Komende zaterdag en zondag gaan de Ster 1 en de Ster 2 hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen spelen. Hier wordt met vertrouwen naar uit gekeken, immers de resultaten in de oefenwedstrijden en in de districtsbeker zijn prima geweest. Zaterdagavond 5 september begint ons vlaggenschip om 20.00 uur aan de wedstrijd tegen GSV’28. Gelijk dus een derby en een kraker van jewelste.

Want niet alleen de Ster maar ook GSV’28 heeft in de districtsbeker indruk gemaakt met maar liefst 17 treffers in de eerste twee bekerwedstrijden. Beide teams brengen wat nieuwe gezichten in het veld vergeleken met het vorig seizoen. Bij de Ster zijn nieuwe namen die van keeper Estat Kara overgekomen van Eendracht Maasmechelen en van vleugelspits Thijs Nieuwland die Adveo verruilde voor de Ster. Mogelijk maakt ook oudgediende Steve Krijgsman zijn debuut in de hoofdmacht als vervanger van de geblesseerde Randy Wanten. Verder is ook Tim Sipers weer wedstrijdfit na het vorig seizoen lang te hebben gesukkeld met vervelende blessures. Ook bij GSV’28 zijn er dit seizoen een aantal nieuwkomers waarbij de naam van spits Maarten Neuhaus overgekomen van Bunde in het oog springt.

Het kan komende zaterdagavond in de Ster arena een zeer spannende wedstrijd worden, waarbij beide ploegen hopen op een grote schare supporters om hen aan te moedigen. De kwaliteit en inzet van ons team, de steun van veel supporters en het thuisvoordeel zouden er garant voor moeten staan dat de Ster de eerste 3 punten van dit seizoen gaat pakken.

Op zondag zal alle aandacht gericht zijn op de Ster 2, dat dit seizoen haar debuut maakt in de reserve hoofdklasse. De reserve hoofdklasse is de hoogst mogelijke klasse voor tweede elftallen en de Ster mag hierin uitkomen na het kampioenschap van het vorig seizoen. Dit niveau heeft de Ster met haar tweede elftal nog nooit bereikt. In deze klasse is elke wedstrijd voor Ster 2 een finale, is elke tegenstander beresterk, en zal in elke wedstrijd tot het uiterste gegaan moeten worden om de punten binnen te halen. Het seizoen wordt geopend tegen Deurne 2. Een tegenstander van formaat, gezien de 5e plaats die zij vorig jaar in de reserve hoofdklasse wisten te bereiken. Maar ook een tegenstander die voor ons tweede kansen biedt. Niet een absolute topploeg, een ploeg waartegen de Ster een goede kans op winst maakt, zeker als ze worden aangemoedigd door een grote schare supporters. Dus: KOM ALLEN HET TWEEDE NAAR DE WINST SCHREEUWEN !!