Je hebt de keuze in dit land, of je kijkt naar Milaan – San Remo waar urenlang een meute op San Remo afrijdt of je kijkt naar veredeld profvoetbal, ik bedoel Feyenoord – PSV of je gaat kijken naar je local hero´s. Ik koos voor het laatste en genoot van 4 ½ uur boeiend amateurvoetbal.

Het was s´morgens de eer aan het tweede en het derde. Eerst de clash tussen De Ster 2 en haar opponent uit Noord-Limburg Venray 2. De trotse koploper ging het vooral erom niet te verliezen van Venray. “Onze” jongens startte overdonderend, en de eerste 20 minuten was er maar 1 team wat de lakens uitdeelde en dat resulteerde al na 5 minuten in het mooiste doelpunt van de dag. Wesley v.d. Sluys stond klaar om de vrije trap van eigen helft te nemen. Ricardo Lucassen zette een sprint naar voren in tipte Wesley en zijn fluwelen trap belandde net achter de verdediging op het hoofd van Ricardo die met een prima kopbeweging tegendraads de 1-0 liet aantekenen. De Ster behield het overwicht, maar na een fout op een De Ster verdediger liet de overigens goed fluitende arbiter van Helden doorspelen en na een prima tackle gaf hij plots een penalty aan Venray en dat betekende de 1-1. Maar nog binnen het halfuur zorgde de fris ogende spits Marko Jevric wederom met zijn hoofd voor de verdiende 2-1. Rust.

In de tweede helft wankelde het spelbeeld. Een zeer agressief, maar sportief spelend Venray nam het voortouw. De Ster moest voor het eerst deze competitie terugplooien. Maar het onheil kon niet uitblijven. Na ruim een uur scoorde de Noord-Limburgers de 2-2. Er braken bange minuten aan voor de koploper maar na een kwartier herstelde de thuisclub zich en het overwicht van de bezoekers kwam tot stilstand. Per saldo mocht De ster zich gelukkig prijzen, men behield de voorsprong van 3 punten op Venray, terwijl de 2e belager al op 7 punten bivakkeert.

Dan De Ster 1 tegen Adveo. Alle spelers van De Ster stond nog helder voor de geest hoe men met 3-0 het onderspit dolf in de heenwedstrijd , enerzijds door een aantal arbitrale blunders maar ook door het sterk aanvallend voetbal van De ster waardoor in de 2e helft Jeffry Geurts en consorten de Ster kansloos lieten.

Nu waren de 1e tien minuten voor Adveo. De Ster nam daarna het heft in handen wat resteerde in een kopbaldoelpunt in de 26e minuut van Ikram Moumni 1-0. De gehele 1e helft bleef De Ster de bovenliggende partij maar dat resulteerde niet meer in doelpunten. De tweede helft nam Adveo meer initiatief maar de op het middenveld excellerend Guido Cals en de voor de geblesseerde Davy Hodselmans ingevallen Joep Nacken wisten,geflankeerd door de vleugelverdedigers Randy Wanten en Roel Heffels, van geen wijken. Op de juiste momenten was het ook Rob Schulpen die slim het ritme uit de wedstrijd haalde. En juist toen men dacht, Barney werkt wel hard maar daar blijft het bij, taxeerde hij de lengte van de Adveo-doelman- Zijn geplaatst schot ging over de goalie onderkant lat en de doelman in het net. Met nog 10 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld en staat de Ster nu in de derde periode met 9 uit 3 fier op kop en heeft men in het 2e jaar in de 2e klasse een mooie 5e plaats bereikt.

Allemaal goed en wel, onze godenzonen togen naar Elsloo en versloegen het driede van Aelse met liefst 1-4. Haslou begon goed miste wat kansen en toen De Ster zich voor het doel van de gastheren liet zien was het snel 0-2. René Gooren en Rauol Dassen zorgde voor de 0-2. Uiteindelijk wonnen de onze afgetekend met 1-4 door verdere doelpunten van Ivo v.d. Bergh en Mark Habets.

Kampioenskandidaat De Ster 5 verloor geheel onverwachts met 3-1 bij Eikenderveld. Meer gegevens ontbreken er helaas over deze wedstrijd.

ESGEE

Meer nieuws volgt binnenkort!

jubi80jrleft250