De Ster 1 & 2 verloren een belangrijke wedstrijd afgelopen weekend. Beide teams blijven echter volop in de race voor periodetitel respectievelijk kampioensschap.

Het eerste elftal moest vandaag naar VV Schaesberg, een team waar De Ster thuis met 1-5 ten onder ging. De Ster verloor door een zwakke 1e helft met 1-0 in Schaesberg. Maar ook Sporting Heerlen en LHC dolven het onderspit.

Gevolg met 12 uit 5 voert De Ster nog steeds de ranglijst aan met 3 punten voorsprong op GSV´28, er wel van uitgaand dat Schaesberg a.s. donderdag wint bij SCM en de 2e periode binnenhaalt.

Het tweede elftal werd door Groene Ster in samenwerking met scheidsrechter Bolkestijn naar de slachtbank gevoerd en verloor zodoende met 4-2 bij Groene Ster2. Spelers en toeschouwers schaamde zich na afloop voor de manier waarop deze “scheids” het onpartijdige hanteerde. Enfin meer woorden vuil maken aan dit treffen is jammer voor de inkt. Het vierde had geen tegenstander omdat te elfder ure GSV´28 zich afmeldde. Het derde ging met 1-3 ten onder in een rommelige wedstrijd. Beide partijen lieten zich van hun slechtste kant zien door steeds maar weer aanmerkingen te maken op de goed fluitende Piet Claassen.

Het waren tenslotte Serge Grobbé 2x en Bob Schoutrop die zorgde dat De Ster 5 tenminste via een 3-3 tegen Hulsberg nog één schamel punt redde voor de senioren.

Zoals hiervoor al gememoreerd verloor De Ster 1 bij Schaesberg met 1-0. Voor de rust was er maar een ploeg die aanspraak maakte op meer. De Ster kreeg niet de gelegenheid om op te bouwen zo fel werd het middenveld geattaqueerd. De druk op de achterhoede werd gigantisch en in de 24e minuut was het Danny Latten die even wat ruimte kreeg en keeper Mario Bocken kansloos liet 1-0. Schaesberg bleef De Ster vastzetten. Plots in de laatste 5 minuten voor rust gaf de mee opgekomen Randy Wanten een gave voorzet op Stan Goossens, maar Stan wist dit geschenk niet op wasarde te schatten en kopte de enige mogelijkheid van De Ster voor rust naast.

Na rust viel ook Schaesberg ver terug maar ook nu kon De Ster geen potten breken en was de ruststand ook tevens de eindstand. Verdiend voor Schaesberg.

VV Chevremont werd vanmiddag kampioen door met 15-0 te winnen van Willem 1. Een proficiat aan de Kerkradenaren. Maar om nu te zeggen dat het leuk was dit seizoen om Chevremont en Willem 1 in deze klasse te hebben. Mijn antwoord is nee om uiteenlopende redenen.

ESGEE