De Ster in nacompetitie tegen Wilhelmina Weert!

Zo, de competitie is ten einde. Chevremont is de kampioen. De periodekampioenen zijn VV Schaesberg, Sporting Heerlen en ….... ja wij weer De Ster!

A.s. zaterdag of zondag,. ff goed opletten, spelen wij tegen een topper uit Midden – Limburg WILHELMINA!

Allerhande theorieën werden er losgelaten. Saldo wij moeten nacompetitie spelen tegen Weert.

Tijdens de wedstrijd bleek weer eens wat een geweldige functie LIVESCORE vervult in Zuid 2.

Rekening werd gehouden met Susteren en Minor. Maar beide wonnen en Wilhelmina verloor van EHC en werd geheel onverwacht nog het kind van de rekening. Wat deed De Ster tegen LHC ? Winnen in de slotminuten 3-2.

Was het een jaar hiervoor Minor dat als gedoodverfde kampioen van start ging, dit jaar had Chevremont dusdanig geïnvesteerd dat zowat iedere tegenstander kansloos was. Niet leuk maar dat kan gebeuren in amateurvoetbal. Vandaag speelde LHC voor haar laatste kans. De Ster, kijk en daar krijg je nu de praatjes over, mist voor de rest van het seizoen 2 toppers. Daarnaast staan een 5 tal spelers op scherp. Dus wat deed trainer Czornyj: eieren voor zijn geld kiezen. Paolo di Lernia, Barney van der Heide en Stan Goossens werden aan de kant gehouden. Maar de reserves grepen hun kans. Het leek er in de eerste helft veel op dat bij LHC de geest uit de fles was. Davy Hodselmans, steeds sterker zich manifesterend in aanvallend opzicht, ging in de 11e minuut op avontuur, stak zo wat het hele veld over, passte naar Hassan die naar binnen sneed en op het moment van schieten onderuit werd gehaald. Penalty! De net 18 jarige jongeling Ricardo Lucassen schoot onberispelijk binnen. 1-0. Even later was het Roel Heffels die Marko Jevric uitstekend bediende maar de keeper was de baas in deze situatie. In de 25e minuut misschien het mooiste moment van de wedstrijd. Ricardo liet een prachtige dieptepass los op Hassan, maar zijn inzet ging net voor langs.

Direct na rust in de 49e minuut was het Wesley Thomson die een misverstand in de LHC verdediging afstrafte en de 2-0 scoorde. Wesley wordt gaande het seizoen steeds sterker in de duels en profiteert hier ook vaker van. En na zo´n situatie 2-0 voor komt de zwakte van De Ster. Amper klaar voor de hervatting mag spits Odekerken van LHC ongehinderd de 2-1 scoren. Een kwartier voor eind was het spits Röhlen die de 2-2 liet aantekenen. Trainer Czornyj bracht snel drie nieuwe spelers in : Stan Goossens, Luc Spaans en Barney van der Heide. LHC gooide allesl in de slotminuten alles op de aanval en het was De Ster wat profiteerde, nadat eerst een pass van Stan Goossens niet aankwam, Luc Spaans toch in balbezit kwam en tenslotte Stan Goossens vlak voor tijd de 3-2 liet aantekenen. De ditmaal prima fluitende Ploegstra floot direct hierna voor het einde.