Wat onwennig, daags na de crematie van vriend John, liep ik tegen de middag het De Stercomplex op. Het had geen zin om naar binnen te gaan om even met John het laatste nieuws door te nemen, de hoek aan het buffet was harstikke leeg en dat was na 30 jaar toch wel even slikken. “ Mer ut is good zwao John. Doe has genog geleje de letste jaore. Nogmaals bedank veur dien vrundssjap” Naar het tweede gaan kijken. Maar i.p.v. de dartele brigade van Ruud Crutzen zag ik het dit jaar zo succesvolle 5e team over het kunstgras bewegen. Geen laatste wedstrijd van de kampioenen.

TOPklasser EVV kon geen 2e elftal bij mekaar krijgen. (slechts 8 mensen aldus EVV wat eigenlijk betekent dat men voetballen kon). Tientallen supporters kozen toen voor thuis boven de druilerige regen.

En alweer een staaltje amateurvoetbal op zijn smalst. Ineen gestage regen al een kwartier lang stopte beide ploegen de warming up. Het thuisclubbestuur liet weten dat de scheidsrechter niet was komen opdagen. Scheidsrechter Vrenken had zich woensdag bij de KNVB afgemeld. De KNVB vergat een nieuwe referee aan te stellen en daar stonden de sspelers. Maar weer naar binnen! Te elfder ure kwam de KNVB met een vervanger zodat eindelijk om 15.20 uur gestart kon worden. Vervangende scheidsrechter Hoekema kweet zich vervolgens prima van zijn taak.

Na de minuut stilte voor John startte De Ster voortvarend aan de wedstrijd en niets wees er op dat hij dramastisch zou eindigen voor De Ster. En alweer speelde de in supervorm stekende Ikram Mouni de hoofdrol. Op rechts was hij ongrijpbaar voor zijn directe opponent en het was uitsluitend aan de uitblinkende doelman van Goethem te danken dat al niet vroeg de wedstrijd op de knip ging. Eerst was het Davy Hodselmans die een prima kopbal losliet, daarna Ikram die met een bijna onhoudbare vrije trap de doelman op de proef stelde. Weer even later omspeelde Ikram de volledige defensie maar weer was de Steinder plaaggeest, van Goethem, winnaar. Weer even later schoot Ikram op

goal, de bal en schoen van Ikram werd in laatste instantie geblokkeerd en dat betekende einde wedstrijd en einde seizoen voor Ikkie en een voorbode voor het dramatische vervolg. De gastheren zonder de disciplinair geschorste Jeremy Lemmens kwamen in de laatste minuut voor rust voor het eerst met een bal op doel. Joep Nacken wist in extremis de bal van de doellijn af te halen. In plaats van met 0-4 te gaan rusten was het nog bijna 1-0. Na de rust moest trainer Danny Volkers van SVME de keuze maken of voor een goed resultaat gaan en alsnog de geschorste Lemmens inbrengen (deze speler was de week ervoor niet komen opdagen bij de wedstrijd tegen Chevremont) of een grote kans op verlies bij het niet inbrengen van hun superspits. Het recht van de sterkste zegevierde, Lemmens maakte in de tweede helft zijn entree. En de Ster heeft het geweten. Eigenlijk in zijn eentje rolde hij De Ster, uit een schier onmogelijke situatie, op. Maar het eerste kwartier was nog duidelijk voor De Ster. In de 6e minuut was het Wesley Thomson die op assist van Barney de bal vanaf links keihard in de touwen joeg. 0-1. Even later moest zelfs een uitstekende keeper als van Goethem een vrije trap van Barney loslaten, voor de voeten van Hassan die vanaf 3 meter de bal over joeg. Plots

ging SVME de lange bal hanteren op de nieuwe spits Lemmens. Enkele gevaarlijke situaties ontstonden maar konden met kunst- en vliegwerk door Mario nog worden opgelost. Maar zoals vaker deze competitie gaf De Ster in de laatste 20 minuten de wedstrijd volkomen uit handen. Eerst was het Jeremy Lemmens die vlak voor doel de bal onhoudbaar achter Mario in doel prikte. Lemmens bleef teveel ruimte krijgen en toen hij een kwartier voor tijd een kopbal losliet werd deze door de Steinder doelman nog gepareerd maar aanvaller Walraven schoot in de rebound de 2-1 in de touwen. Direct hierna werd door een grove charge Randy Wanten uit de wedstrijd geschopt en samen met Ikram Moumni was ook voor hem het seizoen teneinde. Geen nacompetitie voor beide..

De Ster kwam niet meer in haar spel en vlak voor het einde belandde een verre trap bij Lemmens die twee, drie verdedigers liet staan en vervolgens de 3-1 aantekende. Niet zo zeer het verlies deed pijn bij De Ster maar de blessures van Moumni en Wanten zullen zwaar wegen in de a.s. nacompetitie. Een geluk is dat bij De Ster niets hoeft maar alles mag. En zo gaan we ons weer verheugen op de komst van LHC a.s. zondag.

Het vierde speelde in Spaubeek een doelpuntrijke wedstrijd en verloor ondank 3  doelpunten van Kenny Lemmens met 6-4. Jammer voor de gangmakers van De Ster maar dit elftal laat zich hierdoor de stemming niet bederven na de wedstrijd. Het blijft een hecht vriendenclubje.

Van het derde en vijfde hebben wij geen info ontvangen.