Wedstrijdverslagen

In het weekend dat de feesttent op sportpark ’t Hetjen bruiste, waren de resultaten van de diverse seniorenteams erg wisselend. Laten we maar beginnen met ons vlaggenschip. Na de klinkende overwinning van vorige week tegen GSV’28, moest er nu naar Herten worden afgereisd voor een wedstrijd tegen promovendus SHH.

Een club met een bloeiende jeugdafdeling, waarin alle standaardteams op hoofdklasse- danwel landelijk niveau acteren. En daarvan plukt de hoofdmacht in Herten inmiddels ook al een aantal jaren de vruchten. Met een team, vrijwel uitsluitend bestaand uit eigen jongens, werd vorig seizoen, via de nacompetitie, promotie naar de 2e klasse behaald.

Onze jongens, die startten in dezelfde opstelling als vorige week, kwamen geweldig uit de startblokken. In een wervelende eerste 20 minuten waren al zes 100% kansen uitgespeeld. De SHH-coach zou hier na afloop over opmerken: “Na 20 minuten dacht ik dat het vandaag dubbele cijfers ging worden.” Maar dankzij geweldig keeperswerk en met behulp van het houtwerk bleef de schade voor SHH in die eerste 20 minuten beperkt tot de openingstreffer van Thijs.

De rest van de eerste helft was er niets aan de hand voor De Ster. De ploeg heerste en gaf verdedigend geen kansen weg. Op slag van rust kreeg men nog een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. Na een handsbal van een SHH speler ging de bal op de stip. Een kolfje naar de hand van Barney, die de 2-0 tegen de touwen schoot.

Met een prettige voorsprong voor De Ster konden beide ploegen aan de thee. Na de hervatting begonnen onze mannen opnieuw goed. Weer werden er kansen gecreëerd. Een inzet van Hassan kwam zelfs via de onderkant van de lat terug het veld in. Na ongeveer een uur spelen wees de scheidsrechter voor de tweede maal naar de stip. Ditmaal werd de inzet van Barney echter gepareerd door de SHH doelman. Dat gaf de ploeg uit Herten zichtbaar moed. Men ging met opportunistisch spel werd geprobeerd om De Ster onder druk te zetten. Dat resulteerde uiteindelijk in de aansluitingstreffer toen doelman Esat een voorzet niet goed onder controle kreeg en de bal van dichtbij attent ingekopt kon worden. Op zich leek er nog steeds niet veel aan de hand, maar uiteindelijk deed de aloude voetbalwet zich toch weer gelden: als je zelf de kansen mist, krijg je ze aan de andere kant erin.

Coach Czorny en zijn mannen moesten dus genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Toen dat nieuws ook in de feesttent in Stein doordrong, waren er maar twee personen die niet baalden. Op de eerste plaats Hertenaar Big Benny, die net klaar stond voor zijn optreden. En op de tweede plaats kantinebaas Jo “van Funs”, die al een kwart eeuw predikt: “Es veer thoes alles winne en oet alles gelieksjpele, waere veer gegarandeerd kampioen.”

Deze week even bijkomen van de teleurstelling, lekker fel trainen en komend weekend op het eigen “Hetjen” knallen tegen een andere promovendus: Simpelveld.

Voor ons 2e elftal stond er vandaag een lastige uitwedstrijd op het programma. Tegenstander Blauw Geel uit Veghel is een vaste waarde in de top van de reserve Hoofdklasse. In alle vroegte werd vanochtend met de bus afgereisd naar brabant.

bus

Na afloop van de wedstrijd kon er maar 1 conclusie getrokken worden: die bus had ons 2e beter op de eigen 16 kunnen parkeren. Want in alle eerlijkheid was er vandaag geen houden aan. Blauw Geel 2 was een paar maten te groot en zou makkelijk in de 2e klasse overeind kunnen blijven. Een enorm hoog baltempo, loepzuivere passing, veel fysieke kracht en doeltreffende afwerking deden ons 2e de das om. Zeker geen schande dus om van deze ploeg te verliezen.

Op de vraag na afloop aan Jari Knoops of er ook nog iets leuks te melden was voor in dit verslag, kwam het logische antwoord: “Veer hubbe mit 7-0 verlaore. Wat denkse zelf, aezel?”

tweetMaar toen de eerste teleurstelling voorbij was, wist Jari toch nog iets te melden over de immer zwijgzame Stefan “Frusj”:

Ook volgende week wacht ons 2e een zware kluif, in de vorm van een thuiswedstrijd tegen de kampioen én bekerwinnaar voor 2e elftallen van afgelopen seizoen: Gemert 2.

De Ster 3 kende dit weekend haar absolute uitblinkers in de personen van Mark Habets en Raoul Dassen. Helaas voor “ut driede” spreken we dan over zaterdagavond in de tent, getuige onderstaande foto. Mark hierover: “Ich houw Raoul gezag dat De Sjter die tentfeeste same mit de Steinder Bök organiseert. Bliekbaar houw hae dao op de conclusie getrokke dat hae zien vastelaoves-pekske aan moosj doon.”

politie

Op zondag stond voor “de Godenzonen” van 3 de derby tegen Caesar 3 op het programma. Doelpunten van Marco Verhoeven en Mark Caubo konden niet voorkomen dat men ten onder ging tegen de buren uit Beek: 2-5. Volgende week mag men in het verre Eijsden proberen de punten mee te nemen naar Stein.

De Ster 4 behaalde vandaag in een superspannende wedstrijd een zwaarbevochten punt tegen Hulsberg 5. Doelpunten van speler-coach Patrick Nordhausen en Michel Beks zorgden voor een 2-2 eindstand. Om te voorkomen dat de argeloze lezer dit fantastisch resultaat niet op waarde weet te schatten, nog de volgende anekdote. Tijdens de rust werd Joey Notermans ingebracht met de volgende opdracht van coach Nordhausen: “Joey, ich wul dasse dich helemaol laeg sjpeels veur ’t team.” In de 56e minuut was dat punt bereikt en meldde de leeggespeelde Joey zich weer aan de zijlijn met de woorden: “Ich ben gans nao de klote. Wissele.” Probleem was echter dat de beoogde invaller Pedro nog niet klaar was om in te vallen, omdat die in de kantine nog op zijn tosti aan het wachten was. Maar zelfs een tijdlang met 10 man spelend werd het eerste punt van het seizoen over de streep getrokken.

bigbennyEn de derde helft was vanzelfsprekend een prooi voor “de zoepnaze” van 4. In de tent werden door een grote schare van 4e elftal spelers weer de nodige euro’s achtergelaten. En mascotte Truus betrad zelfs de dansvloer samen met Big Benny.

Of Truus op deze foto zo vriendelijk was om Benny’s glad even vast te houden, of dat ze zelf een droge mond had gekregen van de spannende wedstrijd van “haar” 4e elftal, is deze reporter niet bekend. Volgende week speelt ons 4e uit tegen RKUVC 4.

De Ster 5 trof vandaag op papier een van de sterkere ploegen uit haar reeks, in de vorm van FC Ria 4. De vooraf op het bord uitgestippelde tactiek motiveerde “de beesten van 5” vandaag tot grootse daden.

opstelling

 Doelpunten van Robin Janssen, Bob Schoutrop, Ralph Jansen en Twan Pepels leidden uiteindelijk tot een zwaar verdiende 4-3 overwinning. Opvallendste speler aan de zijde van De Ster 5 vanmiddag was Luc Maas, die van minuut 50 tot minuut 55 een foutloze wedstrijd speelde.

Tot slot speelden de veteranen op zaterdagmiddag een uitwedstrijd tegen Lindenheuvel. In een echte gala voorstelling werd, ondanks het ontbreken van vedetten Math Caanen en Wil Leurs, een 7-2 score bereikt. De doelpunten kwamen op naam van Mischa Dreessen (met het hoofd!), Robert Lucassen, Jack Linders (2x) en Stef Conjour (3x). Een uitgebreider verslag over deze wedstrijd, uit de pen van Willem Thewissen, is zeker het lezen waard.

Tot slot nog een dik compliment aan al die Ster-vrijwilligers die ook dit jaar weer voor een weergaloos TentfeStein (en daarmee ook een aardige duit in onze verenigingskas) gezorgd hebben. Klasse dames en heren!

Rob Sjulpe

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.