Scheidsrechter Verbakel beslist over het lot van De Ster en Rob Schulpen!

Het begon al in de week voorafgaand aan de wedstrijd. Scheidsrechter verbakel deelde schriftelijk mee dat het geelzwarte tenue te veel gelijkenis toonde met het blauw/wit/zwarte tenue van de tegenstander. Vreemd, een week geleden mocht Wilhelmina wel in zwarte broeken spelen en had het arbitrale trio geen enkle moeite om deze totaal verschillende outfits uit elkaar te houden. Een blinde waarschijnlijk ook niet....

De Ster, mokkend maar snel een aantal witte broeken kopen en in een prachtige outfit ,wit/geel (haha), naar Weert.

Wilhelmina begon en net als vorige week zetten men direct druk. Maar nu was De Ster beter voorbereidt en via de man in topvorm, Hassan Benabdelouahab, zocht men de diepte maar beide malen werd de snelle vleugelspits neergesabeld en raakte hij geblesseerd maar kon gelukkig verder spelen. In de 20e minuut werd de defensie van Weert volledig uit mekaar gespeeld en kopte Wesley Thomson van 2 meter de bal te zacht in waardoor op miraculeuze wijze de bal niet over de doellijn ging. Een minuut later, Hassan was inmiddels naar links verhuisd, brak hij weer op snelheid door en bleef er niets anders over dan hem, net als een aantal malen in de eerste confrontatie afgelopen zondag, onreglementair te stoppen. Penalty en Wesley Thomson tekende onberispelijk de 0-1 aan. Door dit doelpunt en de rode kaart van de Wilhelminaverdediger zat De Ster op rozen. Maar in een van de duels waar Hassan samen met zijn opponent geel kregen liep hij een bloeding op die hij staande aan de rand van het veld even liet behandelen door de verzorger. Hassan ging weer richting het spelgebeuren waarop de scheids affloot en hem zijn tweede gele jaart gaf. Wellicht de meest belachelijke plaatsverwijzing die ooit heeft plaatsgevonden. Het zal best zo zijn dat hij zich moest melden vooraleer hij het spel kon hervatten, maar om een speler die binnen het halfuur driemaal naar de grond werd gewerkt, van het veld te sturen om dat hij zich even niet meldde getuigt van een totaal gebrek aan het aanvoelen van de wedstrijd. In zo´n geval stuur je een speler terug en is de zaak opgelost. Er is dan ook maar 1 verklaring, deze scheidsrechter hielp Wilhelmina terug in de wedstrijd. Tot de rust echter kon De Ster haar voorsprong behouden. Na de rust had trainer Wassenberg duidelijk consigne gegeven alles op de aanval want men was in de persoon van Hassan verlost van de moeilijkste opponent. Al in de eerste minuut was het raak toen een verkeerde passing door spits Hendrikx werd afgestraft. 1-1. Wilhelmina rook bloed, maar nu toonde de verdediging haar onverzettelijkheid maar een misverstand was er in de 66e minuut de oorzaak van dat Frank Peeters de 2-1 kon scoren. Maar verder liet Mario Bocken en de verdediging het niet komen en moest verlenging de beslissing brengen. En dat gebeurde in de 98e minuut toen de overigens prima keepende Mario Bocken een vrije trap van Nick Bronzwaer verkeerd beoordeelde. Nu trok De Ster ten aanval en was het loeren op de counter van Wilhelmina maar beide ploegen raakte te vermoeid om nog echt voor gevaar te kunnen zorgen. Het laatste akkoord was voor scheidsrechter Verbakel die Barney van der Heide van het veld stuurde nadat hij een tik had gekregen van een Wilhelminaspeler en zich hiervoor revancheerde. Het deed niet meer ter zake. De beslissing had deze scheids al na een half uur spelen genomen.

Maar na alle emoties nam de leeg geknokte selectie op het veld afscheid van Rob Schulpen. Warme woorden van de trainer en omhelzingen van de selectie lieten zien hoe geliefd deze speler was bij De Ster. Rob bedankt.

Maar ook de complete selectie van één en twee bedankt voor een geweldig seizoen. Het a.s. jubileum vormt a.s. vrijdag een geweldige apotheose van het seizoen.