Wedstrijdverslagen

De Ster en Wilhelmina'08 boeien toeschouwers 92 minuten!
7 Doelpunten in een wedstrijd waarin beide ploegen bang waren voor tegendoelpunten!
Wilhelmina speelde zoals verwacht ver van hun eigen doel en kon daardoor vroeg druk zetten op de defensie van De Ster. Trainer Czornyj had dit echter voorzien en gokte met zijn ploeg op de snelle omschakeling.

web1Niet voorzien echter waren twee defensieve blunders in De Sterverdediging. Spits Maikel Evers waande zich in de beginfase in luilekkerland. Amper 2 minuten waren er gespeeld toen 3 verdedigers van De Ster vrije doortocht boden aan de spits van Wilhelmina en hem ongestoord de 0-1 liet aantekenen. Vooralsnog had trainer Wassenberg dus gelijk gekregen met zijn vroeg storen van de Steinder opbouw. Maar De Ster beschikte vanmiddag over een geheim wapen. Absolute uitblinker aan De Sterzijde was Hassan Benabdelouahab. De aalvlugge vleugelspits maakte gretig gebruik van de ruimte achter de Wilhelminadefensie en al in de 7e minuut was de eerste de beste actie raak. Hassan brak over links door en kon slechts door de defensie van Wilhelmina worden neergelegd.

web2

 

web3
Met de penalty wist Barney van der Heide wel raad 1-1. Tot dusver hadden beide trainers in aanvallend opzicht hun gelijk gehaald. Beide teams bleven in hun tactiek volharden en dat rook naar meer doelpunten. En weer blunderde de verdediging van De Ster. En al weer was het de uitblinker aan Wilhelmina´s zijde, Maikel Evers die het geschenk uitpakte en Wilhelmina in de 21e minuut weer op voorsprong bracht 1-2. Even leek het er op dat Wilhelmina de genadeslag zou gaan uitdelen maar voor De Ster brak “Hassantime” aan. Op het half uur brak hij in het centrum door de linies en vlak voor de 16 meterlijn werd hij door verdediger Dirk Kusters neergehaald. Vrije trap en rode kaart. web4
Kantelpunt in de wedstrijd. Tot ieders verrassing werd spits Maikel Evers het kind van de rekening en mocht hij van trainer Wassenberg gaan douchen om defensief de zaakjes op orde te houden. Maar De Ster, lees Hassan, rook nu bloed en na goed doordrukken van Guido Cals belandde de bal bij Hassan die hard en hoog de bal in de touwen joeg 2-2. Vlak voor rust was het weer Hassan die samen met Guido Cals de verdediging onder druk zette waarna Barney van der Heide uitstekend profiteerde van de geboden ruimte en De ster voor het eerst op voorsprong bracht 3-2. 

web5

Halfweg, 5 doelpunten en 2 absolute uitblinkers, Evers van Wilhelmina en Hassan Benabdelouahab bij De Ster. In defensief opzicht was er werk aan de winkel bij beide partijen. Maar, ondanks een aantal omzettingen aan beide kanten begon de wedstrijd in de tweede helft weer of er niets aan de hand was. Wilhelmina bleef ver van de goal voetballen en De Ster kreeg haar eerste mogelijkheid maar Guido Cals kwam een teenlengte te kort. Maar in de 55e minuut werd Hassan op het middenveld in de diepte aangespeeld en dan was er vanmiddag geen houden meer aan, ook niet meer voor doelman Moonen 4-2. Even leek het de genadeklap voor Wilhelmina. Maar de eerste klasser gaf zich ondanks een nummerieke minderheid niet gewonnen. En bij de thuisclub hield men plotseling op met voetballen en ging men volop voor de verdediging. Met lange ballen werden de lange spitsen van Wilhelmina gezocht en leunde De Ster op het vakmanschap van Mario Bocken . De Ster boog maar leek niet te breken. Wilhelmina had pech met een bal op de paal van Nick Bronzwaer. En weer ging de voetbalwet op. Als je niet scoort Wilhelmina dan doen wij het dacht in de 85e minuut Wesley Thomson. Maar van dichtbij schoot hij via de lat over.

web6De bezoekers drongen nog een maal aan en ontvingen in de 92e minuut hun beloning. De mee opgerukte verdediger Tobben bracht de eindstand op 4-3.

Kort daarop beëindigde het prima fluitende en vlaggende arbitrale trio, Meijers, Bechay en Ploegstra het boeiende voetbalgevecht. Pinkstmaandag op Drakesteijn het vervolg.

Klik hier voor meer fotomateriaal van de wedstrijd.

rksv de ster walking football 2018 1x250

blessurehulp left banner

De Ster Nieuwsbrief - Blijf op de hoogte!

Deze website maakt gebruik van cookies om voorkeursinstellingen bij te houden en analytische cookies om de website te optimaliseren.