat zijn gasten het vervolgens nodig vonden om Peter op de foto te zetten, gehuld in een schort en op slippers, is niet erg netjes, maar anderzijds ook wel weer leuk om te delen:

150926a

Coach Czornyj had zijn basis formatie op één positie gewijzigd ten opzichte van de voorbije weken. In de achterhoede nam Paolo de plaats rechts achterin over van Steve. De Ster startte, zoals dit seizoen elke week, voortvarend. In de eerste helft was men de betere ploeg, creëerde een aantal prima kansen, waaronder een penalty, maar werd het netje niet gevonden. Achterin werd eigenlijk geen kans weggegeven. En dan zul je net zien dat je door een mislukte voorzet toch met 1-0 achterkomt.

De tweede helft eenzelfde beeld. Een veldoverwicht voor De Ster, waar ditmaal gelukkig wel een doeltreffend vervolg op komt, via de gelijkmaker van Hassan. De geel-zwarten bleven de sterkere ploeg, maar kwamen toch weer op achterstand via een van de weinige tegenstoten van Eijsden. Die achterstand bleef angstaanjagend lang staan en het leek erop dat men weer met lege handen moest vertrekken uit Eijsden. Gelukkig was het in het slotminuut Davy die, tot opluchting van alle Steindenaren, een prima hoekschop van Hassan binnenwerkte en zo een punt redde.

Conclusie: ons vlaggenschip speelt al het hele seizoen aantrekkelijk voetbal, domineert grote fases van haar wedstrijden, maar doet zichzelf in de afwerking soms tekort. Van de andere kant: het amusementsgehalte is ieder week weer zeer hoog en men is nog steeds ongeslagen. Keep up the good work, guys!

Overigens, over amusementswaarde gesproken… het hoogtepunt van de middag bevond zich niet tussen de witte kalklijnen, maar daarbuiten. Want in navolging van SV Meerssen en Chelsea, beschikt ook Eijsden dit seizoen over een wel erg mooie verschijning als verzorgster. Op de vraag van de schrijver van dit stuk aan leden van ons 1e, hoe de wedstrijd was geweest, antwoordde onze verzorger Wesly het volgende:

150926b

En dat gaf weer aanleiding voor nog wat extra onrust op de groepsapp. Want met een halfgod als Wesly Wanten als verzorger, trek je weliswaar een tiental extra vrouwelijke toeschouwers per thuiswedstrijd, maar Wesly zag zelf ook wel heil in een stageplek bij De Ster voor deze Eijsdense schone:

150926c

Dan over naar onze jonge talenten van De Ster 2. Na drie opeenvolgende nederlagen tegen Brabantse topploegen uit de reserve hoofdklasse, stond vandaag een wedstrijd op het programma tegen het eveneens puntloze EHC Hoensbroek. Helaas leverde ook deze wedstrijd niet het gewenste resultaat op. De Ster 2 speelt aardig voetbal, creëert kansen, en over de wedstrijdbeleving en inzet kan niets verkeerds worden gezegd. Helaas deden echter ook gisteren weer een aantal persoonlijke fouten onze reserves de das om. Met een 4-1 nederlaag konden de onzen huiswaarts keren.

Gelukkig is voor De Ster 2 dus wel de ban qua scoren gebroken. En mooier kan het eigenlijk niet: het eerste doelpunt in de historie van een De Ster seniorenteam, dat acteert in de hoofdklasse, is op naam gekomen van een jongen uit een écht Ster-geslacht: Jari Knoops. Beelden van het doelpunt ontbreken, maar de verhalen lopen uiteen van een gelukstreffer, via een been van een tegenstander, tot een vlijmscherpe omhaal vanaf de rand van de 16, die onderkant lat in het doel knalde. Degenen die Jari geregeld zien voetballen, kunnen zelf concluderen welk verhaal geloofwaardiger is.

De Ster 3 bleef dit weekend, voor het eerst dit seizoen, ongeslagen. Het gevolg van een vrije middag, vanwege een oneven aantal ploegen in de competitie. Coach Mark Habets sprak de hoop uit dat de rust zijn vele blessure-gevallen goed zou doen, zodat hij volgend weekend weer over een fitte selectie beschikt. In dit kader sprak Mark cryptisch uit: “Bjorn van den Bergh en Steef van de Woude hubbe de training dees waek hervat. Of dat in hun geval get hulp, is natuurlijk nog mer de vraog.”

De Ster 4 is na dit weekend inmiddels al 3 weken ongeslagen. Na het gelijke spel in de eerste competitie wedstrijd volgde vorig weekend een vrije zondag vanwege een baaldag voor de tegenstander. En dit weekend namen onze mannen zelf een baaldag. Een tactische meesterzet van Coach Patrick Nordhausen, die al euforisch sprak van “de beste competitie sjtart sinds jaore!”

Kenny Lemmens onthulde de reden van de baaldag: het feestje van Patrick Scheepers bij Tilly van de Bekker. De foto’s, met in de hoofdrollen Peter Paes en Rick Kostons, spreken boekdelen:

150926d

De stemming bij Tilly was zelfs zo goed dat Peter en Rick in de late uurtjes nog een poging deden om Europees Kampioen Air-guitar-spelen, Tom Keulen, naar de kroon te steken:

150926e

Een overigens zeer opvallende actie van Rick, die doorgaans bekend staat als “de man van het Nederlandstalige levenslied”, maar die zaterdag liet zien ook lekker te kunnen rocken. En inmiddels hebben mij ook geluiden bereikt dat Rick gecontracteerd is om op de R&B Party in de kantine op 2 oktober zijn opwachting te maken, aan de zijde van een Brunsumse hiphop-legende, onder de gelegenheidsnaam “Rapper Sjors en MC Rickert”.

Dan De Ster 5. De ploeg die vorig seizoen de sterren van de hemel speelde en tot de laatste weken meedeed om de titel, heeft dit seizoen haar draai nog niet gevonden. Tegen Schaesberg 5 werd met maar liefst 6-1 verloren. Het enige doelpunt werd ook nog gescoord door De Ster 3-huurling Kristof “de Belsj”.

De Veteranen tot slot hadden afgelopen zaterdag te maken met veel tegenslag. Met topscorer Stef Conjour, die in Rotterdam was met zijn voetballende zoon, goalgetter Jacky Linders die op vakantie was, supersub Will Leurs die moest beunen en slangenmens Robert Lucassen die niet kon komen, was het duidelijk: het scorend vermogen zou vandaag een probleem worden. Overigens mogen al deze heren wel een voorbeeld nemen aan Willem Thewissen. Die had namelijk een bezoek aan zijn in de randstad wonende tweelingbroer op zaterdagmiddag vroegtijdig afgebroken om tijdig bij de wedstrijd te kunnen zijn:

150926f

Overigens viel die beslissing van Willem niet helemaal gelukkig uit. Want de man naar wie Randy Wanten zijn spel heeft gemodelleerd, moest al na 10 minuten het veld ruimen met een blessure.

Tactisch meesterbrein Leon “Pep” Fredrix had vanwege de personele problemen voorin besloten om het middenveld te versterken en in een 4-4-2 formatie aan te treden, met voorin Math Caanen voor het betere loop- en sleurwerk en Eddy Ubbink voor de rust en het overzicht. Die tactische omzetting kwam de coach overigens wel op commentaar te staan in het kleedlokaal. Nooit een goed teken natuurlijk als een coach temidden van zijn spelersgroep wordt aangevallen door een bepalende speler. Desondanks merkte Willem Thewissen op: “Veer sjpele godverdomme al 25 jaor 4-3-3 en noe gaon veer inens 4-4-2 sjpele omdat Rob Sjulpe haet gezeik dat hae te vaol mot loupe op ’t middenveldj. Wat ’n aanfluiting!”

De aanvallend onmachtige veteranen moesten het uiteindelijk met 1-0 afleggen tegen FC Catsop. Zelfs een late invalbeurt, van de altijd sterk acterende Thijs Otten kon daar geen verandering in brengen. Het bier en de bitterballen smaakten er na afloop echter niet minder om.

Rob Sjulpe

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.