Scheidsrechter Verstappen geeft aan hoe voetbal gespeeld moet worden! Een schitterende derby tegen Caesar eindigt in 2-1!. Was het Max Verstappen die s´´morgens de toon zette in Limburg door in het verre Oosten knap de 7e plaats grijpen in het mondiale autocircus, even later waren het de ploegen van De Ster en Caesar die de verregende toeschouwers in een boeiend voetbalgevecht een schitterend wedstrijd voor toverden.

De wedstrijd was amper 6 minuten oud toen 2x twijfelen in de De Ster defensie Tobias Tanger via een schitterende lob de 0-1 liet aantekenen. Misschien was deze goal de voorbode voor een heerlijke middag aanvallend voetbal. De Ster begon freewheelend aan de wedstrijd, Caesar had de punten nodig. Vooralsnog was het doelman Jacobs die De Ster van de gelijkmaker afhield. Vooral de vrije trap van Rob Schulpen was miraculeus hoe doelman Jacobs de bal nog uit zijn doel wist te ranselen. Het bleef 0-1 tot de rust. Na de rust bracht trainer Czorny van de thuisclub Hassan in voor Wesley Thompson. Op slag kwam er meer dreiging naar voren. En toen even later Davy Hodselmans na een blessure het middenveld ging versterken was het definitief De Ster die de kansen afdwong. 8 Minuten na rust nam Barney van der Heide een vrije trap, ongeveer 25 meter schuin links voor het doel. Onmogelijk om te scoren vanaf deze positie zeker tegen een goalie als Jacobs. Maar alla Pierre van Hoydonk tegen FC Freiburg jaren geleden in de Europeesche competitie krulde hij de bal uit een onmogelijke hoek achter doel man Jacobs1-1. Direct na dit doelpunt kreeg de thuisclub 2 open kansen voor de verbouwereerde Caesar defensie, maar 2x faalde De Ster. Verstappen liet beide partijen heerlijk hun robbertjes uitvechten, zonder de regie te verliezen, en dat kwam de wedstrijd ten goede. De Ster bleef de meest dreigende ploeg en het was pingelkoning Ikram Moumni die in de 70e minuut de 2-1 liet aantekenen toen Caesar achter de weg helemaal kwijt was. Via lange ballen van doelman Jacobs(eigenlijk kan Caesar meer) probeerde Caesar nog gevaar te stichten, en 2x lukte dat ook nog bijna, maar ook doelman Bocken wist op tijd te pareren. De Ster vergat ook in het laatste kwart de trekker over te halen zodat de wedstrijd uiteindelijk verdiend naar de thuisclub ging.

Om 12.00 uur moest de Ster ook met de Caesarbeloften de strijd aanbinden. In een werkelijk schitterende 1e helft opende De Ster na een vrije trap van Tim Sipers Marko Jevric uit de rebound de 1-0. Amper een kwartier later was het Marko Jevric die samen met Youri Voesten een een-tweetje opzette waarna Marko de 2-0 scoorde.In de 35e minuut was het Ricardo Lucassen die de bal hard in het doel deponeerde 3-0. Na de rustkwam Caesar terug op 3-1. 20 minuten voor tijd kreeg Youri Voesten een onnozele rode kaart maar direct hierop scoorde Ricardo Lucassen de 4-1 en was de wedstrijd beslist. De Ster 2 komt wel akelig dicht bij de hoofdklasse.

Wist Caesar dan helemaal geen punten op De Ster te veroveren. Jawel. een ernstig gehavend derde elftal toog zonder Kahn, Gooren, Habets, Dassen en Doek naar Beek en moest op het slechtste voetbalveld van linburg haar meerdere erkennen in het derde van caesar : 4-3 Jos Ostendorf scoorde nog 2x uit een vrije trap en Marc Caubo prikte de derde tegen de netten.

Het vierde kwam net tekort tegen Haslou, 3-2, ondanks doelpunten van Kenny Lemmens, Patrick Nordhausen, Mark Janssen (ed) en Noud Claessens (ed) .

De Ster 5 herstelde zich van de nederlaag afgelopen zondag en won met 4-1 van Spaubeek. Bob Schoutrop 2x, Mike Schippers en Martijn Spronckmans scoorden.