Met het Maaskanttreffen achter de rug heeft de selectie al één derde van de voorbereiding op het nieuwe seizoen erop zitten. De voorbereidingsperiode is elk jaar al een ietwat rommelige periode, maar dit jaar wordt dat nog eens extra versterkt door de late zomervakantie in Zuid Nederland. Gevolg is dat het een komen en gaan is van vakantie-vierende en met middagdienst werkende spelers. Met dit euvel heeft echter elke vereniging ongetwijfeld te maken en dus is het gewoon een kwestie van het beste ervan maken. En tot op heden doen selectie en technische staf dit met verve.

Ruim een week geleden werd gestart met een glansrijke 8-1 overwinning op de Belgische 4e klasser Wurfeld uit Maaseik. Doelpuntenmakers die wedstrijd waren Hassan (3), Bart (2), Barney, Thijs en Marko.

Vorige week stonden er zelfs twee wedstrijden op het programma. Het idee was dat beide wedstrijden met een andere selectie afgewerkt zouden worden, maar gezien het feit dat er op beide dagen maar 16 spelers beschikbaar waren, moesten velen tweemaal aan de bak. Op dinsdag werd er in een matige wedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld tegen de Maastrichtse 4e klasser RKVVL Polaris. Het Steinse doelpunt werd gescoord door Barney.

Op donderdag werd er gespeeld tegen 4e klasser Heksenberg. De wedstrijd werd op een zeer prettige manier geleid door scheidsrechter Luc Linders. Erg positief was dat Ikram en Randy hun rentree maakten, na hun in april opgelopen blessures, en allebei een uur hebben gespeeld. De eerste helft was van De Ster kant matig. Heksenberg scoorde na een kwartier de 1-0 en had ook het betere van het spel. Na een half uur spelen werden onze mannen eindelijk gevaarlijk en direct was het ook raak. Een perfecte pass van Joep kwam terecht bij de van DVO overgekomen spits Everhard, die beheerst afrondde en de 1-1 op het scorebord bracht.

Onder rust de nodige wissels om de arbeid-rust verhouding voor iedereen te borgen. En de invallers onderscheidden zich meteen: Twan, Hassan en Bart door het spelen van een sterke partij. En Roel door het dragen van knalgele sloffen…

De tweede helft was het aanzien meer dan waard. De bal ging sneller rond en met name Hassan liet de toeschouwers een aantal keren smullen van leuke acties. Na een uur spelen kwam een mooie pass van Twan terecht bij de zeer actieve A-junior Bob. Die legde de bal op de achterlijn terug op de instormende Bart, die doeltreffend afrondde: 2-1.

Enkele minuten later waren de rollen omgekeerd met een prima pass van Bart op Bob, die zijn inzet via de binnenkant van de paal uit het doel zag komen. In deze fase had De Ster kunnen uitlopen via goede kansen voor Bart, Wesley en Bob, maar steeds bleek de Heksenberg goalie een sta in de weg.

De enige keer dat Heksenberg nog gevaarlijk werd resulteerde ook meteen in een penalty, die onberispelijk werd benut: 2-2. In het slotkwartier deed De Ster er nog alles aan om de winst uit het vuur te slepen. De mooiste aanval werd opgezet door Ikram, die zich vrij kapte en een steekpass gaf op Bart. Die speelde de bal achter het standbeen terug op de doorgelopen Ikram, die helaas weer de keeper op zijn weg vond. In de allerlaatste seconden passeerde Hassan nog maar eens zijn tegenstander op de achterlijn, legde vervolgens terug op de opgekomen Joep die de bal op de binnenkant van de paal mikte.

Zo eindigde de wedstrijd, na een leuke tweede helft, in een 2-2 gelijkspel. En met het oog op het hoge niveau waarop zowel De Ster 1 als 2 komend seizoen acteren, is het mooi om te zien dat junioren als Cyril, Bob en Twan nu al laten zien dat ze de potentie hebben om aan te haken.

Afgelopen weekend moest de selectie dan alweer aan de bak om haar titel te verdedigen tijdens het jaarlijkse Maaskanttreffen, dat dit jaar op ’t Hetjen werd gespeeld. Ditmaal was het voor de technische staf gelukkig wel mogelijk om op beide dagen twee geheel verschillende selecties te laten aantreden. Enkel Roel en Jari (die daarmee meteen een goed excuus hadden om het hele weekend in de kantine te zijn en zich beide avonden te laten vollopen) moesten beide dagen aantreden. Dit o.a. vanwege het niet kunnen meespelen van Randy, die zich zowel op zaterdag als op zondag wel goed liet gelden door op beide dagen de “last man standing” in de kantine te zijn en op zaterdagnacht ook nog te scoren bij de dames. Hopelijk heeft hij hierbij zijn pijnlijke knie niet teveel belast.

Op het Maaskant treffen deden beide selecties wat van hen verwacht mag worden. Via een 0-0 tegen Haslou en 5-0 (IVS), 3-0 (Havantia) en 2-0 (Urmondia) overwinningen leek de titel op het eerst oog makkelijk binnen te zijn. Echter, het dit jaar geïntroduceerde bonuspunt dat na elke wedstrijd verdiend kon worden via een strafschoppenserie had nog roet in het eten kunnen gooien. Maar ook de penalty’s werden door onze mannen goed genomen (3 van de 4 series gewonnen) waardoor De Ster zich, net als vorig jaar, winnaar van het Maaskanttreffen mocht noemen. En dat is (na het Maaskanttreffen 2014 en het kampioenschap met De Ster 2 afgelopen seizoen) alweer hoofdprijs nummer 3 voor Rudy Crutzen, in zijn pas 13 maanden jonge trainerscarrière.

Tot slot zijn er helaas op dit moment ook twee grote minpunten te noemen in de voorbereiding. Beoogd eerste doelman Robin heeft tijdens een training opnieuw schade aan zijn sleutelbeen opgelopen en zal waarschijnlijk tot de winterstop uitgeschakeld zijn. En dit seizoen teruggekeerd Steindenaar Twan van de Woude, die naar de mening van supporters, medespelers en trainers, bezig was aan een ijzersterke voorbereiding, liep afgelopen zaterdag een hamstringblessure op. Robin, Twan, veel succes en sterkte gewenst bij jullie herstel.

Rob Sjulpe