In een poule met Born (4e klasse), Stevensweert (4e klasse) en Sittard (3e klasse) waren onze mannen vooraf de uitgesproken favoriet om de volgende beker ronde te bereiken. De Ster begon met een uitwedstrijd tegen Born en stelde in die wedstrijd al binnen een kwartier orde op zaken via doelpunten van Stan en Marko. Toen vlak voor rust ook nog de 3-0 werd gescoord, was de wedstrijd beslist. Na rust werd er door beide ploegen nog eenmaal gescoord waardoor de eindstand op 4-1 uitkwam.

In de tweede wedstrijd moest er op het eigen Hetjen aangetreden worden tegen Stevensweert. Vooraf op papier de gemakkelijkste tegenstander, maar die ploeg had tegen Sittard wel met 1-1 gelijk gespeeld. Maar een nieuwe stunt zat er tegen onze jongens geen moment in. Binnen 23 minuten was de score al opgelopen tot 4-0 (Marko 1x en Thijs 3x). Na de rust brachten Charaf en de deze voorbereiding opvallend veel scorende Stan de eindstand op 6-0.

De derde wedstrijd moest, voor het 3e jaar op rij (hallo KNVB, mogen we volgend seizoen een keer tegen een andere ploeg spelen?), uit tegen Sittard gespeeld worden. Waar de wedstrijd vorig seizoen nog tijdelijk gestaakt werd toen de hemelsluizen vol open gingen, mocht er dit keer onder een stralend zonnetje gebald worden. De Ster wist vooraf dat een gelijkspel voldoende was voor het bereiken van de volgende ronde. En in een van Steinse zijde matte partij werd dat noodzakelijke puntje binnengesleept. Ricardo benutte voor rust koelbloedig een makkelijk gegeven penalty, waarna een kwartier voor tijd de gelijkmaker geïncasseerd moest worden.

Onze jongens doen dus wat van ze verwacht mocht worden: met bij vlagen leuk voetbal de volgende beker ronde bereiken. Aanstaande zaterdag staat er om 20.00u echter een tegenstander van ander formaat op het programma, in de vorm van GSV’28. Voor het 2e jaar op rij opent de 2e klasse G met deze heerlijke derby. Voor coach Czornyj zal het nog lastig worden om een keuze te maken voor zijn startende 11, want de concurrentie is in elke linie moordend. Dat zal dus ongetwijfeld tot enkele teleurgestelde gezichten leiden, maar gelukkig kennen we in deze selectie louter échte winnaars, die zich over teleurstellingen heen knokken. En dat is maar goed ook, want uiteindelijk blijkt immers elk jaar weer dat minimaal 18 spelers veel minuten zullen gaan maken in De Ster 1.

Mannen van De Ster 1, proficiat met het bereiken van de volgende beker ronde. Gun elkaar het succes, hou elkaar scherp en hou iedereen binnen boord. Dan wordt het dit seizoen ongetwijfeld weer genieten van jullie. Te beginnen met de eerste driepunter aanstaande zaterdag!

Rob Sjulpe