Onder het toeziend oog van circa 600 toeschouwers begon ons vlaggenschip gisteren aan haar seizoensouverture tegen naaste buur GSV’28. Ook vorig seizoen werd de competitie op een zaterdagavond gestart met een thuiswedstrijd tegen GSV en destijds boekten de mannen van coach Czornyj een nipte 2-1 overwinning. Ditmaal zou de score, na een sprankelende 2e helft, hoger uitvallen.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Heuts die er mede voor verantwoordelijk was dat de toeschouwers een échte derby te zien kregen: veel strijd, mannelijke duels en af en toe stevige overtredingen die door de leidsman met de mantel der liefde bedenkt werden. Als scheidsrechter moet je dan volgens de richtlijnen van de KNVB wellicht direct kaarten trekken, maar juist door dat achterwege te laten ontspon zich een leuke wedstrijd zonder irritaties over en weer.

Coach Czornyj had moeilijke keuzes moeten maken en startte met de nieuwste aanwinst Essat in het doel. De achterste lijn maakten Steve, Davy, Tim en Roel hun opwachting. Op het middenveld, waar de plaatsen het duurst zijn dit seizoen, speelden Ricardo, captain Guido en Ikram. En in de aanval werd vooraf veel verwacht van Hassan, Barney en Thijs. Een verwachting die ze ruimschoots zouden gaan inlossen zaterdagavond.

De Ster schoot uit de startblokken. Bij balverlies werd de opponent uit Genhout direct afgejaafd en in balbezit ging de bal goed rond en was met name Thijs continu dreigend. Al in de 10e minuut werd de score geopend via een hoekschop van Thijs die voorbij de 2e paal door Ikram opnieuw voor het doel werd gebracht en daar door de attente Davy van dichtbij werd binnengeschoten.

In die periode drongen onze jongen flink aan en hing een 2e treffer in de lucht. Die kwam er bijna toen Thijs werd gelanceerd op de rechterflank. De attent uitkomende GSV doelman Hermans was net op tijd om de bal weg te schieten, waarna Barney diens bal op 40 meter van het doel opving, niet lang nadacht en een werkelijk magistrale poeier op doel gaf. De bal zeilde over de verbouwereerde doelman heen, maar belandde helaas op de paal.

Direct daarna kwam GSV terug in de wedstrijd. Vanaf de linkerkant werd de bal vanaf de achterlijn teruggelegd op spits Neuhaus, die uit de draai bekwaam inschoot en de gelijkmaker op het scorebord bracht. Die treffer gaf GSV duidelijk moed.

De rest van de eerste helft kenmerkte zich met name door veel strijd op het middenveld, de nodige stevige overtredingen, en veel balverlies aan beide kanten. Op zich ook niet vreemd met twee ploegen die elkaar geen meter ruimte gunden.

In de rust geen wissels aan beide kanten. En desondanks een totaal ander spelbeeld dan voor rust: veel fouten aan GSV kant en dat wordt tegen dit De Ster keihard afgestraft. Eerst was het Ikram die vlak na rust een foutieve inspeelpass oppikte, twee tegenstanders afschudde en met een prima steekpass Barney vrije doortocht richting GSV doel gaf. Barney twijfelde geen seconde en maakte zijn reputatie als goalgetter direct waar door de bal hard en laag binnen te schieten: 2-1.

Daarna ging het snel. De Ster versierde een hoekschop, die door Hassan genomen werd. Vanuit de dug out schreeuwde coach Czornyj: “THIJS, JIJ NAAR DE EERSTE PAAL!”. Het was echter niet Thijs maar Davy die de bal bij de eerste paal snoeihard tegen de netten kopte: 3-1.

Halverwege de 2e helft werd de uitblinkende Thijs weer eens gelanceerd met een splijtende cross pass. Hulde aan de grensrechter van GSV die de vlag (terecht) omlaag hield, daar waar menig clubgrensrechter ongetwijfeld zou hebben valsgespeeld. Thijs nam de bal aan en schoot hem vervolgens met buitenkant wreef laag in de hoek voor de 4-1 voorsprong.

Vervolgens bracht coach Czornyj nog Stan, Marko en Paolo in. Alle drie gingen ze prima mee in het sprankelende spel van de 2e helft. Marko bracht direct na zijn invalbeurt de supporters al op de banken met een fraaie panna. Iets waarover hij na afloop “op z’n Marko’s” zou zeggen: “Ja, ik moet toch wat laten zien in DIE kwartier dat ik mee mag doen.”

Daarmee was de gifbeker voor GSV, dat de 2e helft in balbezit niets meer kon brengen, nog niet leeg. Het was Barney die uitweek naar de rechterflank en de bal hard voor het doel bracht. Met die kans wist Thijs wel raad en hij tekende met een beheerste inzet met links voor de 5-1.

Tegen het einde van de wedstrijd wist keeper Hermans een fraaie vrije trap van Barney nog net over het doel te tikken en kon onze goalie Essat twee fraaie pogingen van GSV-speler Chadli net naast het doel kijken.

Al met al een verdiende overwinning met, met name in de 2e helft, heerlijk aanvallend voetbal van ons vlaggenschip. En hoewel iedereen een ruime voldoende haalde, mag best vermeld worden dat Thijs en Davy echt een top partij op de mat legden.

Volgende week mogen onze mannen aan de bak in en tegen promovendus SHH uit Herten.