Wedstrijdverslagen

Dit weekend weer een vol programma voor onze senioren elftallen en gelukkig viel er ook weer een hoop te lachen. Alle reden dus om weer verslag te doen van de belevenissen van de diverse teams.
Ons vlaggenschip mocht net als vorige week aantreden tegen een promovendus, in de persoon van Simpelveld. Die ploeg had vorig seizoen via de nacompetitie promotie afgedwongen.

De resultaten van Simpelveld in haar eerste twee wedstrijden leken te wijzen op een stugge tegenstander. Ons 1e kon de borst dus nat maken, want revanche voor het puntverlies van vorige week in Herten zou geen vanzelfsprekendheid zijn.

De Ster speelde een solide eerste helft. Men was heer en meester op het veld en dwong de nodige kansen af. Helaas werden deze, net als vorige week, gemist. Met de brilstand op het bord werd de eerste helft afgesloten. Niks aan de hand natuurlijk. De bal moest er toch wel een keertje ingaan, was het gevoel bij de vaste supporters.

Na de rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. De Ster was de bovenliggende partij en bepaalde het gebeuren op het veld. En het lang verwachtte doelpunt kwam er na een uur spelen. Hassan zette de geel-zwarten op voorsprong.

Na de 1-0 veranderde het spel echter. Simpelveld werd sterker en De Ster zakte een periode flink terug. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker en die kwam er ook via een strafschop. Gelukkig ging de bal vervolgens ook aan de andere kant op de stip. De jongste speler op het veld, Ricardo, zette zich achter de bal en scoorde koelbloedig. De Ster dus weer op voorsprong. En die zou men ook niet meer uit handen geven. Simpelveld moest alles of niets gaan spelen en gaf daardoor logischerwijs veel ruimte weg in de omschakeling. Een kolfje naar de hand van onze snelle aanvallers. Een schitterende combinatie tussen Guido en Ikram resulteerde in een voorzet die door Barney werd binnengeknikt voor de 3-1. Het slotakkoord was voor Ikram, na een goede voorzet van Thijs: 4-1.

En zo werden dus ook vandaag weer genoeg kansen gecreëerd en ook benut. Na drie wedstrijden staat de teller al op 11 doelpunten. Dat belooft dus in ieder geval genoeg spektakel de rest van de competitie. Al moet ook eerlijk bekend worden dat de drie tegenstanders tot nu toe geen van allen een wedstrijd gewonnen hebben. Volgende week ongetwijfeld een zware pot uit tegen Eijsden, dat net als De Ster 7 punten heeft verzameld.

En ook dan zal De Ster het helaas weer moeten doen zonder de geblesseerde publiekslieveling Randy Wanten, die vandaag in de kantine een uitermate ongelukkig middag kende. Willem Thewissen daarover: “Om Randy ’n hart onger de reim te sjtaeke, houw ich ‘m vanmiddig in contac gebrach mit ’n uitermate appetijtelijk vriegezel maedje oet De Heeg. Ich keek nao die twee en dach bie michzelf: ‘kat in ’t bakkie’. Maar wat denkse dat ozze sjnelle man zaet taege die potentiële verovering?... “Höbste kenjer?”

Randy verklaarde later: “Shit, ich dach ech dat ‘t ‘n milf waor… Insjattingsfoutje…“

Ons 2e team moest aantreden tegen de kampioen in de reserve hoofdklasse van vorig jaar, Gemert 2. Een team dat beschikt over 19 eigen spelers en 3 eigen keepers en dat driemaal per week traint. Opnieuw een zware tegenstander dus voor ons beloftenteam, dat vandaag aantrad in de nieuwe wedstrijdshirts, gesponsord door Fysiovision uit Geleen. Om de groep na twee achtereenvolgende nederlagen een kwaliteitsimpuls te geven was coach Rudy afgelopen vrijdag een avond vrijaf gegeven en werd de training verzorgd door een oud-speler van 1, die momenteel bij de veteranen speelt, en die niet bij naam genoemd wenst te worden.

Wie vandaag eenrichtingverkeer richting het doel van De Ster 2 had verwacht kwam bedrogen uit. Onze mannen speelden een zeer sterke eerste helft en waren zelfs 40 minuten lang de bovenliggende partij. Het lukte echter, ondanks drie goede kansen, niet om de trekker over te halen. Helaas leidde een foutje aan de andere kant vijf minuten voor rust de 0-1 achterstand in. Men verloor even het hoofd, waardoor op slag van rust een 2e fout door Gemert werd afgestraft. Zwaar balen dat men na een sterke partij toch met een 0-2 achterstand moest gaan rusten. Maar inmiddels is wel gebleken dat op dit niveau alle foutjes worden afgestraft.

In de tweede helft waren onze mannen niet meer bij machte om het tij te keren. Gemert scoorde er nog een doelpuntje bij voor de statistieken en kon met een 0-3 overwinning op zak weer in de bus stappen.

Met drie verloren wedstrijden heeft De Ster 2 dus geen gelukkige start van het seizoen gehad. Wat troost biedt is dat men tot nu toe heeft gespeeld tegen drie ploegen uit de top 5 van vorig seizoen. Niet direct de ploegen waar de punten tegen gepakt moeten worden dus. Gelukkig geeft het spel, waaronder de sterke eerste 40 minuten vandaag, aanleiding om betere resultaten te verwachten tegen de ploegen “uit het rechter rijtje” van de reserve hoofdklasse. Die betere resultaten gaan echter niet vanzelf komen. Hard blijven trainen, als een hechte groep op en naast het veld blijven functioneren en minder fouten maken in de wedstrijden, luidt het devies.

Ut driede kampt dit prille seizoen wekelijks met de nodige personele problemen. Speler-coach Mark Habets miste vandaag 7 spelers met blessures, 1 vanwege een vakantie en 1 door verplichtingen op het werk. “Veel dank aan de A-jeugd en het 2e dat ze ons al een aantal weken uithelpen”, melde Mark dan ook. Helaas zorgde het gemis van zoveel spelers er vandaag, uit tegen VV Eijsden 4, voor dat de automatismen ver te zoeken waren bij “De godenzonen”. Ondanks een doelpunt van Mathon van de Woude liep men tegen een 4-1 nederlaag aan.

Overigens had Mark zaterdagmiddag nog een uitermate subtiele poging gedaan om een extra speler te strikken, door de volgende app-berichtjes te sturen naar de schrijver van dit stuk, wiens zoontje Joep bij Marks zoontje aan het spelen was:

150920 a

Kon ons 4e team dan wat punten scoren voor de lagere elftallen? Helaas… tegenstander RKUVC 4 had een baaldag aangevraagd. Een vrije dag dus voor “de zoepnaze” van 4. Die vrije dag betekende overigens geen tijd voor vrouw en kinderen. Niks daarvan. Coach Patrick Nordhausen stond zijn mannen toe om wat langer uit te slapen, maar tegen het middaguur werd iedereen gewoon in de kantine verwacht om, onder het genot van een aantal pinten, de wedstrijd van 1 te bekijken. Klasse mannen!

Overigens kwam die vrije ochtend niet slecht uit voor coach Nordhausen. Hij was immers in de nacht van zaterdag op zondag pas laat thuis van een trip naar Zwolle, waar hij een kijkje was gaan nemen bij de wedstrijd PEC Zwolle – ADO Den Haag. Hoe wij dit weten? Simpel. Hij stond vanochtend mooi op de foto op voetbalzone.nl:

150920 b

Patrick zelf hierover: “Ja, goal of gein goal, dat overtollige beer mot af en toe geloosd waere.”

De Ster 5 speelde vandaag een uitwedstrijd tegen Limbricht 4. In een leuke wedstrijd, waarin een gelijkspel een terechte uitslag zou zijn geweest, dolven “de beesten van 5” uiteindelijk het onderspit met 3-5. Maar liefst drie Steinder doelpunten werden vandaag overigens afgekeurd, waarvan er minimaal twee dubieus waren. Desondanks berustte men uiteindelijk in de nederlaag en overheerste tevredenheid over het vertoonde spel. “De neutrale toesjouwer waor vandaag de absolute winnaar”, aldus Marco Vaessen, wonao hae aanvulde: “es dae tenminste aanwezig waor gewaes.”

Topper van het weekend bij De Ster 5 was overigens Tom Kluitenberg. Die had op vrijdag een ontzettend zware nacht gehad, schrok om 10 uur wakker, pakte zijn gsm en slingerde een bericht de groepsapp van 5 in:

150920 c

Tot slot dan de veteranen. Die hadden dit weekend geen wedstrijd op het programma staan, maar een alternatieve activiteit in de vorm van een uitstapje naar de Bierfesten von Crailsheim. In een superdeluxe door Mat Cremers geregelde touringcar toog men 24 man sterk naar de oosterburen, alwaar het bier rijkelijk vloeide.

150920 d

Met ons vlaggenschip in de bovenste regionen, onze beloften die een harde leerschool ondergaan, en lagere elftallen die veel plezier hebben, kunnen we weer een goed weekend afsluiten en uitkijken naar volgende week.

Rob Sjulpe

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.