De Ster selectie haalt maximale winst tegen FC Geleen zuid.

Het was vandaag een Belgische ontmoeting tegen FC Geleen. Om 12.00 uur (het werd wat later) bond de equipe van Ruud Crutzen de strijd aan met de Geleense beloften. En om vijf voor drie stonden de hoofdmachten van De Ster en FC Geleen Zuid tegenover elkaar.

De Ster 1 had een elftal gemixt met jeugdig elan en een drietal spelers die weten dat punten op een gegeven moment belangrijker zijn dan mooi voetbal. FC Geleen Zuid kwam met een veredeld jeugdelftal, keeper  Caessens was met zijn 24 jaar de Methusalem van Geleen. De 20 jarige Ozdemir groeide uit tot de man of the match.

De beslissende speler was Hassan Benabdelouahab die van eigen helft een van zijn befaamde rushes ondernam  en eerst aan de achterlijn de bal panklaar lag voor goudhaantje  Wesley Thomson en geheel onverwachts de score voor dethuisclub opende 1-0. Voor dat de score nog was doorgegeven aan indewandelgangen was het 1 minuut later uitblinker Furkan Ozdemir die met een schitterende volley de gelijkmaker liet aantekenen. De Ster probeerde het heft in handen te nemen en uit een corner bleek de gedreven centrale verdediger Davy Hodselmans met een rake kopbal de scheids aan zijn zijde te hebben. De bal werd uit het doel gekopt maar  scheidsrechter Achten kon uit eigen waarneming constateren dat de bal  achter de doellijn was 2-1. Na de rust is het verhaal eigenlijk (achteraf) gauw verteld. Wat Ozdemir, de nr. 11 van FC Geleen ook probeerde, hij poortte Randy Wanten tweemaal, die dat genoeg vond en samen met  Paolo di Lernia , Davy Hodselmans en Roel Heffels  het centrum nu sloot.. De slimheid kwam nu van Rob Schulpen en Guido Cals die het niet meer voetballend probeerde maar de beuk er in gooide en de voorsprong vasthielden. De voorwaartsen van De Ster kregen op de counter nog wel wat mogelijkheden maar hier was de pijp leeg. De Ster pakte, zo als zo vaak, de 3 punten thuis en liet de bezoekers die eigenlijk wel een puntje hadden verdiend radeloos achter.

Na een slechte start rukt De Ster toch weer op naar plaats vier. Een goed voetballende ploeg als FC Geleen staat te laag in de rangschikking.

Zoals hiervoor al aangehaald moesten de reserveteams van FC Geleen en De Ster vooraf strijd aanbinden. Het werd een regulaire 5-2 zege voor de koploper in de 1e klasse. Al na 5 minuten opende Luc Spaan op aangeven vanYouri Voesten de 1-0. FCF Geleen kwam wat beter in de wedstrijd en uit een corner  wisten de bezoekers de gelijkmaker te scoren. Nog voor rust wist Marko Jevric de thuisclub aan de leiding te brengen 2-1, Toen 10 minuten narust Bart Linders op een assist  van Marko de 3-1 aantekende brak er iets bij de bezoekers.. Na 65 minuten was een beslissende aanval via Marko en Your voestern bij de sterk operenrende Paul Claessen en dat betekende de 4-1.  Vlak voortijd scoorde Marko Jevric nog de 5-1 wwarna FC Geleen voor het slotaccoord zorgde. Susteren durfde niet in actie te komen tegen de godenzonen van het driede. Het vierde daarentegen deklasseerde Geulsche Boys met 1-4. Mede verantwoordelijk voor dit geweld waren de doelpuntenmakers Kenny Lemmens, Danny Loonen, René Gooren (ja hij weer op zoek naar een tweede gouden schoen) en Michel Beks. En waar zat nu het venijn: bij onze a.s kampioenen? Het viefde. Wat men ook probeerde men ging met 2-3 thuis ten onder4 tegen Voerendaqal. Jammer maar de goals van Serge Grobbé en Thijs Kemp waren net niet voldoende.