De Ster 2 promoveert naar de Hoofdklasse, De Ster 1 officieus 3e periodekampioen. Doelsaldo selectie 0-9 in twee uitwedstrijden.

26 april 2015 zal in de annalen van De Ster met hoofdletters worden geschreven. Niet alleen behaalde De Ster voor het eerst met een seniorenteam de promotie naar de Hoofdklasse, maar op dezelfde dag speelde ons hoofdteam, na s´morgens te hebben gesponsord bij de wedstrijd Sportclub Susteren 2 – De Ster 2 de directe kandidaat voor de derde periode vierkant van de kaart.

ster2 kampioen smallOndanks 27 regenbuien waren de geel/zwarten op oorlogspad. Het begon op 11.03 uur toen De Ster 2 haar eerste corner ging nemen. Vlijmscherp bracht Luc Spaans, een speler met veel potentie, de bal voor doel, iedereen wachtte de komende bal af maar als een duveltje uit een doosje kwam daar Jari Knoops met een keiharde kopbal in de touwen als winnaar uit. En dat niemand mij nog vertelt dat Jari geen snelheid heeft. Want nadat hij scoorde ging hij met een snelheid van 11sec/100m zijn feestje vieren. Daarvoor had Luc Spaans al het houtwerk getoucheerd. Er ontspon zich een over en weer wedstrijd . En de paar moeilijke momenten van De Ster werden door doelman Muijtjens vakkundig opgelost. Maar daar waar Susteren verder alleen maar aandrong deed De Ster echte pogingen om de voorsprong te verhogen. Net na het halfuur belandde een prima aanval centraal bij Charaf Kaddouri, die omspeelde zijn tegenstander en op het moment dat hij zou scoren werd hij neergehaald. Penalty en een rode kaart voor Susteren. Ricardo voltrok het vonnis al ging dat nog niet overtuigend 0-2. En nu zag je dat het elftal volwassen is geworden. Amper 3 minuten na de 0-2 kwam de no nonsense speler Frissen op links door gaf een gave voorzet en de zeer attente Luc Spaans kopte de 0-3 fraai binnen. Eigenlijk was dit over en sluiten maar Charaf vond dit niet genoeg en scoorde vlak voor rust de 0-4. De tweede helft was een formaliteit. Ruud Crutzen wisselde bij het leven en Paultje Claessen scoorde na een uur de 0-5. Zonder problemen speelde De Ster haar kampioenswedstrijd uit en werd overtuigend kampioen voor het tweede jaar in successie en gaat nu de Brabantse velden onveilig maken in de zuidelijke hoofdklasse. Proficiat trainer Ruud , Hay, Patrick en Roy als technisch team en alle spelers van het tweede. Voor wie niet weet wie, kijk naar het kampioensshirt daar vind je alle namen terug.

Direct om kwart voor één vertrokken de spelers van één naar Genhout om voor de deadline van trainer Czornyj aanwezig te zijn. En laat nu De Ster 1 ook haar beste wedstrijd van dit seizoen bewaarde te hebben tot vandaag. Zonder ook maar een speler te noemen stond er vandaag een team op het veld waar GSV ´28 zich op kapot beet. Al in de 3e minuut haalde Ikram Moumni de achterlijn, bracht scherp voor en, om met de Sjulp te praten, hoppas Baba scoorde de 0-1. Amper 5 minuten later werd de verdediging van Genhout aan gort gespeeld en knalde Ikram de 0-2 in de touwen. Amper een halfuur gespeeld tekende Barney via een pingel de 0-3 en zijn 16e van het seizoen in de touwen. Na rust bleef De Ster de bovenliggende partij en scoorde vlak voor tijd de 0-4. Een prima teamprestatie tegen een onthutsend zwak GSV´28. Met 6 punten voorsprong en een doelsaldo van plus 16 is de 3e periodetitel welhaast zeker!

Het vierde kon tegen kampioenskandidaat SVM net niet stunten. Met 1-2 ging men ten onder ondanks een doelpunt van Kenny Lemmens. Het derde - al wekenlang in de problemen door de vele blessures - kreeg klop van titelkandidaat SHH.

hallenmasters left banner