Wedstrijdverslagen

Wij zijn momenteel hard bezig met de bouw van de nieuwe website. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie op deze website actueel is. 

Na de sprankelende overwinning van het vlaggenschip, startten “de sjpelers” van De Ster 2 en “de godenzonen” van De Ster 3 vandaag ook hun competitie. De Ster 5 speelde haar laatste bekerwedstrijd. Drie wedstrijden met wisselend succes.

De Ster 2 begon na de geweldige promotie van vorig seizoen aan haar hoofdklasse-avontuur met een thuiswedstrijd tegen Deurne 2. Voetballend ging de wedstrijd gelijk op, maar De Ster 2 kreeg vanmiddag een lesje in effectiviteit. Drie individuele fouten deden onze talentvolle jongens de das om. Een in de omschakeling ijzersterk Deurne strafte dit genadeloos af: 0-3. Kop op, leren van de fouten en volgende week op herkansing in de verre uitwedstrijd tegen Blauw Geel’38 uit Veghel.

De Ster 3 moest aantreden tegen SVM 2 en moest dat doen zonder de nog altijd geblesseerde vrije trappen-specialist Rene Gooren. Om niet in een zwart gat zonder voetbal te vallen, heeft Rene zich inmiddels vol overgave gestort in een trainerscarrière bij zowel de B1 als De Ster 3. Maar net als Danny Blind, kende Rene vandaag ook een lastige start. Waar hij tijdens de beker-campagne nog nadrukkelijk zijn stempel drukte op de tactiek (filmpje volgt op facebook), was hij vandaag opvallend rustig in kleedlokaal en langs de lijn. Met een rustige Rene moesten de tactische ingevingen komen van Mark Habets en dan weet je dat het lastig wordt (grepke he, Mark). De godenzonen legden desondanks een prima eerste helft op de mat en hadden voor rust een voorsprong verdiend. Die kwam er echter niet. In de 2e helft kwam SVM, tegen de verhoudingen in, op voorsprong en daarna kon “ut driede” niks meer brengen. Voor de statistieken scoorde SVM nog 2 keer, waardoor de uitslag op 3-0 uitkwam. Volgende week een ideale tegenstander om revanche te nemen: thuis tegen buurman Caesar 3. “Wae in zo’n wedsjtrieje nog gemotiveerd mot waere door de coach, dae kent mer baeter thoesblieve”, aldus coach Gooren, die vanmiddag bij terugkomst op ’t Hetjen met wapperende witte zakdoekjes werd ontvangen.

De eer voor de lagere elftallen werd vandaag gelukkig gered door “De beesten” van De Ster 5. In een gala voorstelling van de bovenste plank werd er niets heel gelaten van tegenstander Meerssen 5. Enige dissonant in het sprankelende totaalvoetbal dat vanochtend op de mat werd gelegd was Thijs Kemp die, om zijn geheel objectieve ploeggenoten te citeren, “werkelijk dramatisch speelde”.

Hoewel het een bekerwedstrijd betrof en de doelpunten dus niet meetellen voor het gouden schoen-klassement liet topschutter Bob Schoutrop meteen zien dat er ook dit jaar rekening met hem moet worden gehouden. Bob scoorde tweemaal, Serge Grobbee, Ralph Janssen en Marco “Titties” Vaassen allen eenmaal. Einduitslag: 5-2. “De beesten van 5” starten volgend weekend hun competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Ria 4.

De Ster 4 (alias “de zoepnaze”) had besloten om geen wedstrijd in te lassen dit weekend. Coach Nordhausen gaf de voorkeur aan een extra (derde helft) trainingsactiviteit in een niet nader te noemen horeca-gelegenheid in Stein, om met name aan de onderlinge coaching van zijn spelers te werken. Patrick: “Ich wul aaf van waer ’n gans sezoen langk ‘Hey Kenny, besjtel nog ens get’. Dae jong waor daodoor de aafgeloupe sezoen ummer al in november euverbelast.” Of de zware voorbereiding waarbij met name een loodzware derde helft tegen Voerendaal 4 in het oog sprong, zijn vruchten gaat afwerpen, zal komend weekend blijken. De Ster 4 start dan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hulsberg 5.

De veteranen tot slot liepen zaterdag tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aan tegen geducht opponent Polonia uit Maasmechelen. Na een vroege achterstand tekende Eddy Ubbink vlak na rust, op aangeven van Stef Conjour, de 1-1 aan door de bal van dichtbij in het doel te glijen. Ondanks fenomenaal keeperswerk van Rene Hillen en ijzersterk verdedigend werk van Gerard Martens, kon het gelijkspel niet over de streep getrokken worden. Een waanzinnig mooie vrije trap stijf in het kruis vlak voor tijd leverde onze Belgische gasten de overwinning op. De nederlaag was, met name door de heerlijke hotdogs van Mat Creemers, een paar potten bier, en het geweldige naprogramma van De Ster 1, echter snel vergeten.

Rob Sjulpe

 

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.